اخبار خارجیجنگندهنظامی

پوست کوسه

چین ادعا می‌کند به یک تکنولوژی ساختارشکن در صنعت هوانوردی دست یافته و توانسته ساختاری الهام گرفته از پوست کوسه را داخل پیشرانه توربو فن بکار ببرد.

به گزارش دنده 6 – بر اساس گزارش رسانه‌های چینی، این دستاورد جدید می‌تواند باعث کاهش قابل‌توجه درگ و افزایش راندمان پیشرانه شود و چین را در زمینه توسعه پیشرانه‌های نسل بعدی کاملاً به پیش ببرد. این ساختار جدید موسوم به پوست کوسه که از آلیاژ مستحکم تیتانیوم و با استفاده از پرینت سه‌بعدی دقیق تولید می‌شود توسط محققان چینی به عنوان یک تکنولوژی ساختارشکن معرفی شده است. این تکنولوژی پیشرفته توانایی کاهش ۱۰ درصدی درگ را دارد که تأثیر زیادی روی عملکرد پیشرانه خواهد گذاشت؛ اما آنچه بیش از اهمیت دارد قطعه‌ای در پیشرانه با نام پوشش میانی است که بیش از یک متر قطر دارد و از شیارهای بایونیک با طراحی دقیق سود برده و هر یک از شیارها عمقی ۱۵ تا ۳۵ میکرومتری دارند و در واقع ظریف‌تر از موی انسان به نظر می‌رسند.

در حالت عادی ساخت چنین قطعه آلیاژی بزرگی با چنین دقتی روی پرینتر سه‌بعدی امکان‌پذیر نیست اما محققان چینی با موفقیت توانسته‌اند بر چالش یاد شده فائق آیند و با تکنیک‌های پرینت سه‌بعدی پیشرفته و نرم‌افزار تجاری آن را بسازند. پوشش میانی که عنصری حیاتی برای پیشرانه‌های هواپیماها و جنگنده‌هاست باعث اتصال قطعات گوناگون پیشرانه به یکدیگر شده و نیروی بالابرنده را منتقل می‌کند. علیرغم ضخامت کمی که در برخی نقاط به ۳ میلی‌متر می‌رسد، پوشش میانی استحکام قابل‌توجهی دارد و می‌تواند در برابر فشارهایی فراتر از ۱۰ تن نیز مقاومت کند.

تست‌های آزمایشی تائید می‌کند پروتوتایپ تولیدی توسط چینی‌ها استانداردهای مکانیکی لازم را رعایت کرده و نسبت به پوشش‌های سنتی فاقد یکپارچگی ساختاری ۲۵ درصد سبک‌تر است. این دستاورد مهم می‌تواند تأثیر به سزایی روی صنعت هوانوردی داشته باشد و باعث تولید پیشرانه‌های کاراتر و سبک‌تر شود. چینی‌ها معتقدند این دستاورد باعث پیشی گرفتن از آمریکا و متحدانش در زمینه توسعه پیشرانه خواهد شد، بخشی که چین به‌طور سنتی عقب‌تر بوده است. چندین سال است که هواپیماهای نظامی چینی تکیه زیادی به پیشرانه‌های جت وارداتی از روسیه دارند. این پیشرانه‌ها معمولاً با مشکلات قابلیت اطمینان و پرفورمنس پایین‌تر از رقبا دست‌وپنجه نرم می‌کنند اما پیشرفت‌های یاد شده می‌تواند ورق را برگرداند. محققان این کشور پهناور از چند سال قبل مشغول توسعه پیشرانه‌های جدید هستند و از آن زمان تاکنون چندین دستاورد مهم رونمایی شده است. این کشور شروع به تجهیز جت‌های جنگنده J-20 خود به پیشرانه‌های بومی ووشان ۱۵ کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا