کی ام سی تی ۹ پلاگین هیبریدی با هزار نیومتن متر گشتاور و شتاب ۶ ثانیهای معرفی شد
پس از تجربه فروش فوق العاده موفق کی ام سی تی ۸ در ایران و درخشش خوب KMC T9 در آفرود، حالا شاهد رونمایی از نسخه پلاگین هیبریدی جدیدترین پیکاپ شرکت بزرگ جک یعنی JAC T9 PHEV در استرالیا هستیم که در آخرین مطلب از سری اخبار خودرو گجت نیوز قصد داریم تا با زیر و بم آن آشنا شویم و شانس واردات آن به ایران را نیز بررسی کنیم.
معرفی کوتاه پیکاپ جک تی ۹ پلاگین هیبریدی
شرکت جک با معرفی نسخه پلاگین هیبریدی پیکاپ T9، با نام هانتر PHEV در استرالیا، نشان داد که قصد دارد سهمی از بازار رو به رشد پیکاپهای هیبریدی مانند بی وای دی شارک 6 PHEV را به دست آورد. این خودرو که در سال ۲۰۲۶ وارد بازار استرالیا خواهد شد، با مشخصات فنی قدرتمند و امکانات رفاهی قابل توجه، به طور اختصاصی برای رقابت با محصولات سرسختی مانند فورد رنجر پلاگین هیبریدی و گریت وال موتور کنون آلفا پلاگین هیبریدی توسعه پیدا کرده و طراحی شده است.
مشخصات فنی کی ام سی تی ۹ پلاگین هیبریدی
در همین ابتدای کار باید گفت که کی ام سی تی 9 پلاگین هیبریدی، قدرتمندترین پیکاپ تاریخ این شرکت است که از یک پیشرانه PHEV متشکل از یک موتور 2 لیتری توربو شارژ بنزینی و دو موتور الکتریکی بهره میبرد. این مجموعه قدرتمند در کنار یکدیگر و به صورت مجموع، 385 کیلووات یعنی معادل ۵۲۳ اسب بخار قدرت و ۱۰۰۰ نیوتن متر گشتاور را تولید میکند. این اعداد و ارقام، نسخه پلاگین هیبریدی پیکاپ KMC T9 را به یکی از قدرتمندترین پیکاپهای PHEV موجود در بازار جهانی تبدیل میکند و از رقبایی مانند فورد رنجر پلاگین هیبریدی با 207 کیلووات یعنی معادل 280 اسب بخار قدرت و 697 نیوتن متر گشتاور یا بی وای دی شارک 6 با توان 321 کیلووات یعنی معادل 430 اسب بخار قدرت و 650 نیوتن متر و کنون آلفا گریت وال با توان 300 کیلو وات یعنی 405 اسب بخار قدرت معادل 750 نیوتن متر گشتاور پیشی میگیرد. به علاوه باید گفت که حتی جک تی ۹ برقی هم نسبت به مدل پلاگین هیبریدی خود نیز از نظر قدرت و توان، حرفی برای گفتن ندارد.
جک ادعا میکند که کی ام سی تی 9 پلاگین هیبریدی قابلیت حمل بار و کشیدن بار به وزن 800 کیلوگرم و بیش از 2500 را در کارنامه خود ثبت خواهد کرد. در مقام مقایسه بد نیست اشاره کنیم که مدل توربو دیزل جک T9T ظرفیت کشیدن بار 3200 کیلوگرم و ظرفیت حمل بار 1045 کیلوگرم را ارائه میدهد. در بخش شتاب صفر تا صد و حداکثر سرعت کی ام سی T9 PHEV هم باید گفت که این خودرو به ترتیب میتواند اعدادی نظیر 6 ثانیه و 250 کیلومتر بر ساعت را در کاتالوگ خود داشته باشد؛ هرچند که اعداد نهایی در معرفی رسمی این محصول در نمایشگاه خودرو شانگهای اعلام خواهند شد.
یکی دیگر از اصلیترین تفاوت های کی ام سی تی ۹ بنزینی و هیبریدی نیز به بخش سیستم تعلیق مربوط میشود که در نسل جدید این خودرو شاهد استفاده از سیستم تعلیق مولتی لینک در محور عقب و قفل دیفرانسیل الکترونیکی در هر دو محور و سیستم تعلیق مک فرسون در محور جلو هستیم که این موارد علاوه بر هندلینگ پایدار و سوار نرمتر نسبت به نسخههای قبلی، قابلیتهای آفرود این خودرو را نیز افزایش میدهند؛ هرچند که ظرفیت حمل بار با این تغییرات کاهش پیدا خواهد کرد.
آپشن و امکانات رفاهی KMC T9 PHEV
هرچند لیست کامل امکانات رفاهی و آپشن های کی ام سی تی 9 پلاگین هیبریدی هنوز به صورت رسمی منتشر نشده است اما قطعا انتظار داریم که این خودرو به مجموعهای از سیستمهای کمک راننده پیشرفته ADAS 2 مجهز باشد که این مجموعه، امکاناتی شامل هشدار خروج از خط، هشدار عبور ترافیک از عقب، هشدار برخورد جلو و ترمز اضطراری، تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی، دوربین 360 درجه و رادار نقطه کور، ترمز پارک برقی و اتو هلد، حالتهای رانندگی مختلف و سیستم نظارت بر هوشیاری راننده میشود. در بخش امکانات رفاهی نیز کی ام سی T9 هیبرید به موارد جذابی مثل صندلیهای برقی ردیف جلو، سیستم تهویه مطبوع، سیستم نورپردازی داینامیک، شارژر وایرلس، پورت برقی 220 ولت AC و … مجهز خواهد بود.
طراحی ظاهری و ابعاد
این بخش شاید کمترین تغییر را داشته و باید گفت که نسخه جدید نیز بر پایه پلتفرم T9 ساخته شده است و طراحی ظاهری آن شباهت زیادی به مدل توربو دیزل T9 دارد. جلو پنجره این نسخه نیز برخلاف مدل قبلی، کاملا با مدل مونتاژی در ایران مطابقت دارد و همچنان شاهد حضور چراغهای ال ای دی باریک و رینگهای 18 اینچی و رول کیج هستیم. از بحث چهره و طراحی که بگذریم، باید گفت که اندازه و ابعاد کی ام سی تی 9 پلاگین هیبریدی هم بدون تغییر همچنان شامل 5330 میلی متر طول، 1965 میلی متر عرض و ارتفاع 1920 میلی متر است و فاصله محوری آن به 3110 میلی متر میرسد. فضای قسمت بار و لگن بار کی ام سی تی 9 پلاگین هیبریدی هم هیچ فرقی با نسخه مونتاژی کرمان موتور ندارد.
طراحی داخلی، کابین و داشبورد
طراحی داخلی و کابین و اتاق کی ام سی تی 9 پلاگین هیبریدی واقعا شباهت زیادی به مدل مونتاژی کرمان موتور دارد و همچنان شاهد حضور صندلیهای برقی و داشبورد چرمی در این نسخه هستیم. داشبورد و کنسول میانی نیز هیچ فرقی نکردند و صرفا شاهد حضور یک کلید چرخان یا به اصطلاح ناب به جای دسته دنده برقی هستیم. روی داشبورد کی ام سی T9 هیبریدی هم همچنان میتوانیم دو نمایشگر دیجیتال شامل صفحه نمایش لمسی 10.4 اینچی عمودی مولتی مدیا که اندروید اتو و اپل کارپلی وایرلس دارد را در کنار کلاستر دیجیتال 10.25 اینچی را پیدا کنید. کلیدهای فیزیکی مربوط به انتخاب سیستم چهار چرخ محرک سبک و سنگین، اتوهلد و ترمز پارک برقی، قفل دیفرانسیل و … نیز همچنان در کنسول میانی حضور دارند.
قیمت کی ام سی تی ۹ پلاگین هیبریدی و شانس واردات به ایران
با توجه به مشخصات فنی قدرتمند، امکانات رفاهی قابل توجه و نوع پیکاپ پلاگین هیبریدی، میتوان حدس زد که قیمت پیکاپ جک T9 پلاگین هیبریدی قطعا بالای 30 هزار دلار باشد! با توجه به اینکه شرکت کرمان موتور آمار فروش موفقی را با T8 و هم اکنون با KMC T9 تجربه میکند، و در نظر گرفتن این که امکانات و آپشنهای این خودرو به شدت بیشتر شدهاند، میتوان حدس زد که مونتاژ KMC T9 PHEV در ایران و توسط کرمان موتور دور از انتظار نباشد. در صورتی که چنین اتفاقی رخ دهد، با قطعیت میتوان گفت که قیمت کی ام سی تی 9 پلاگین هیبریدی در ایران بیش از 3 میلیارد تومان خواهد بود و از نظر بازه قیمتی با محصولاتی نظیر پیکاپ موسو گرند خان رقابت خواهد کرد.