پیش بینی کاهش 10%قیمت خودروهای وارداتی + تشدید رقابت چینی ها
در حالی بازار خودروهای وارداتی طی چند ماه گذشته تاکنون در سراشیبی کاهش قیمت قرار گرفت که با تحقق توافق هستهای برخی از پیشبینیها از کاهش بیشتر قیمت این خودروها در ماههای آینده خبر میدهند.
کاهش قیمت وارداتیها در حالی مطرح است که بسیاری از کارشناسان معتقدند توافق هستهای ایران و 1+5 منجر به کاهش قیمت خودروهای داخلی نخواهد شد. با این وجود آنها نسبت به کاهش قیمت خودروهای وارداتی اظهار امیدواری میکنند و معتقدند که بازار خودروهای وارداتی کاهش 10 تا 15 درصدی خواهد داشت. موضوعی که وزیر صنعت، معدن و تجارت روز گذشته به نقل از خبرگزاری مهر به آن اشاره مستقیم داشته است و در تازهترین اظهارنظر خود با تاکید براینکه قیمت خودروهای داخلی کاهش نمییابد از احتمال کاهش قیمت وارداتیها با شرط نزول قیمت ارز خبر داده است. کاهش قیمت خودروهای وارداتی در حالی مطرح میشود که مشتریان خودرو مدتها است در انتظار نتایج مذاکرات هستهای و تاثیر آن بر قیمت خودرو بودند. حال آنکه کارشناسان نوسانات شاخص بورس، کاهش قیمت ارز و طلا یک روز بعد از توافقات و همچنین امیدواری به رونق کسبوکار را نخستین نشانههای توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی میدانند و معتقدند که برخی از این شاخصها از جمله نرخ ارز بر قیمت خودروهای وارداتی تاثیر میگذارد.
در همین زمینه، برخی دیگر از کارشناسان به آزادسازی دارایی ارزی بلوکه شده ایران، و تاثیر آن در کاهش نرخ ارز اشاره میکنند و اینکه این موضوع تاثیر بسزایی در کاهش قیمت خودروهای وارداتی خواهد داشت. به طوری که شاهد کاهش 10 تا 20 میلیونی قیمت خودروهای وارداتی با توجه به کاهش نرخ ارز خواهیم بود.
بنابر نظر کارشناسان، قیمت خودروهای وارداتی تحتتاثیر دو عامل نرخ ارز و هزینههای واسطهگری تعیین میشود که با تغییرات قیمتی این دو عامل، شاهد افت و خیز قیمت خودروهای خارجی خواهیم بود، اما در کنار نظرات تاثیرگذاری نوسانات ارزی بر قیمت وارداتیها برخی دیگر از کارشناسان امید چندانی به کاهش نرخ ارز ندارند و معتقدند که کاهش نرخ ارز در حال حاضر تحتتاثیر جو روانی حاکم بر بازار به دلیل توافق هستهای است. اختلافنظر درباره تغییرات صورت گرفته در نرخ ارز در حالی مطرح میشود که کارشناسان و فعالان بازار نسبت به کاهش هزینههای واسطهگری نیز اختلافنظر بسیاری دارند. این اختلافنظرها باعث شده تا پیشبینی کاهش قیمت خودروهای وارداتی همانند بحث کاهش قیمت خودروهای داخلی با تردید روبهرو شود و بسیاری از مشتریان با این پرسش مواجه شوند که آیا قیمت خودروهای وارداتی کاهش مییابد یا خیر؟
عدم تاثیر نرخ ارز در کاهش قیمت؟
کاهش نرخ ارز در حالی به یکی از عوامل اصلی در پیشبینی قیمت خودروهای وارداتی بدل شده است که بسیاری از کارشناسان بازار نوسانات قیمت ارز طی هفته گذشته و با حصول توافق هستهای را موقتی و کوتاهمدت میدانند و معتقدند که این دوره زودگذر خواهد بود. برهمین اساس آنها بر تاثیر جو روانی توافق هستهای بر نرخ ارز تاکید دارند و معتقدند که دولت علاقهای به کاهش نرخ ارز ندارد؛ بنابراین تاثیر کاهش قیمت ارز بر قیمت خودروهای وارداتی گزینه چندان محتملی نیست. در همین راستا فربد زاوه، کارشناس خودرو در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» معتقد است که دولت علاقهای به کاهش بیش از اندازه ارز ندارد. با این حال تغییرات کمی در نرخ ارز شاهد خواهیم بود که تاثیر 5 درصدی در قیمت خودروهای وارداتی خواهد داشت. زاوه به تکنرخی شدن قیمت ارز اشاره میکند و میگوید: در صورتی که دولت ارز را تکنرخی کند و به قیمت سه هزار تومان عرضه کند، مسلم است که قیمت خودروهای وارداتی کاهش خواهد داشت.
در همین باره یکی از واردکنندگان خودروهای وارداتی نیز در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» میگوید: شش ماه تا یک سال پس از توافق هستهای میتوان درباره تغییرات نرخ ارز و تاثیر آن بر قیمت خودروهای خارجی اظهارنظر کرد. وی تغییرات نرخ ارز را در کوتاهمدت حائز اهمیت میداند و معتقد است که در بلندمدت این گزینه برای کاهش قیمت وارداتیها چندان محتمل به نظر نمیآید. اما در کنار نوسانات نرخ ارز و تاثیرپذیری وارداتیها از این موضوع عامل دیگری وجود دارد که ممکن است قیمت وارداتیها را متاثر از خود کند.
بر این اساس بعد از اعمال تحریمها بسیاری از واردکنندگان خودرو توانایی خرید از شرکت مادر را نداشتند. به همین دلیل بازار واسطهگری گرم شد و بسیاری از آنها با خرید از واسطهها، تحریمها را دور زدند تا بتوانند خودروی موردنظر خود را وارد کنند. حضور واسطهها نیز منجر به افزایش قیمت خودروهای وارداتی شد. حال که توافق هستهای ایران و کشورهای غربی محقق شده و در آینده نزدیک تحریمهای ایران رفع میشود، بسیاری از کارشناسان نسبت به حذف این واسطهها و تاثیر آن در قیمت خودرو تاکید دارند و معتقدند این موضوع موجب کاهش 10 درصدی قیمت خودروهای وارداتی خواهد شد. این در حالی است که برخی واردکنندگان خودرو چنین نظری ندارند.
به نقل از دنیای اقتصاد – در همین باره یکی از واردکنندگان خودرو میگوید: به جز نمایندگیها، دیگر واردکنندگان نیز قبل از تحریمها از واسطهها خرید خود را انجام میدادند که بعد از اعمال تحریمها این موضوع موجب افزایش 2 تا 3 درصدی هزینهواردکنندگان شد؛ بنابراین این موضوع تاثیر چندانی در قیمت ندارد. با این حال فربدزاوه معتقد است که حذف هزینه واسطهگری 10درصد بر قیمت وارداتیها تاثیرگذار خواهد بود. وی مطرح کردن اینکه تحریمها تاثیری در افزایش هزینههای جانبی واردکنندگان خودرو نداشته است را بیشتر بهانهای برای ثبات قیمتی خودروهای وارداتی میداند و معتقد است که رفع تحریمها تاثیر جدی در برخی هزینهها بهخصوص هزینههای واسطهگری خواهد داشت. به اعتقاد وی در این میان تنها یک عامل میتواند دخیل باشد تا هزینههای خودروهای وارداتی کاهش نیابد و آن هم دخالت وزارت صنعت است. زاوه با بیان اینکه دولت علاقهای به کاهش خودروهای وارداتی ندارد، میگوید: در ابتدای سال گذشته که نرخ دلار از 4 هزار تومان به 3 هزار و اندی تغییر کرد و قیمت خودروهای وارداتی در آستانه کاهش قرار داشت به ناگاه دولت به افزایش هزینه وارداتیها پرداخت. وی افزود: دولت برای جبران کاهش هزینه واردکنندگان تعداد خودروهای فرسودهای را که باید از رده خارج شوند افزایش داد؛ بنابراین اگر دولت بار دیگر چنین کاری انجام دهد شاهد افت قیمت وارداتیها در آینده نخواهیم بود.
تشدید رقابت خودروسازان چینی در ایران
در شرایطی که انتظار میرفت حضور شرکتهای چینی در بازار خودرو ایران و استقبال مشتریان از این خودروها، به افزایش رقابت میان این شرکتها و خودروسازان داخلی بینجامد، اما بهنظر میرسد این «رقابت» بیشتر در میان خود این شرکتها شکل گرفته است.
حدودا 10 سالی میشود که خودروسازان چینی فعالیتهای خود را در ایران آغاز کردهاند و اگرچه اوایل امیدی به بقای آنها در بازار کشور نبود، اما رفته رفته با توجه به توسعه محصول و در نظر گرفتن روشهای فروش جدید و قیمت مناسب توانستند جای پای خود را محکم کنند. حضور چینیها در بازار خودرو ایران البته به مذاق خیلیها خوش نمیآمد، با این حال برخی کارشناسان معتقد بودند خودروسازان چینی میتوانند معادله بازار کشور را به هم ریخته و مقدمات افزایش رقابت را در این بازار فراهم بیاورند.
با وجود این «امیدواری» اما حضور چینیها با خودروهای نسبتا ارزان و پر آپشن نیز نتوانست شرکتهای خودروساز داخلی را چندان تکانی بدهد و از همین رو سهم چینیها در بازار خودرو ایران پیوسته در حال افزایش است. اوضاع به شکلی است که هماکنون رقابتی سخت و نفسگیر بین شرکتهای چینی حاضر در بازار خودرو ایران شکل گرفته و هر یک از آنها بهدنبال ایجاد یا افزایش سهم خود در این بازار به واسطه ارائه محصولات جدید و مجهز به انواع آپشن، هستند. بهعبارت بهتر، بهنظر میرسد حضور خودروسازان چینی در ایران، به جای آنکه کل بازار خودرو کشور را به چالش بکشد، به ایجاد رقابت میان خود این شرکتها انجامیده است. اگر نگاهی به عملکرد یکی دو سال گذشته چینیهای حاضر در بازار خودرو ایران بیندازیم، متوجه میشویم آنها در این مدت سرعت عرضه محصولات جدید را افزایش دادهاند. از طرفی، پای خودروسازان جدید چینی نیز به کشور باز شده و علاوهبر شرکتهایی مانند امویامو لیفان و جک و…، برخی دیگر از برندهای بزرگ صنعت خودرو چین نیز راه ایران را در پیش گرفتهاند.
دولت خودش یک دلال بزرگ هیت و تمامی افزایش قیمت ها دست خودشه مثلا لبنیات که عملا 30 درصد بالارفت قیمتش و اعلام کردند امروز 10 درصد!خودش که پا نداشت تو نمودار قیمت بالابره اقایان رجال دستورش دادن مس قیمت هرچیزی و از جمله خودرو که سود کلانی برای ایشات دارد را بالا نگه داشته این بهانه ها نظییر تحریم کاهش ارزش پول ملی گرانی قطعات خوددوی فرسوده عوارض گمرکی تبصره ماده 28 ضریف مالیات بر لرزش افزوده حق گمرک بنادر و چندین و چند عنوان دیگه پایانی ندارند و جو التهاب و نبود ثبات قیمتی برای عده ای نعمت است چون هر از گلهی با تشویب یک قانون ضد مشتری من درآوردی سعی بر افزایش درآمد سرشار خود دارند پس ارزانی و قیمت واقعی در ایران رویایی برباد رفته است
با همه جای حرفتان موافقم ولی آخرش رو خراب کردید.
اگه مردم واقعا بخوان، قیمت خودرو هم ارزون میشه ولی اگه یه گوشه ساکت بشینیم خبری از کاهش قیمت نیست!!!!!!!
کدوم مردم دوست عزیز این همه میگن خودرو صفر نخرید ، کمپین زدن و هزار جور کار و تبلیغات شما بیا برو نمایندگی ایرانخودرو ، نمیتونی ثبت نام بکنی ازدحام جمیعت یعنی اونقدر هست … این شعور مردم ماست . واقعا متاسفم برای خودمون برای کشورمون که یک عده مسول بی کفایت که نسبت به کشور و مردم نه وجدان دارند نه غیرت فقط به فکر مال و پول و پول و پول پول هستند.
چون مردم به حقوق اجتماعی خود اشراف ندارن
فکر میکنند دنیا همین جاست و خودرویعنی 405 و مشتقات و پراید و اسامی مجهول چینی بایک و ب.آ.ی.د و چری و چانگان و جیلی و جک و لیفان و گاگ و هاوال و هایما و هوراا پس میرن ثبت نام میکنن در کامنتی از یک کاربر در همین وب سایت در مورد لیفان ایکس 50 که به نوشته مجله اماراتی و مجله اوکراینی بی کیفیت ترین خودرویی بوده که بعد از چری QQ10 یا همون mvm110 به ثبت رسیده نقل میکنم که گفته بود لیفان ایکس 50 نهایت آرزوی هر دوسدار خودرویی هست و باید زود بخرید تا تمام نشده .این تفکر منحط و عوام پسند فقط از افرادی بر میاد که بیشتر از نوک بی نیشون نمیتونن ببینند
لطفا لینک مجلات اماراتی و اوکراینی رو مرحمت کنید
علی آقا آدرس اون نمایندگی رو لطف کنید بدید من میخوام برم تماشا.مگه خیرات بوده ؟اینجوری میگید که مردم رو تحریک به خرید کنید.
دقیقا همینه
اتفاقا من هر روز از جلوی یه نمایندگی ایرنخودرو رد میشم
هیچ ازدحامی هم تا حالا ندیدم!!!
سلام به همه مردم عزیز و نازنین ایران
امیدوارم این اتحاد و همدلی در برابر این سرمایه داران و سرمایه دوستان به نتیجه بشینه و مردم پیروز نهایی باشند.
اگه مردم همیشه اینطور با هم باشند مطمئناً همیشه هم پیروز خواهند شد.
سالهاست که سازندگان خودرو به مردم ظلم می کنند و هیچکس هیچی نمیگه.
هر وقت هم مردم از قیمت خودروها و عدم تناسب قیمت با کیفیت خودروها گلگی کردند این پاسخ رو شنیدن که باید از صنایع داخلی حمایت بشه تا پیشرفت کنند.
خداییش 35 سال حمایت کافی نیست.
پس چه کسی باید از مردم حمایت کند.
چقد مردم باید پس اندازهاشون رو روانه جیب این آقایان کنند.
چقد باید تحمل کنند.
چقد باید چشم پوشی کنند.
35 سال کافی نیست.
35 سال سختی کافی نیست.
ان شاء الله مردم این بار به هدفشون خواهند رسید و این مقدمه ای خواهد بود برای اینکه مردم برای خواسته های بر حقشون با همدلی و همراهی همدیگه به موفقیت برسند.
عجب جمله معنا داری پس چه کسی باید از مردم حمایت کنه خوب معلومه در ایران هیچکس دولت ملت به خود ملت واگذار کرده و این نهاد و اون سازمان در واقع به هم نون قرض میدن تمام این گربه رقصونیا هم زیرسر لحاف ملانصرالدین هست که پول های مردم هست و بس و گرنه نه خودروی با کیفیتی درکار هست و نه قیمت واقعی و نه آزاد سازی گمرگ و ورود خودروهای خارجی بعد ازین موج تحریم حودرو سناریوی جالبی برای ملت چیدن که بعدا مشخص میشه