پیکاپ های نمایشگاه شانگهای ۲۰۲۵
در نمایشگاه شانگهای ۲۰۲۵ شاهد رونمایی از خودروهای پیکاپ منحصر به فرد و خارق العادهای بودیم که واقعا برخی از آنها، دست کمی از یک سفینه فضایی نداشتند و در ادامه نیز قصد داریم تا با بهترینهای آنها آشنا شویم.نمایشگاه خودرو شانگهای ۲۰۲۵ به عرصهای برای نمایش قدرت و نوآوری در صنعت پیکاپها تبدیل شد. در میان انبوه خودروهای به نمایش درآمده، تعدادی پیکاپ کانسپت و تولیدی با ویژگیهای منحصربهفرد و فناوریهای پیشرفته، نگاهها را به خود خیره کردند. از پیکاپهای آفرودی قدرتمند با سیستمهای هیبریدی پیشرفته و قابلیتهای منحصربهفرد نظیر فرود پهپاد گرفته تا وانتهای لوکس و فناورانه با تمرکز بر راحتی و امکانات هوشمند، شانگهای ۲۰۲۵ ویترینی از آینده صنعت پیکاپ بود.
معرفی جذابترین خودروهای پیکاپ در نمایشگاه شانگهای ۲۰۲۵
در این رویداد مهم، برندهای مختلف از جمله جتور، جیلی، چری، چانگان، گک و نیسان با معرفی جدیدترین دستاوردهای خود در کلاس پیکاپ، برنامههای آتی خود برای این سگمنت جذاب و پرطرفدار را به نمایش گذاشتند. این خودروها نه تنها از نظر طراحی ظاهری و مشخصات فنی، بلکه در زمینه کاربری و فناوریهای نوین نیز حرفهای زیادی برای گفتن داشتند. در ادامه این مطلب، به بررسی دقیقتر و آشنایی با جذابترین و برجستهترین خودروهای پیکاپ که در نمایشگاه شانگهای ۲۰۲۵ رونمایی شدند، خواهیم پرداخت.
جتور F700
جتور، زیرمجموعه چری، در نمایشگاه شانگهای ۲۰۲۵ از پیکاپ کانسپت F700 رونمایی کرد که اولین محصول برند جدید آفرودی لوکس آن یعنی جتور ژونگ هنگ محسوب میشود. این پیکاپ آفرودی نیو انرژی با هدف ترکیب تواناییهای خارج از جاده، فناوری هیبریدی پیشرفته و سطح بالایی از تجمل طراحی شده است. جتور F700 از سیستم پلاگین هیبریدی Kunpeng Super Hybrid CDM-O با موتور 2.0 لیتری توربو شارژ با راندمان حرارتی 45.5 درصد و گیربکس 2 سرعته DHT بهره میبرد. این خودرو بر پایه پلتفرم 800 ولتی ساخته شده و از شارژ سریع 4C و سرعت شارژ 20 تا 80 درصد در 10 دقیقه پشتیبانی میکند. منابع چینی به سیستم چهار موتوره با توان ۱۶۰۹ اسب بخار نیز اشاره کردهاند.
جیلی رادار هیبریدی
در نمایشگاه شانگهای ۲۰۲۵، جیلی از پیکاپ رادار سوپر هیبریدی با قابلیت فرود و پرواز پهپاد را برای رقابت با بزرگان چینی راهی میدان کرد. این مدل هیبریدی، با حفظ طراحی آشنای نسخه تمام الکتریکی رادار، به سیستم پیشرانه Raytheon EM Super Electric Hybrid با موتور 1.5 لیتری توربو و موتور الکتریکی به همراه گیربکس 3 سرعته DHT مجهز شده است. این ترکیب برد پیمایش ترکیبی بیش از 1000 کیلومتر و شتاب صفر تا صد 6.5 ثانیه را ارائه میدهد. ویژگی برجسته این پیکاپ، دو راهکار نوآورانه Radar Universal Stack و Radar Shuttle است.
قابلیت Radar Universal Stack خودرو را به یک نیروگاه متحرک با قابلیت ذخیره تا 13.5 کیلووات ساعت انرژی و خروجی برق خارجی V2L تا 21 کیلو وات تبدیل میکند. موتور بنزینی نیز میتواند 55 کیلو وات برق تولید کند. قابلیت Radar Shuttle نیز سقف خودرو را به سکوی پرواز و فرود پهپاد مجهز میکند که با پلتفرم هوشمند IoT، امکان استفاده در کشاورزی هوشمند، بازرسی و سایر عملیات فضای باز را فراهم میسازد. پیکاپ جیلی رادار هیبریدی با ارائه برد طولانی، ذخیره انرژی قابل توجه و قابلیتهای فناورانه نظیر فرود پهپاد، پاسخی جامع به نیازهای کاربران فعال در فضای باز و سفرهای طولانی ارائه میدهد و کارایی پیکاپهای انرژی نو را ارتقا میبخشد.
چری هیلما
در بزرگترین رویداد خودرویی سال چین یعنی شانگهای ۲۰۲۵، چری از اولین پیکاپ خود با نام هیلما (Chery Hilma) را به روی صحنه فرستاد. این پیکاپ نشان دهنده ورود رسمی چری به بازار رو به رشد وانتها و بخشی از استراتژی جهانی این شرکت برای دستیابی به فروش سالانه یک میلیون دستگاه خودرو تا دو سال آینده است. چری با تمرکز بر فناوری، راحتی و کاربری چند منظوره، قصد دارد هیلما را به عنوان یک پیکاپ ردهبالاتر و مناسب برای مسافرت عرضه کند. پیکاپ چری هیلما با انواع قوای محرکه از جمله بنزینی، دیزلی و احتمالا پلاگین هیبریدی عرضه خواهد شد. با وجود عدم انتشار جزئیات فنی دقیق، چری بر فناوری هیبریدی و الکتریکی خود تاکید دارد. انتظار میرود قیمت مدلهای پایه کمتر از 20 هزار دلار و مدلهای فول آپشن و انرژی نو تا 27 هزار دلار باشد. با توجه به سابقه موفق مدیران خودرو به عنوان شریک تجاری چری در ایران، احتمال عرضه پیکاپ هیلما در بازار ایران بسیار بالا است و میتواند با قیمتگذاری رقابتی، جایگاه خوبی در این بازار پیدا کند.
جتور REAOLC
در نمایشگاه شانگهای ۲۰۲۵، جتور از اولین پیکاپ خود با نام جتور REAOLC رونمایی کرد. این پیکاپ بر پایه پلتفرم کونلون با شاسی مستقل نردبانی ساخته شده و با هدف ارائه ترکیبی از قابلیتهای آفرود و آسایش شهری طراحی شده است. نیروی محرکه آن یک موتور 2.3 لیتری توربو دیزل با گیربکس 8 سرعته اتوماتیک و سیستم چهار چرخ محرک پارت تایم بورگ وارنر با سه قفل دیفرانسیل است. از ویژگیهای آن میتوان به قابلیت چرخش تانک، تجهیزات آفرودی نظیر اسنورکل و تایرهای AT و ابعادی شامل طول 5370 میلی متر، عرض 1960 میلی متر، ارتفاع 1945 میلی متر و فاصله محوری 3230 میلی متر اشاره کرد. قیمت آن در چین بین 14 تا 27 هزار دلار هدف گذاری شده و با توجه به همکاریهای احتمالی ایران خودرو و جتور، شانس واردات آن به ایران بسیار بالا ارزیابی میشود.
چانگان هانتر K50
پیکاپ جدید چانگان هانتر K50 برای رقابت مستقیم با تویوتا هایلوکس افسانهای در نمایشگاه شانگهای 2025 به میدان فرستاده شد. این خودرو با طراحی آوانگارد و جلو پنجره بدون حاشیه با لوگوی Qiyuan عرضه شده و به صورت دو کابین در دسترس است. هانتر K50 بر روی شاسی مستقل ساخته شده و ظرفیت یدک کشی 2.5 تن را دارد. از ویژگیهای برجسته آن میتوان به قابلیت تامین برق خارجی 3.3 کیلو واتی V2L از محفظه بار، سیستم رانندگی نیمه خودران سطح 2، به روزرسانی نرمافزاری از راه دور OTA و امکان سفارش رول کیج و رینگهای متنوع اشاره کرد. فضای داخلی آن با ترکیب رنگی مشکی و قهوهای و دو صفحه نمایش دیجیتال مدرن طراحی شده است. قیمت این پیکاپ در چین بین 25 تا 27 هزار دلار تعیین شده است. با توجه به عرضه نسل قبلی چانگان هانتر در ایران توسط زامیاد و ایران روور و همچنین رقابت شدید در بازار پیکاپهای ایران با مدلهایی نظیر KMC T9 و فوتون G7، احتمال ورود نسل جدید هانتر K50 به صورت مونتاژی و با قیمت رقابتی به بازار ایران وجود دارد.
کانسپت گک ۰۱
گروه گک در نمایشگاه شانگهای ۲۰۲۵ از اولین پیکاپ کانسپت فناورانه خود را با نام گک پیکاپ ۰۱ معرفی کرد. این خودرو تحت برند جدید گک لینگ چنگ (GAC Lingcheng)، حاصل تغییر نام جوینت ونچر GAC Hino، معرفی شده و نشان دهنده ورود رسمی گک به بازار جهانی پیکاپها با تمرکز بر بازارهای استرالیا، عربستان سعودی، شیلی و مکزیک است. گک پیکاپ 01 با مفهوم پیکاپ همهکاره و طراحی مدرن و متفاوت از پیکاپهای سنتی، بر پایه پلتفرم هوشمند تطبیقی گایا (GAIA) با معماری شاسی مستقل ساخته شده است. این پلتفرم قابلیت تنظیم داینامیک تعلیق، خروجی قدرت و حالت رانندگی متناسب با شرایط مختلف را دارد. از ویژگیهای هوشمند آن میتوان به سیستم دستیار رانندگی خودکار سطح بالا، حالتهای ویژه یدک کشی و عبور از مسیرهای باریک اشاره کرد.گک لینگ چنگ از تجربیات صدساله هینو و فناوریهای اختصاصی نظیر باتری میکرو کریستالی Deepsky با عمر چرخه شارژ بالا یعنی بیش از 4500 بار شارژ سریع معادل 2 میلیون کیلومتر و فناوری شارژ فوق سریع مگاواتی هوآوی در این پیکاپ بهره میبرد. گک پیکاپ 01 نقش مهمی در استراتژی صادرات یک میلیون دستگاه خودرو تا سال 2030 برای گک ایفا میکند.
نیسان فرانتیر پرو
در نمایشگاه شانگهای ۲۰۲۵، نیسان از پیکاپ پلاگین هیبریدی فرانتیر پرو (Frontier Pro PHEV) به عنوان اولین پیکاپ هوشمند پلاگین هیبریدی خود رونمایی کرد. این خودرو با پیشرانه 1.5 لیتری توربو و موتور الکتریکی، بیش از 410 اسب بخار قدرت و 800 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند و از گیربکس 4 سرعته DHT بهره میبرد. باتری 32.8 کیلووات ساعتی آن، برد تمام الکتریکی 135 کیلومتر و برد ترکیبی حدود 800 کیلومتر را فراهم میکند و ظرفیت یدککشی آن 3.5 تن است. فرانتیر پرو به سیستم ADAS 2 Plus با 28 عملکرد، V2L، سیستم صوتی FOCAL، هوش مصنوعی DeepSeek و چهار حالت کاربری ویژه مجهز است. طراحی ظاهری آن مدرن و فناورانه با لوگوی نورانی نیسان، چراغهای LED دو قسمتی و رکابهای برقی تلسکوپی است. در داخل، کلاستر 10.25 اینچی، نمایشگر 14.6 اینچی، پوشش نرم قهوهای و صندلیهای عقب با قابلیت تنظیم در سه سطح دیده میشود.انتظار میرود قیمت آن حدود ۵۰ هزار دلار باشد و عرضه جهانی آن از سه ماهه چهارم ۲۰۲۵ آغاز شود. با توجه به نوپا بودن بازار پیکاپهای پلاگین هیبریدی در ایران و قیمت احتمالی بالا، شانس واردات آن به کشورمان کم ارزیابی میشود.