گردشگری

پاکیزگی سنگاپور در سایه جریمه‌های سنگین

سنگاپور را پاک‌ترین شهر دنیا می‌دانند. هم دولت و هم مردم سنگاپور برای پاکیزه نگاه داشتن معابر و خیابان‌ها به میدان آمده‌اند؛ دولت با تعیین جریمه‌های سنگین برای کسانی که نظافت را رعایت نمی‌کنند و مردم با تبلیغ و روشنگری.

 

سایت “تاگس‌شاو” وابسته به شبکه یک تلویزیون آلمان روز ۲۶ آوریل (۶ اردیبهشت) با انتشار گزارشی به موضوع پاکیزگی شهر سنگاپور پرداخته است؛ شهری که از منظر پاکیزگی در کل جهان جایگاهی ویژه دارد.

دولت برای حفظ پاکیزگی شهر جریمه‌های سنگین پیش‌بینی کرده است. برای هر خطایی، ولو خطایی کوچک نیز، جریمه تعیین شده است. اما تعیین جریمه به تنهایی باعث رعایت نظافت در این شهر نشده است، بلکه همتی همگانی ناظر بر دفاع از پاکیزگی در این شهر بوده است.

 

۶۵۰۰ یورو جریمه

جریمه‌هایی که دولت برای وادار کردن شهروندان به رعایت پاکیزگی تعیین کرده بسیار متفاوت است. از ۵۰۰ دلار سنگاپور شروع می‌شود و حتی به ۱۰۰۰۰ دلار نیز می‌رسد. چیزی در حدود ۶۵۰۰ یورو.

به عنوان نمونه، خوردن غذا در اماکن عمومی و در خیابان‌ها ممنوع است؛ ۵۰۰ دلار جریمه برای کسانی که این موضوع را رعایت نکنند. لازم به یادآوری است که سالانه ۱۱ میلیون نفر جهانگرد به سنگاپور سفر می‌کنند.

جریمه‌هایی که دولت تعیین کرده، خودی و غیرخودی نمی‌شناسد. همه جا تابلو زده‌اند و این جریمه‌ها را به رهگذران گوشزد کرده‌اند.

برای ریختن آشغال در خیابان‌ها جریمه‌های سنگین پیش‌بینی شده است. کسی که برای نخستین بار مرتکب چنین خطایی شود، باید ۲۰۰۰ دلار سنگاپور پرداخت کند. برای بار دوم، میزان جریمه آن فرد دو برابر می‌شود و اگر همان فرد برای سومین بار مرتکب این خطا شود، باید ۱۰۰۰۰ دلار بپردازد.

تف کردن در خیابان‌ها، کثیف کردن در و دیوار اماکن عمومی مثلا با نقاشی یا حتی سیگار کشیدن در جاهایی که ممنوع هستند، می‌توانند مجازات‌های سنگینی به همراه داشته باشند.

پا گذاشتن به درون توالت‌های عمومی همچون عبور از جنگلی از تابلوهای ریز و درشت است. همه جا در مورد نحوه استفاده از سرویس‌های بهداشتی تذکر داده شده است. حتی خشک کردن دست‌ها از طریق تکان دادن ممنوع شده و بر روی تابلو هشدار داده شده است که این کار می‌تواند باعث خیس شدن زمین و سُر خوردن دیگران بشود.

 

 

ارتش نظافتچی

دولت برای حفظ پاکیزگی شهر تنها به جریمه کردن بسنده نکرده است. گاهی حتی افراد خاطی می‌توانند به زندان بیافتند. مثلا دو آلمانی که سه سال پیش بر در و دیوارهای یک ایستگاه مترو در سنگاپور دیوارنگاری کرده‌ بودند، به ۹ ماه زندان و سه ضربه شلاق محکوم شدند.

افزون بر آن، دولت با استفاده از نیروی کار ارزان ارتشی از رفتگران تشکیل داده است؛ ارتشی که همه روزه مشغول نظافت خیابان‌ها و پیاده‌روها و پارک‌ها هستند.

مردم نیز توجه به پاکیزگی را یکی از عوامل موثر در افزایش کیفیت زندگی خود می‌دانند. بسیاری از مردم سنگاپور به گونه‌ای داوطلبانه در خیابان‌ها نه تنها در نظافت شهر یاری می‌رسانند، بلکه حتی در گفت‌وگو با رهگذران و جهانگردان اقدام به روشنگری می‌کنند.

سنگاپور را پاکیزه نگه‌ داریم!

در همین رابطه جنبشی شکل گرفته است؛ جنبشی به نام “سنگاپور را پاکیزه نگه‌ داریم!” آخر هفته‌ ها حتی همه شاگردان کلاس‌های مختلف به خیابان‌ها می‌آیند و با خواندن ترانه یا شعر مردم را به رعایت نظافت فرا می‌خوانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا