پژو 208 کابریوله
پژو به تازگی از یک پروتوتایپ جالب ۲۰۸ کابریوله رونمایی کرده است. این خودرو هرگز راهی خط تولید نشد
به گزارش دنده 6 – پروژههای لغو شده خودروسازان جایگاه ویژهای بین خود برندها و طرفداران آنها دارند مخصوصاً اینکه برخی پروتوتایپ ها تا چندین سال بهصورت یک راز باقی میمانند و پس از گذشت زمان زیادی بهصورت عمومی رونمایی میشوند. یکی از این پروژهها پژو ۲۰۸ کابریوله است که در تصاویر مشاهده میکنید. این خودرو اخیراً در فرانسه به نمایش درآمده و درصورتیکه چراغ سبز تولید را دریافت میکرد شاید میتوانست به موفقیت زیادی دست یابد.
تنها پژو ۲۰۸ کابریوله دنیا برای اولین بار در موزه پژو در فرانسه رونمایی شده است. توسعه این پروژه با کد A97 در سال ۲۰۰۷ و پنج سال قبل از معرفی نسل اول ۲۰۸ هاچبک در سال ۲۰۱۲ شروع شده بود. برخلاف مدلهای پیشین یعنی ۲۰۶ CC و ۲۰۷ CC که از سقفهای سخت تاشو استفاده میکردند، این پروتوتایپ به سقف پارچهای مجهز است. فرانسویها با ویژگیهای سقفهای پارچهای همچون ابعاد کوچک، هزینه تولید کمتر و وزن پایینتر آشنا بودند و به همین علت چنین سقفی را انتخاب کردند.
استفاده از سقف پارچهای باعث میشود تناسبات خودرو بهتر باشد و به همین خاطر نیازی به استفاده از ویژگیهای مدل کوپه مشابه نسلهای قبلی ۲۰۶ و ۲۰۷ نبوده است. همچنین سقف پارچهای باعث ارائه فضای سر و زانوی بیشتر در صندلیهای ردیف عقب شده و حس تنگی فضا را به وجود نمیآورد. ظاهراً مکانیسم سقف را شرکت اتریشی مگنا اشتایر توسعه داده، شرکتی که پژو RCZ را نیز تولید کرده است. این سقف قرمز رنگ هماهنگی جذابی با پوشش چرمی کابین دارد. همچنین طراحان پژو شیشه عقب یکپارچه با چراغ سوم ترمز را در نظر گرفتهاند. باقی بخشهای بدنه تفاوت خاصی با ۲۰۸ سه در هاچبک ندارد و این امر باعث کاهش هزینههای تولید میشود. جدای از نبود سقف و شیشههای بدون فریم، پروتوتایپ پژو ۲۰۸ کابریوله به نمای عقب سفارشی با در پشتی عضلانی و سپر جدید مجهز شده است؛ اما با تمامی این تفاسیر چرا پروژه موردبحث لغو شد؟
گفته میشود پروژه A97 توسط سه نفر و بدون مجوز هیئتمدیره پژو سیتروئن کلید خورد. این افراد ژان پیر پلو مدیر طراحی گروه پژو سیتروئن (هماکنون مدیر طراحی لانچیاست)، ژیل ویدال مدیر طراحی پژو (هماکنون مدیر طراحی رنوست) و خاویر پژو مدیر بازاریابی (هماکنون نائب رئیس خودروهای تجاری استلانتیس است) بودند؛ اما علت لغو پروژه یاد شده فرایند تغییرات ساختاری و احیای گروه پژو سیتروئن در آن زمان اعلام شده است. نهایتاً ۲۰۸ کابریوله در سال ۲۰۱۱ راهی موزه شد تا جای آن را DS3 کابریو با ابعاد مشابه بگیرد. این خودرو در سال ۲۰۱۲ و با ستونهای ثابت و سقف نرم کوچکتر معرفی شد. همین تغییرات بهطور قابلتوجهی هزینههای تحقیق و توسعه را پایین آورد.
بنا به گفته منابع مطلع، هزینه تولید DS3 کابریو حدود ۵۰ میلیون پوند بود که چهار برابر کمتر از هزینههای تولید ۲۰۸ کابریوله است. همین موضوع باعث صرفهجویی قابلتوجهی شده مخصوصاً زمانی که بدانیم خودروهایی با این نوع طراحی و ابعاد فروش چندان بالایی ندارند. در حال حاضر تنها نماینده این کلاس خودروهای مینی کانورتیبل و فیات ۵۰۰e کابریو هستند. یکی دیگر از پروژههای جالب پژو که راهی به خط تولید نیافت یک دستگاه پژو RCZ کابریولت است که بجای سقف استاندارد شیشهای نسخه کوپه به سقف پارچهای مجهز است.