چرا واردات خودرو تهدید است؟
در حالی دستاندرکاران صنعت خودرو کشور واردات خودرو را یکی از تهدیدات جدی برای تولید داخل میدانند که سهم خودروهای وارداتی در بازار از 10 درصد سال گذشته به 4 درصد در سال جاری رسیده است. هر چند برخی از تولیدکنندگان خودرو در کشور در اظهارنظرهایشان بهصورت مستقیم واردات خودرو را تهدید نمیخوانند، اما در عمل همه توان خود را به کار میگیرند تا واردات خودرو محدود شود.
این موضوع به خصوص در ماههای اخیر که بازار خودرو در رکود عمیقی فرو رفته، برجستهتر شده است، بهطوری که برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حمایت از خودروسازان با ارائه طرحی خواستار افزایش صددرصدی تعرفه واردات خودرو شدند. بر همین اساس این پرسش مطرح میشود که آیا واردات خودرو به واقع برای خودروسازان داخلی یک خطر و تهدید محسوب میشود؟ در شرایطی که عمدهترین تصور رایج در حمایت از صنعت خودرو کشور، کشیدن دیوار تعرفهای بسیار بالاست، اما آمار 6 ماهه سالجاری نشاندهنده سهم کمتر از 4 درصدی واردات در بازار است. این در حالی است که در مدت زمان مشابه سال گذشته سهم واردات خودرو 10 درصد بوده است. در همین زمینه، فرهاد احتشامزاد، رئیس انجمن واردکنندگان خودرو در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» میگوید: واردات هیچ وقت تهدیدی برای تولید داخل محسوب نمیشود؛ زیرا با سهم 4 درصدی واردات نباید انتظار واکنش از 96 درصد بازار را داشته باشیم. با توجه به اظهارات رئیس انجمن واردکنندگان نکتهای که باید به آن توجه شود این است که با اینکه سهم واردات خودرو در سال جاری با کاهش 6درصدی مواجه بوده، اما با توجه به تعداد خودروهای وارد شده و با یک حساب سرانگشتی اگر دلار واردات خودرو را ۴۰۰ 3 تومان در نظر بگیریم در 6 ماه نخست سال جاری حدود 438 میلیون دلار ارز از کشور برای واردات خودرو خارج شده است که این مساله میتواند نگرانیهایی را از بابت واردات خودرو بهوجود آورد.
دنده 6 – بیان این مطالب در حالیست که پیش از این هدف اصلی واردات ، افزایش فشار بر صنعت خودروسازی داخلی اعلام شده بود و به همین منظور کاهش 5 درصدی سالانه تعرفه واردات خودرو نیز در دستور کار قرار داشت، اما حالا که وضعیت صنعت خودرو حتی بدون رقیب نیز بحرانی شده است،مدیران مربوطه در عوض رفع مشکلات موجود به صورت ریشه ای، به فکر حذف کمترین تهدیدات افتاده اند تا مشتریان ایرانی حتی در رویا نیز نتوانند ساخته های داخلی را با خودروهای وارداتی موجود در خیابان مقایسه کنند.پاک کردن صورت مسئله، اتفاقی است که در سابقه صنعتی و اقتصادی کشورمان پیشینه ای دیرینه دارد.
اقا کلا دراای کشور را ببندید مثل کره شمالی.قفل وبند بزنید یه وقت کسی نیاد ارامش آقایون رو به هم بزنه.لعنت الله علی قوم الظالمین.اخه تا کی تا کجا.جوانیمون تباه شددر ارزوی اینکه مثل بقیه دنیا زندگی کنیم.مثل اااادم.میفهمید ادم زندگی کنیم
واقعا داریم کم کم مثل کره شمالی میشیم ،اون روز دیر نیست ،فقط باید چند سال تحمل کنیم تا به برادران و خواهران کره شمالیمون برسیم،همت کنید عزیزان!!!!!!!
یه روزی امام خمینی گفت باید کمونیست رو توی زباله دانهای تاریخ پیدا کرد ولی کجایی بیای ببینی زباله دان تاریخ شده کشور ایران!!! چینگ چانگ چونگ!! شرمنده زبون مادریم فراموش شده به زبان برادران کره شمالیمون صحبت میکنم شما دیگه خودتون تا آخرش برید
عزیزه من مثل این که نمیخواین قبول کنین.ملت یعنی اختیاره زندگی جانو پولو عمرت دسته خودته.ولی …. یعنی یکی برات باید تصمیم بگیره..- چی سوار شو .چی بپوش .جونتو کجا بده.وووووووووووو عزیزه من داری ۳۷سال زندگی میکنی تو مملکت هنوز برات روشن نیست این موضوع
ای کاش به بررسی جامع انجام می شد که تمام مسئولان و مدیران شرکتها و سازمانها اعم از خصوصی و دولتی چه اتوموبیلی دارند و یا در سازمان و شرکت خود چه اتوموبیلی در اختیار دارند. اون وقت می شه گفت اون نماینده مجلسی که از روی شکم سیری حرف می زنه و سوار ماشین چند صد میلیونی می شه و یا اون مدیر خودرو سازی که کسر شان میدونه سوار پراید بشه ، نباید برای واردات خودرو حرافی و سفسطه کنند.
به شخصه معتقدم اگر واردات خودرویی مثل لامبورگینی آونتادور به کشور آزاد بشه ، فروش خودروی پراید 132 به تهدید جدی روبرو میشه.
آقای علی غصه نخور برای رقابت پراید 133 و 134 و 135 و ….. 974 و 975 و …. nام تولید خواهد شد . سایپا مطمئن در تولید پرایت
یعنی خودروسازان که با بیشترین آمار کشته و زخمی در سال در جهان مانند سایر افتخارات دولتمردان اعم از فقر و بی کاری و ..رکورد زدند،تنها دلیل حمایت های افراد معلوم الحال از شبه صنعت خودروسازی داخلی منافع شخصی است و بس درحالیکه قرار بود سالی 5 درصد از عوارض و سهم آقایان کم شود عملا با افزایش تعرفه و جلوگیری از ورود خودرو روبرو هستیم بطوریکه واردات به یک سوم کاهش پیدا کرده این حاشیه امن و این حمایت و نیز دادن وام های کلان از مال و بیت المال به خودرو سازان دائمی نیست..دائما بکسان نماند حال دوران غم مخور
یکی از معایب واردات خودرو برای خودروسازان آشنایی عموم جامعه با مفهوم کیفیت و بروزرسانی و اریه مدل های جدید بدون افزایش قیمت و حتی کاهش قیمت است که برای خودروسازان ما دردآور است .
تهدید برای جیب های گنده آقایونه نه صنعت کشور و مردمش !!!!
باور کنید پراید اگه زبون داشت خودش ابراض شرمندگی میکرد :))))
ابراز منظورم بود :))