اخباراخبار داخلی

چرا قرارداد بنز و رنو با خودروسازان ایرانی نهایی نشد؟

در شرایطی که از گوشه و کنار خبر می‌رسید قرارداد دو شرکت رنو و بنز با خودروسازان ایرانی نهایی شده، اظهارات دیروز وزیر صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد هنوز مذاکرات میان طرفین ادامه دارد و اختلاف‌نظرها در برخی مسائل برطرف نشده است.

پس از توافق هسته‌ای و همچنین اجرایی شدن برجام، خودروسازان مختلفی برای ورود یا اتصال دوباره به صنعت خودرو ایران اعلام آمادگی کردند که در این بین اتفاقا اشتیاق بنز و رنو در این زمینه بیشتر از دیگر خودروسازان بود.بر این اساس، بنز اولین خودروسازی بود که خود را به ایران رساند و تفاهم نامه همکاری مشترک با ایران‌خودرو امضا کرد و رنو نیز پاییز سال گذشته بر سر همکاری مشترک با سازمان گسترش و نوسازی صنایع (ایدرو) به توافق رسید.اگرچه بنا بود توافق نامه‌های موردنظر طی سال گذشته یا اوایل امسال به قرارداد تبدیل شوند، با این حال هنوز این اتفاق رخ نداده و وزیر صنعت نیز در نشست خبری دیروز خود تلویحا از وجود برخی اختلاف‌نظرها میان طرفین صحبت به میان آورده است.

آن طور که محمدرضا نعمت‌زاده اعلام کرده، تعجیل (در امضای قرارداد رنو) نمی‌تواند به نفع خودروسازی کشور باشد و باید منافع ملی را در نظر گرفت. به گفته او، قیمت سایت بن‌رو برای واگذاری به رنو افزایش یافته و رنویی‌ها نیز موافقت کرده‌اند. وزیر صنعت اما در مورد بنز هم با بیان اینکه «در حال گروکشی هستیم»، اعلام کرده که هدف از این کار، افزایش داخلی‌سازی (قطعات بنز) در ایران است.اظهارات وزیر صنعت اگرچه نشان‌دهنده تمایل رنو و بنز برای حضور در ایران است، با این حال مشخص می‌کند که هنوز قرارداد آنها با طرف‌های ایرانی نهایی نشده و اختلاف‌نظر در برخی مسائل پابرجاست.به‌نظر می‌رسد این اختلاف‌نظرها بیشتر در مورد مسائلی مانند داخلی‌سازی قطعات و صادرات محصول از ایران است، چه آنکه وزارت صنعت از همان ابتدا این دو موضوع (داخلی‌سازی و صادرات) را به‌عنوان دو شرط اصلی برای حضور در ایران، پیش پای شرکت‌های خارجی گذاشته بود.

11 دیدگاه

  1. سرانجام این توافق مونتاژ رنو های هندی و چینی کوئید و داستر است
    در مورد بنز هم فقط مونتاژ که یادمه 230 e و 240e و کمپرسور مونتاژ میکرد ایران خودرو کیفیتش سال 83 تا 88 حدود 30 درصد بگفته مسئولان بنز فقط در مونتاژ پایین اومده بود ایران مثل چینه از جهاتی دست به مونتاژ هرچی بزنه کیفیتش تا جایی که در توانش باشه کاهش میده حالا در نظر بگیرید رنوی هندی و چینی مونتاژ ایران چه ملغمه ای شود?

      1. شرکت دانگ فنگ یا 70 درصد ساخت چین مشغول تولید رنو کجار و رنو کپچر است
        http://www.isna.ir/news/94111207440/گشایش-نخستین-کارخانه-رنو-در-چین
        تازه این ابتدای حرکت بوده صدها لینک و خبر وجود داره از ساخت کلئوس و ساندرو جدید در چین ندلهای قدیمی هم که در ایران تولید میشه توسط مگاموتور تبریز و سایت تولیدی قم

        1. آمار فروش چین در همین سایت دنده۶ موجود هست یکی از این مواردی که گفتی توش نیست کمتر .. بنویس تمام مردم تو سایت از دستت شاکی هستن هرجای سایت میری رد پای تو هست????

          1. کاملا با شما موافقم.
            کل روند سالم تبادل نظر و اطلاعات را این آدم در همه سایت ها بهم ریخته و همش با حرف مفت ، جنگ اعصاب برای همه درست میکنه!!

          2. شما اگر خیلی بر به قبات خورده برو سرچ کن بیش از 60 تا 70 دزصد رنو و پژو و سیتروئن چینی شده و کیفیتی ندارند بهر حال گفتن حرف حق به گوش افرادی مثل شما همیشه ناخوشاینده و سعی در پاک کردن صورت مسئله داری

          3. اول یاد بگیر از روی هوا حرف نزنی و وقتی بحثی را مطرح میکنی ، مستند باشد و همینطور وسط چیزایی که میبافی ، درصد الکی نپران..!!! دوم اینکه چینی بودن مکان چیزی ربطی به بی کیفیت بودنش نداره و این فقط بین مردم کم سواد کشور ماست که در پس ناتوانی فهم و درک واژه تحت لیسانس ، یه همچین حرف های بچگانه ای میزنند…

          4. نمیدونم چرا وقتی کامنتهاشو میخونم بی اختیار یاد یک آقایی میفتم که 8 سال رییس جمهور یکی از کشورهای جهان سوم بود. همیشه تلاشش این بود که با زدن حرفهای عجیب و غریب تیتر اول خبرگزاری ها باشه و حتی سوژه اول جوکهای شبکه های مجازی باشه. حتی وقتی که دیگه از ریاست جمهوری هم کنار رفته دست از کارهاش برنمیداره و هر طور شده با انجام کارهای خاص و گفتن حرفهای عجیب همیشه خودشو لابه لای خبرها حفظ میکنه.

  2. اگر محصولاتی مثل کپچر و تالیسمان و کولیوس جدید یا کلیو مونتاژ بشند و به قیمت مناسب عرضه بشند خوبه وگرنه اشغالهایی مثل ال نود ساندرو داستر به درد نمی خورند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا