اخباراخبار داخلیاسلایدشو

کامیونت برقی فوتون

همه چیز را درباره فوتون برقی بدانید

به گزارش دنده 6 ، خودروهای برقی در بسیاری از کشورهای جهان با شدت بسیار زیادی در حال پیگیری است. امروزه بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی در حال برقی‌کردن ماشین‌های سواری و تجاری خود هستند. در کشورهای آسیایی نیز کشور چین پیشرفت بسیار قابل‌توجهی را در حوزه ماشین‌های برقی داشته است و امروزه انواع خودروهای سواری، کامیون‌ها و خودروهای مسافربری را به‌صورت برقی و هیبریدی تولید کرده است.

جدیداً گروه خودروسازی سایپا دیزل با همکاری شریک تجاری خود در حوزه کامیونت‌ها یعنی شرکت فوتون چین، تمایل دارد تا دومین کامیونت برقی ایران یعنی کامیونت برقی فوتون را عرضه کند. اولین کامیونت برقی عرضه شده به کشور، توسط شرکت شایان دیزل یعنی کامیونت دافران بوده است. در این مقاله از وب‌سایت فرهان دیزل می‌خواهیم به بررسی مشخصات دومین کامیونت برقی وارد شده به کشور، یعنی کامیونت ۶ تن فوتون بپردازیم.

کامیونت‌های برقی در ایران

آیا زیرساخت خاصی برای تردد کامیونت‌های برقی در ایران وجود دارد؟

اولین سؤال مهمی که به‌احتمال زیاد ذهن هر مخاطبی را به خود جلب می‌کند، این است که آیا ظرفیت و زیرساخت خاصی برای تردد کامیونت برقی در ایران وجود دارد؟ کامیونت‌های برقی به‌عنوان یکی از راه‌های کاوش آلودگی هوا و مصرف سوخت در حمل‌ونقل جاده‌ای به شمار می‌آیند. به‌گونه‌ای که با تجاری‌سازی کامیونت‌ها و کامیون‌های برقی در کشور قادر خواهیم بود تا بخش قابل‌توجهی از آلودگی هوای تولید شده در کشور را کاهش دهیم.

با این حال، برقی‌سازی یک ماشین تجاری و مخصوص حمل‌ونقل تفاوت بسیار زیادی با یک ماشین سواری خواهد داشت. ماشین‌های سنگین معمولاً مسافت‌های بسیار طولانی را در طول شبانه‌روز طی می‌کنند. از این بابت، یک کامیونت برقی معمولاً نیاز بیشتری به مراجعه به ایستگاه‌های شارژ پیدا خواهد کرد. با این حال، هنوز ایستگاه‌های شارژ جاده‌ای در کشور ما راه‌اندازی نشده‌اند و تنها در برخی از شهرهای بزرگ شاهد نصب ایستگاه‌های شارژ هستیم. آن هم در مکان‌هایی که احتمالاً تردد کامیونت و یا ماشین‌های تجاری سنگین مجاز نخواهد بود.

در این صورت، بهتر است تا فعلاً زیرساخت‌های عملیاتی برای استفاده از انواع ماشین‌های برقی در تعداد بالا در کشور فراهم شود. سپس می‌توان امیدوار بود که به سمت برقی‌سازی حمل‌ونقل تجاری کشورمان پیش برود و پابه‌پای کشورهای مطرح جهان در این مسیر گام برداریم.

مشخصات فنی کامیونت برقی فوتون:

کامیونت برقی فوتون از نظر مشخصات فنی شباهت بسیار زیادی را با کامیونت‌های دیزلی موجود در داخل کشور دارد. بدین صورت که کامیون برقی شرکت فوتون از یک موتور الکتریکی بهره می‌برد که حداکثر قدرت ۱۵۴ اسب بخاری را تولید می‌کند. اگر با مشخصات کامیونت‌های تولید شده کشور آشنایی داشته باشید، متوجه خواهید شد که قدرت تولید شده توسط کامیونت برقی فوتون بسیار مشابه با کامیونت‌های چینی که از موتور ۳.۸ لیتری کامینز استفاده می‌کنند، خواهد بود.

گشتاور تولید شده توسط موتور کامیونت برقی فوتون حدود ۳۰۰ نیوتن متر است که در مقایسه با کامیونت‌های دیزلی عدد کمتری محسوب می‌شود. در ضمن شرکت فوتون برای شارژ موتور این کامیونت از یک باتری ۸۱.۵ کیلووات ساعتی استفاده کرده است. این کامیونت برقی در شرایط استاندارد قادر خواهد بود تا مسافت ۳۰ کیلومتری را با یک بار شارژ کامل طی کند. باتری استفاده شده در کامیونت برقی فوتون ساخت شرکت CATL از نوع لیتیوم آهن فسفات است. همچنین مدت زمان شارژ کامل باتری کامیونت فوتون به کمک برق خانگی ایران می‌تواند بین ۷ تا ۸ ساعت باشد.

گیربکس کامیونت برقی فوتون

اگر بخواهیم درباره گیربکس کامیونت برقی فوتون صحبت کنیم، باید بگوییم که این کامیونت از یک گیربکس برقی اتوماتیک تک سرعت برخوردار است که توان موتور را از طریق یک میل گاردان به محور و دیفرانسیل‌عقب منتقل می‌کند. چنین مواردی برای یک کامیونت برقی شاید کمی تعجب‌برانگیز باشد. با این حال، پیشرفت سریع تکنولوژی خودروهای برقی در طول دو دهه گذشته باعث شده تا شاهد ورود ماشین‌های تجاری نیمه‌سنگین و سنگین با پیشرانه برقی در کشور باشیم.

کامیونت برقی جدید فوتون

ابعاد و اوزان کامیونت برقی فوتون

کامیونت برقی فوتون که توسط شرکت سایپا دیزل معرفی شده است، دارای تناژ بار ناخالص ۶ تن است. وزن خالص کامیونت حدود ۲۵۰۰ کیلوگرم است که در مجموع ظرفیت حمل بار خالص ۳۵۰۰ کیلوگرمی را به این کامیونت می‌دهد. این ارقام شباهت بسیار زیادی را با کامیونت‌های گازوئیلی ۶ تنی در کشور دارد.

از نظر ابعاد نیز باید بگوییم که کامیونت برقی فوتون با طول ۵۹۶۰ میلیمتر، عرض ۱۹۵۰ میلیمتر و ارتفاع ۲۲۶۰ میلی‌متر عرضه شده است. همچنین فاصله محوری در این کامیونت ۳۳۶۰ میلیمتر بوده که حاکی از شباهت این کامیونت با نسخه‌های دیزلی موجود در بازار است.

بررسی طراحی داخلی و بیرونی کامیونت برقی فوتون

کامیونت برقی فوتون از نظر طراحی ظاهری از فرم استاندارد کامیونت‌های موجود در بازار کشورمان تبعیت می‌کند. با این حال، اگر بخواهیم این کامیونت را با کامیونت جدید فوتون M4 که توسط سایپا دیزل عرضه می‌شود مقایسه کنیم، تفاوت‌هایی را در طراحی ظاهری مشاهده خواهیم کرد. جلوپنجره در کامیونت برقی فوتون فرم ساده‌تری را نسبت به کامیونت فوتون M4 دارد و علت را می‌توان در عدم نیاز به ورودی‌های هوای بزرگ برای موتور برقی این کامیونت دانست.

کامیونت برقی فوتون به‌صورت بدون جای خواب عرضه شده است و در داخل کامیونت فضا برای نشیمن ۳ راننده و دو فرد دیگر وجود دارد. در ضمن، فضای داخلی کامیونت شباهت بسیار زیادی به سایر کامیونت‌های گازوئیلی شرکت فوتون دارد. همچنین کیفیت مواد استفاده شده در بخش‌های مختلف داخلی نسبتاً مناسب گزارش شده است.

داخل کامیونت برقی فوتون

آشنایی با امکانات و تجهیزات کامیونت فوتون برقی

کامیونت برقی فوتون در بحث امکانات و تجهیزات از وضعیت مناسبی برخوردار است. از جمله امکانات ترمز این کامیونت می‌توان به سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، ترمزهای ضد قفل ABS و سیستم توزیع نیروی ترمز EBD اشاره کرد. همچنین در این کامیونت از سیستم هشدار دهنده میزان باد تایرها، رادار خط‌خوان، رادار هشدار تصادف از جلو و سیستم کنترل حرکت در سربالایی استفاده شده است.

سخن پایانی

در این مقاله از وبلاگ فرهان دیزل، شما را با کامیونت برقی فوتون به‌عنوان محصولات گروه سایپا دیزل آشنا کردیم. در مجموع می‌توان گفت که کامیونت برقی فوتون از نظر سطح امکانات و مشخصات فنی و عملکردی در وضعیت بسیار مناسبی قرار می‌گیرد. هرچند که هنوز زیرساخت مناسبی برای بهره‌مندی از این کامیون‌ها در کشور وجود ندارد و امید است در طول چند سال آینده بتوانیم شاهد نوسازی حمل‌ونقل جاده‌ای کشور با ماشین‌های سنگین و نیمه‌سنگین برقی باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا