اخباراخبار داخلیایرانینگاه

ویتارا سردمدار کیفیت شد

وقتی خودرو بی کیفیت نداریم!

تازه ترین فهرست کیفی خودروهای تولید داخل منتشر شده و کلیه خودروهای مورد بررسی در دو سطح خیلی خوب و خوب دسته بندی شده اند.

در اسفند ماه 1392 مجموع خودروهای تولید شده در داخل کشور، اعم از سبک و سنگین نسبت به ماه قبل با افزایش 29.1 درصدی و در مقایسه با زمان مشابه سال قبل با روند نزولی 5.1 درصدی مواجه گردید.در ماه اخیر 99 درصد از حجم خودروهای تولید شده در داخل کشور مختص خودروهای سبک (سواری و وانت) و 1 درصد نیز مربوط به خودروهای گروه سنگین (مسافری و باری) بوده است.

 

 

در بخش سواری شاهد رشد 35.2 درصدی تیراژ تولید نسبت به ماه قبل بودیم که افزایش تولید خودروهای پژو 405 خراسان و JAC از جمله عوامل اصلی در ایجاد این روند صعودی می باشند.

با توجه به افزایش تولید خودروهای سواری در اسفند ماه، تعداد خودروهای ارزشیابی شده نیز نسبت به ماه قبل 17.1 درصد رشد یافت، بطوریکه جمعا 21 مدل خودرو مورد بازرسی قرار گرفت که در این بین 15 مدل در سطح کیفی خیلی خوب و 6 مدل نیز در سطح کیفی خوب قرار گرفتهاند.

جدول کیفیت خودروهای داخلی 93

در بخش عیوب فنی و عملکردی خودروهای سواری، محصولات شرکت سایپا یعنی سایپا X131 و سایپا X132 بیشترین نمرات منفی را کسب نمودند. از طرفی شاهد تنزل کیفی 3.2 درصدی میانگین نمره منفی این بخش، نسبت به ماه قبل هستیم که بیشترین تاثیر در ایجاد این روند مربوط به خودروهای پژو 405 و پژو پارس خراسان می باشد.

در بخش تزئینات و مونتاژی خودروهای MVM110 و سمند بیشترین نمرات منفی را کسب نمودند. در ضمن شاهد افزایش 7.2 درصدی میانگین نمره منفی این بخش، نسبت به ماه قبل هستیم که بیشترین تغییر برای خودروهای MVM530 و پارس تندر می باشد.

در بخش بدنه خودروهای سایپا X132 و سایپا X131 پارس خودرو بیشترین نمرات منفی را کسب نمودند، همچنین نسبت به ماه قبل ارتقاء 15.7 درصدی را شاهد هستیم که بیشترین تاثیر در ایجاد این روند صعودی، مربوط به خودروهای پژو پارس خراسان و MVM530 می باشد.

در بخش رنگ میانگین نمره منفی نسبت به ماه قبل 6/25 درصد بهبود یافت که عمدتاً مربوط به کاهش نمره منفی خودروهای گرندویتارا و سایپا X132 در این بخش می باشد. همچنین خودروهای لیفان X60 و JAC بیشترین نمرات منفی را در بخش رنگ کسب نمودند.

تعداد ایرادات مهم و اساسی 15.6 درصد کاهش یافت که عمدتا مربوط به کاهش تعداد این ایرادات در خودروی سایپا X131 می باشد

*

تصویر بالا مربوط به نمونه فیس لیفت شده سوزوکی گرند ویتارا در سال 2013 می شود.

4 دیدگاه

  1. خنده دار ترین لیستی که از خودرو ارائه میشههمین لیست همینه آخه ماشینی که 1 قطعه اش هم ایرانی نیست و نمیشه با ماشینی که 90 درصدش ایرانی و چینی با کمترین کیفیت ممکنه مقایسه کرد اینا میرن مثلا در و باز بسته میکنن میگن خوب  بابا کیفیت یعنی اینکه ماشین 100 کیلومتر کار کنه ایراد مهمی نداشته باشه و این چیزای صوری 

  2. یه مقداری دیدگاه من با دیدگاه آقای مصطفی متفاوته.این جدول و این امتیازدهی میتونه بسیار مفید باشه و یه رقابت برای بالا بردن کیفیت در بازار بسته ایران ایجاد کنه و اگر این هم نبود چه بسا خودروسازها با کیفیتی به مراتب پائینتر از اینها هم تولید میکردند.ولی الان بعید میدونم کسی دوست داشته باشه در انتهای جدول باشه اونم با اختلاف زیاد.منتها ایرادی که به این جدول میشه گرفت نحوه تعیین سطح کیفیست,.. نمیشه در جدولی که پائینترین امتیازش 85 هست  از 0امتیاز منفی تا 60امتیاز منفی رو در یک گروه جای داد و بهشون . عنوان خیلی خوب داد.بیشترین اختلاف برای یک سطح مثلا خیلی خوب باید 10امتیاز منفی باشه نه 60تا . مورد بعدی هانطوری که همه میدونند این ارزیابیها در 9بخش شامل 1-سیستم فنربندی,تعلیق و فرمان 2-موتور 3-ترمز 4-تجهیزات الکتریکی 5-بدنه 6-تزئینات داخلی و خارجی 7-رنگ 8 صداهای غیر عادی 9- نفوذ آب . که برای هر بخشی استاندارد ویژه ای و روش آزمایش خاصی وجود دارد. مورد دیگری که باید در این جدول بهش توجه کرد جهش امتیاز منفی از ردیف 7 به ردیف 8 با حدود 21امتیاز منفیست که ضروریست با توجه به اختلاف قیمت  بین خودروهای مونتاژی چینی با گروه اول بجز ویتارا و مگان جهت کاستن از امتیاز منفی خود بکوشند.

  3. جناب مصطفی مورد دومی که فرمودید که آزمایش میدانی 100هزار کیلومتر انجام بگیره برای این مورد طرحی داده شد که خودروها توسط سازمان استاندارد ایران  تحت آزمایش 30هزار کیلومتر قرار گیرند(این جدول توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران ارائه میشه که با سازمان استاندارد کاملا جدا هستند) و احتمالا با ماشینهائی که بیشتر تولیدات داخلی هستند و پلاک سبز رنگ "تحت آزمایش فنی" برخورد کردید.ولی متاسفانه این طرح به خوبی به انجام نرسید و الا خود طرح طرح خوبیست.موردی که در نوشته اول از قلم افتاد اینه که با این روش امتیاز دهی همه این 9بند هم ارز هستند در حالی که  میبایستی به برخی از بندها ارزش بیشتری داده میشد مثلا با توجه به حساسیت مشتری روی پیشرانه و گیربکس و همچنین ترمز اعلام میشد در صورتی یک ماشین در سطح کیفی خیلی خوب قرار میگیره که علاوه بر آوردن امتیاز لازمه امتیاز منفی در بخشهای ذکر شده از یه عددی برای نمونه 1 بیشتر نباشد.که این رویه در سازمانهای بسیار معتبر هم رعایت میشود مثلا در یورو ان کاپ از سال 2012 امکان داره یه خودرو در تمامی بندهای تست تصادف امتیاز بالائی آورده باشد ولی در صورتی به اون 5ستاره میدهند که در تست تصادف عابر پیاده بالای 60درصد امتیاز لازمه را آورده باشد .و به همین منوال برای ستاره های دیگر هم شروطی قرار داده شده است. .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا