پرفروشترین شاسیبلندهای بازار ایران
با نگاهی به آمار تولید خودرو در سال ۱۴۰۲، پرفروشترین شاسیبلندهای بازار کشورمان طی سال گذشته را مشخص خواهیم کرد.
به گزارش دنده 6 – مثل همهٔ نقاط دنیا، در کشورمان هم سالها است که شاسیبلندها بسیار موردتوجه خریداران قرار گرفتهاند و استقبال از این خودروها افزایش قابلتوجهی داشته است. البته این بازار بهطور کامل در اختیار مدلهای چینی است و انواع و اقسام کراساوورهای چینی با قیمتها و اندازههای مختلف در بازار کشورمان عرضه میشوند. بااینحال، قطعاً استقبال از همهٔ این شاسیبلندها یکسان نیست و برخی مدلها فروش بیشتری دارند. هرچند در کشورمان آمار فروش خودروها اعلام نمیشود اما از روی آمار تولید میتوان محبوبترین و پرفروشترین خودروها را پیدا کرد؛ بنابراین، در ادامه قصد داریم با پرفروشترین شاسیبلندهای بازار ایران در سال ۱۴۰۲ آشنا شویم.
۱۰-جک S3
تولید: ۹,۴۴۶ دستگاه
جک S3 یکی از قدیمیترین کراساوورهای مونتاژی در ایران محسوب میشود که از سال ۱۳۹۶ در حال تولید است و با اینکه در چین تاکنون دو فیسلیفت را تجربه کرده اما کرمان موتور همچنان به تولید همان نسخهٔ اولیه مشغول است. بااینوجود، S3 هنوز هم در بازار کشورمان کراساوور نسبتاً محبوبی است و فروش مناسبی را تجربه میکند. در سال ۱۴۰۲، کرمان موتور از این خودرو ۹,۴۴۶ دستگاه تولید کرده که افزایش چشمگیر دو برابری را نسبت به تولید ۴,۶۸۷ دستگاهی سال ۱۴۰۱ نشان میدهد. S3 با قیمت کارخانهای ۹۴۰ میلیون تومان، یکی از ارزانترین کراساوورهای بازار ایران محسوب میشود.
۹-جک S5
تولید: ۱۱,۱۰۷ دستگاه
رتبهٔ بعدی این لیست هم در اختیار یکی دیگر از کراساوورهای جک و برادر بزرگتر S3 یعنی S5 قرار دارد. این خودرو حتی از S3 هم قدیمیتر بوده و در سال ۱۳۹۳ یعنی یک دهه پیش روی خط تولید کرمان موتور رفت ولی S5 در بازار ایران جایگاه ویژهای پیدا کرد و با وجود عرضهٔ کراساوورهای بهمراتب جدیدتر، همچنان فروش خوبی را تجربه میکرد. البته در سال ۱۴۰۰ کرمان موتور نسخهٔ فیسلیفت S5 را با تغییرات ظاهری جزئی و پیشرانهٔ جدید ۱.۵ لیتری توربو GDI به بازار فرستاد تا کمی کراساوور سالخوردهٔ خود را بروز کرده باشد. هرچند تولید این خودرو در سال ۱۴۰۲ با ۳۴ درصد افزایش به ۱۱,۱۰۷ دستگاه رسیده ولی مدتی است کرمان موتور مدل جدید X5 را بهعنوان جایگزین آن عرضه کرده که فیسلیفتی بزرگ روی S5 محسوب میشود.
۸-هایما S7
تولید: ۱۱,۶۳۰ دستگاه
یکی دیگر از کراساوورهای سالخورده اما همچنان پرفروش در بازار کشورمان هایما S7 است که در سال ۱۳۹۴ با پیشرانهٔ ۲ لیتری تنفس طبیعی روی خط تولید ایرانخودرو رفت. سپس در سال ۱۳۹۶ نسخهٔ توربوشارژ این خودرو با پیشرانهٔ ۱.۸ لیتری توربو، فیسلیفت بیرونی و تجهیزات بیشتر به بازار آمد. جدیدترین نسخهٔ S7 هم با پسوند پلاس از سال ۱۴۰۰ با بهروزرسانیهایی جزئی در داخل و بیرون عرضه شده است. در سال ۱۴۰۲ از این خودرو ۱۱,۶۳۰ دستگاه تولید شده که افزایشی ۱۵ درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۱ نشان میدهد. ایرانخودرو کراساوورهای دیگر هایما یعنی S5 و ۸S را هم مونتاژ میکند اما تولید این مدلها نصف S7 بوده است.
۷-امویام X33 کراس
تولید: ۱۱,۹۷۶ دستگاه
در اوایل سال ۱۴۰۲ مدیران خودرو کراساوور جدیدی را با نام X33 کراس معرفی کرد که هیچ ارتباطی با X33 قبلی که از اواسط دههٔ ۹۰ تا سال ۱۴۰۱ در ایران تولید میشد نداشت. این خودرو که از پاییز ۱۴۰۲ راهی بازار شد، در اصل فیسلیفتی روی X22 پرو است که با همان قوای محرکه ولی با ظاهر و داخل جدید و البته قیمت گرانتر به فروش میرسد؛ اما با وجودی که X33 کراس از نیمهٔ سال ۱۴۰۲ به بازار آمده، در همین مدت کوتاه فروش مناسبی را تجربه کرده و در لیست پرفروشترین شاسیبلندهای بازار ایران جای گرفته است. در سال ۱۴۰۲ از X33 کراس ۱۱,۹۷۶ دستگاه تولید شده است درحالیکه در سال ۱۴۰۱ مدیران خودرو حدود ۴,۵۰۰ دستگاه از X33 قدیمی تولید کرده بود.
۶-فیدلیتی
تولید: ۱۴,۹۷۲ دستگاه
فیدلیتی یکی از کراساوورهای نسبتاً جدید بازار کشورمان محسوب میشود که از سال ۱۴۰۰ توسط گروه بهمن به ایران آمد. این خودرو محصول برند جتور متعلق به چری است و در اصل X70 نام دارد. گروه بهمن که فیدلیتی را در نسخههای پنج و هفتنفره تولید میکند، در سال ۱۴۰۲ موفق به تولید ۱۴,۹۷۲ دستگاه از این خودرو شده که افزایش قابلتوجه ۴۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته است. این شرکت امسال نسخهٔ جدیدی از این کراساوور را هم با نام فیدلیتی پرستیژ معرفی کرده که فیسلیفتی بزرگ روی نسخهٔ قبلی محسوب میشود و از پیشرانهٔ قویتری بهره میبرد. تولید دیگر کراساوور مونتاژی گروه بهمن یعنی دیگنیتی در سال ۱۴۰۲ با تنها ۴,۳۰۰ دستگاه بسیار کمتر از فیدلیتی بوده است.
۵-فونیکس FX
تولید: ۱۶,۹۳۷ دستگاه
فونیکس FX یکی از جدیدترین خودروهای مونتاژی مدیران خودرو محسوب میشود که در سال ۱۴۰۱ به بازار آمد. این خودرو که در اصل اومودا ۵ نام دارد، علاوه بر ایران، در دیگر بازارهای خارج از چین مثل استرالیا و اروپا هم عرضه میشود. فونیکس FX با وجود قیمت کارخانهای نزدیک به دو میلیارد تومان، به لطف طراحی جذاب، اپشنهای فراوان و پیشرانهٔ قدرتمند، با اقبال خریداران ایرانی مواجه شده است. از این کراساوور چینی در سال ۱۴۰۲ در کشورمان ۱۶,۹۳۷ دستگاه تولید شده که افزایش چشمگیر ۲۵۵ درصدی را نسبت به ۴,۷۶۹ دستگاه سال ۱۴۰۱ نشان میدهد.
۴-تیگو ۸ پرو
تولید: ۱۷,۵۲۶ دستگاه
تیگو ۸ پرو در سال ۱۴۰۰ بهعنوان بزرگترین شاسیبلند چری به ایران آمد. این خودرو ابتدا با پیشرانهٔ ۱.۶ لیتری و انتقال قدرت محرک جلو راهی بازار شد اما از اواخر زمستان ۱۴۰۱، مدیران خودرو نسخهٔ پرو مکس را با پیشرانهٔ ۲ لیتری و سامانهٔ چهارچرخ محرک ارائه کرد و یک سال بعد هم نوبت به عرضهٔ نسخهٔ هیبریدی با نام e پلاس رسید. تولید تیگو ۸ پرو در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۸,۷۸۸ دستگاه سال قبل دو برابر شده است. استقبال بالا از تیگو ۸ پرو مکس با وجود قیمت بالای دو میلیارد تومان که تا قبل از عرضهٔ اکستریم VX آن را به گرانترین محصول مدیران خودرو تبدیل کرده بود، موضوع بسیار قابلتوجهی است. همچنین سال گذشته این شرکت به تولید تیگو ۸ پرو پایان داده و این خودرو هماکنون فقط در نسخههای پرو مکس و e پلاس تولید میشود که قیمتی نزدیک به ۳ میلیارد تومان دارند.
۳-امویام X55 پرو
تولید: ۱۷,۷۵۵ دستگاه
رتبهٔ سوم این لیست هم در اختیار یکی دیگر از کراساوورهای مدیران خودرو یعنی X55 پرو است. این خودرو ابتدا در سال ۱۳۹۸ به ایران آمد و سپس در سال ۱۴۰۱ مدیران خودرو نسخهٔ فیسلیفت آن را با پسوند پرو به بازار فرستاد. هرچند X55 پرو چندی پیش به دلیل دررفتن اکسل عقب حاشیهساز شد اما در سال ۱۴۰۲ یکی از پرفروشترین شاسیبلندهای بازار کشورمان بوده است. سال گذشته از این خودرو در ایران ۱۷,۷۵۵ دستگاه تولید شده که نشان از افزایش قابلتوجه ۷۳ درصدی نسبت به تولید ۱۰,۲۷۷ دستگاهی سال ۱۴۰۱ دارد.
۲-تیگو ۷ پرو
تولید: ۲۳,۳۹۲ دستگاه
نسل دوم تیگو ۷ که در سال ۱۴۰۰ با پسوند پرو راهی بازار کشورمان شد، در سال ۱۴۰۲ دومین شاسیبلند پرفروش ایران بوده است. این در حالی است که تیگو ۷ پرو با قیمت کارخانهای یک میلیارد و ۷۳۰ میلیون تومان به فروش میرسد. سال گذشته تولید این خودرو با ۱۲ درصد افزایش، از ۲۰,۹۱۱ به ۲۳,۳۹۲ دستگاه رسیده است. پاییز سال گذشته نیز مدیران خودرو نسخهٔ جدید این کراساوور را با پیشرانهٔ قویتر و نام تیگو ۷ پرو مکس معرفی کرد اما هنوز عرضهٔ آن آغاز نشده است. کمتر از دو ماه پیش هم در نمایشگاه خودروی شیراز شاهد معرفی نسخهٔ چهارچرخ محرک این خودرو بودیم. عرضهٔ این نسخههای جدید میتواند باعث افزایش فروش تیگو ۷ طی سال جاری شود.
۱-امویام X22 پرو
تولید: ۳۱,۷۱۹ دستگاه
با تولید نزدیک به ۳۲ هزار دستگاه، X22 پرو پرفروشترین شاسیبلند بازار ایران در سال ۱۴۰۲ بوده است. این خودرو که اولین بار در سال ۱۳۹۵ به ایران آمد و سپس در سال ۱۴۰۰ شاهد عرضهٔ نسخهٔ فیسلیفت آن با پسوند پرو بودیم، کاملاً جا پای خود را در بازار کشورمان سفت کرده است. همچنین، X22 با قیمت ۸۵۸ میلیون تومان در نسخهٔ دستی، ارزانترین کراساوور بازار ایران محسوب میشود و بنابراین، تعجبی ندارد که بیشترین فروش را داشته است. تولید این خودرو در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۲۶,۶۱۱ دستگاه سال قبل ۱۹ درصد رشد داشته است. بدین ترتیب، تمام شاسیبلندهای تولیدی مدیران خودرو در سال ۱۴۰۲ در این لیست حضور دارند تا بازار شاسیبلندهای کشورمان بهنوعی تحت سلطهٔ این شرکت باشد.