دانش خودرویی

چه عواملی باعث لاستیک سایی خودرو می شوند؟ / راهکارهای پیشگیری از لاستیک سایی خودرو

با صاف شدن آج‌های لاستیک، لاستیک سایی اتفاق می‌افتد که به معنای ساییدگی سطح لاستیک است. این ساییدگی باعث کاهش کشش و ثبات خودرو در جاده می‌شود، همچنین عمر تایرهای خودرو را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد. به همین دلیل، مراقبت از لاستیک‌های خودرو و جلوگیری از ساییدگی آن ها از اهمیت بسیاری برخوردار است. لاستیک سایی در واقع باعث فرسودگی سطح لاستیک و کاهش عمر مفید آن می شود که این امر هزینه های زیادی را برای رانندگان خودروهای شخصی و تاکسی های اینترنتی به همراه دارد.

دلایل لاستیک سایی چیست؟

فنر‌ بندی خودرو

سیستم فنربندی خودرو، نقش بسیار مهمی در راحتی و امنیت رانندگی دارد. کمک‌فنرهای خودرو، ضربه‌های ناشی از دست‌اندازها و چاله‌های سطح معابر را به خود جذب می کنند و باعث کاهش آسیب‌های ناشی از ضربه به بدنه خودرو و لذت بیش تری در رانندگی می‌شود. این سیستم از قطعات مختلفی تشکیل شده است و خرابی هر کدام از این بخش‌ها می‌تواند باعث فرسایش تایرها شود که یکی از علل لاستیک سایی خودروست. بنابراین، مراقبت از سیستم فنربندی خودرو و جلوگیری از خرابی آن، می‌تواند به صرفه‌جویی در هزینه‌های رانندگی و افزایش عمر مفید تایرها کمک کند.

فرمان خودرو

سیستم فرمان خودرو از چندین بخش متصل به هم تشکیل شده که شامل پمپ هیدرولیک، میل فرمان و… است. بروز هر گونه خلل در هر کدام از این بخش‌ها می‌تواند باعث اختلال در عملکرد فرمان‌پذیری (هندلینگ) و در نهایت ساییده شدن لاستیک‌ها شود. بنابراین در صورتی که هنگام رانندگی خودروی شما از مسیر خود منحرف می‌شود، احتمالاً ایرادی در سیستم فرمان خودرو وجود دارد که باید به سرعت بررسی و رفع شود تا از وقوع حوادث جلوگیری شود.

در صورتی که باد لاستیک‌ها تنظیم نشده باشد و میزان باد یکی از لاستیک‌ها کم تر از سایر لاستیک‌ها باشد، خودرو از مسیر خود منحرف می‌شود و باعث ساییدگی لاستیک‌ها می‌شود. بنابراین بررسی و تنظیم میزان باد لاستیک‌ها، از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به صورت دوره‌ای انجام شود.

هم‌راستایی چرخ‌ها

یکی از دلایل مهم لاستیک سایی در خودرو، عدم بالانس چرخ‌های آن است. بالانس به معنای تقسیم وزن یکنواخت بین تایر و رینگ‌های چرخ است. بدون بالانس بودن، تایرها و رینگ‌ها در نقاط مختلف چرخ با وزن نامتوازن قرار می‌گیرند و باعث لرزش و ساییدگی لاستیک‌ها می‌شوند. بالانس نبودن تایرها می‌تواند باعث آسیب‌های جدی به سیستم جلوبندی، پلوس‌ها و خود لاستیک‌های خودرو شود. این مشکل خطرناک است و در سرعت‌های بالا می‌تواند باعث رخ دادن تصادف های ناگوار شود. به همین دلیل، توصیه می‌شود که رانندگان به‌طور دوره‌ای هر ۲۰ هزار کیلومتر یک‌بار به یک مکانیک یا آپاراتی مراجعه و بالانس چرخ‌های خودرو را بررسی کنند تا از وقوع حوادث جلوگیری شود و همچنین کاهش لاستیک سایی خودرو به حداقل برسد.

جلوبندی خودرو

سیستم جلوبندی خودرو مانند سیستم فنربندی، از قطعات و بخش‌های مختلفی تشکیل شده است. این سیستم شامل قطعاتی مانند فنرها، سیبک‌های چرخ، طبق‌ها و بوش‌های مختلف است که با همکاری یکدیگر، حرکت صاف و ایمنی خودرو را تضمین می‌کنند. اگر جلوبندی خودرو دچار مشکل شود، ممکن است لاستیک‌ها به‌طور نامناسب با زمین تماس بگیرند و باعث لاستیک سایی و سایر مشکلات خطرناک شوند. بنابراین، خرابی جلوبندی یکی از عوامل اصلی لاستیک سایی خودروست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا