گرانترین خودروهای وارداتی جدید بازار ایران
خودروهای وارداتی جدیدی که از برندهایی مثل تویوتا، کیا و هیوندای به ایران وارد شدهاند، در بازار با قیمتی بین سه تا بیش از چهار میلیارد تومان خریدوفروش میشوند.
به گزارش دنده 6 – پس از چند سال ممنوعیت واردات خودرو، سرانجام در سال ۱۴۰۱ دوباره واردات آزاد شد و شرکتهای مختلفی اقدام به واردات خودرو از برندهای گوناگون کردند. بااینحال، از همان ابتدا هم مشخص بود که قرار نیست این خودروها با قیمت مناسبی به دست خریداران برسد. علاوه بر اینکه خرید خودروهای وارداتی با قیمت نمایندگی از سامانه یکپارچه نیاز به طی کردن هفتخوان رستم دارد، این خودروها در بازار هم قیمتهای نجومی پیدا کردهاند تا بخش عمدهای از جمعه امکان خرید آنها را نداشته باشند. ازاینرو، در ادامه قصد داریم با گرانترین خودروهای وارداتی حال حاضر بازار کشورمان آشنا شویم. اینها خودروهایی عمدتاً اقتصادی و کاملاً معمولی هستند که در اینجا بالای سه میلیارد تومان قیمت دارند.
تویوتا کرولا هیبریدی
قیمت بازار: ۳ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان
هرچند تویوتا کرولا مدعیان واردات زیادی در کشورمان دارد اما معین خودرو یکی از اولین شرکتهایی بود که این سدان ژاپنی را به ایران آورد. معین موتور کرولا را در سه نسخه مختلف ۱.۲ لیتری توربو، ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی و هیبریدی وارد کرده که هر سه مدل هماکنون به دست خریداران رسیده و در بازار برای فروش گذاشته شدهاند. دراینبین، نسخه هیبریدی از همه گرانتر است. این نسخه به یک پیشرانه ۱.۸ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی با ۱۰۱ اسب بخار قدرت به همراه یک موتور الکتریکی با ۷۰ اسب بخار قدرت مجهز است. کرولایی که معین خودرو به ایران آورده، کرولا پرستیژ نام دارد. این نسخه در بازارهای چین، تایوان، برخی بازارهای اروپایی، خاورمیانه، آفریقا، آسیای جنوب شرقی و آمریکای جنوبی عرضه میشود و در جلو و عقب نمای متفاوتی با نسخه بینالمللی کرولا دارد.
کیا سلتوس
قیمت بازار: ۳ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان
در دور قبلی واردات خودرو، شرکت اطلس خودرو اقدام به واردات محصولات کیا میکرد و خودروهای مختلف این شرکت را به ایران آورد که با استقبال مواجه شدند. در دور جدید اما شرکتی بنام کوشا خودرو سراغ کیا رفته و اولین خودروهای وارداتی جدیدی که به دست خریداران رسیدند همین کیاهای کوشا خودرو بودند. یکی از اولین خودروهایی که این شرکت به خریداران تحویل داد، کراساوور سلتوس بود. این خودرو کراساووری کوچکتر از اسپرتیج است و برای بازارهای مختلف در سه نسخهٔ متفاوت تولید میشود که نمونههای وارداتی کوشا خودرو تولید هند و از نسخهٔ SP2i هستند که نسخهای اقتصادیتر از نمونهای است که در بازارهایی مثل آمریکا عرضه میشود و حتی پلتفرم متفاوتی هم دارد. سلتوس در سری اول با پیشرانهٔ ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی به ایران آمد که ۱۲۱ اسب بخار قدرت دارد اما کوشا خودرو قصد عرضۀ نسخهٔ جدیدی با پیشرانهٔ قویتر ۱.۴ لیتری توربو و تجهیزات بیشتر را هم دارد که البته هنوز به بازار نیامده است.
ونوسیا استار
قیمت بازار: ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان
شرکت مکث موتور که با مونتاژ وانت کلوت شناخته میشود، با آزادسازی واردات سراغ برند ونوسیا رفت. ونوسیا یکی از برندهای زیرمجموعه جوینت ونچر نیسان و دانگفنگ است که در سال ۲۰۱۰ برای تولید و عرضه خودروهای اختصاصی بازار چین تأسیس شد. مکث موتور سه مدل از محصولات ونوسیا را به ایران آورده که گرانترین آنها شاسیبلندی بنام استار است. این خودرو که کراساووری کامپکت است، از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو GDI با ۱۸۸ اسب بخار قدرت و ۲۶۰ نیوتن متر گشتاور استفاده میکند. استار اولین محصول ونوسیا محسوب میشود که روی پلتفرم جدید این برند بنام VSA ساخته شده که بهطور مستقل توسط دانگفنگ ونوسیا توسعه پیدا کرده است. هرچند ونوسیا همچنان از سرمایهگذاری نیسان بهره میبرد اما به دلیل کاهش وابستگی خود به شرکت ژاپنی، در محصولات جدید این برند مثل استار اثر چندانی از تکنولوژی نیسان دیده نمیشود.
تویوتا لوین هیبریدی
قیمت بازار: ۳ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان
معین خودرو علاوه بر کرولا، اقدام به واردات تویوتا لوین هم کرده است. این خودرو در اصل نسخهٔ چینی کرولا محسوب میشود که توسط جوینت ونچر تویوتا گک در این کشور به تولید میرسد. برخلاف کرولاهای وارداتی به ایران، لوین ظاهر یکسانی با نسخهٔ بینالمللی کرولا دارد و مشابه نمونهای است که در بازار آمریکا عرضه میشود. لوین هم با پیشرانههای ۱.۲ لیتری توربو و ۱.۸ لیتری هیبریدی به ایران آمده و قیمتی مشابه با کرولا دارد. علاوه بر معین خودرو، شرکتی بنام برساوش هم اقدام به واردات لوین کرده است که در بازار از لحاظ قیمت تفاوت چندانی با نمونهٔ وارداتی معین خودرو ندارد.
گک امکو
قیمت بازار: ۳ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان
شرکت راسا موتور برای واردات خودرو به کشور سراغ برندهای سوزوکی و GAC رفته است. شرکت چینی گک قبلاً حضور پررنگی در بازار کشورمان نداشته اما راسا موتور حالا سه مدل مختلف از محصولات آن را به ایران وارد کرده است. ویژگی منحصربهفرد این خودروها، طراحی جذاب و چشمگیر است که نسبت به دیگر خودروهای چینی بازار متمایز به نظر میرسد. گرانترین خودروی وارداتی گک، کراساوور امکو است. این خودرو به یک پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری چهار سیلندر توربو GDI مجهز است که ۱۷۷ اسب بخار قدرت و ۲۷۰ نیوتن متر گشتاور دارد. در حالی قیمت امکو در بازار به ۳.۴۵۰ میلیارد تومان رسیده که این خودرو توسط راسا موتور با قیمت ۲.۳۸۵ میلیارد تومان در سامانه یکپارچه عرضه میشد.
هونگچی H5
قیمت بازار: ۳ میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان
هونگچی یکی از قدیمیترین برندهای خودرویی چین محسوب میشود که لوکسترین خودروهای این کشور را تولید میکند. تاکنون اثری از هونگچی در بازار کشورمان نبود اما گروه بهمن که برای واردات خودرو برند BM Cars را ایجاد کرده، برای اولین بار سراغ هونگچی رفته است. این شرکت یکی از کوچکترین سدانهای هونگچی یعنی H5 را به ایران آورده است. این ماشین سدان لوکسی در سگمنت E است که یعنی در کلاس خودروهایی مثل مرسدس بنز E کلاس قرار میگیرد. H5 که به یک پیشرانهٔ ۲ لیتری توربو با ۲۲۲ اسب بخار قدرت مجهز است، با قیمتی نزدیک به ۴ میلیارد تومان، گرانترین خودروی چینی حال حاضر بازار کشور محسوب میشود. قیمتی که BM Cars برای این سدان لوکس اعلام کرده نیز ۲.۹ میلیارد تومان است.
کیا سراتو
قیمت بازار: ۴ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان
سراتو یکی از باسابقهترین خودروهای کیا در ایران محسوب میشود که تمام نسلهای آن از ابتدا تا امروز در بازار کشورمان حضور داشتهاند. پس از مونتاژ نسل دوم این خودرو توسط سایپا و واردات نسل سوم آن توسط اطلس خودرو، حالا کوشا خودرو جدیدترین نسل آن را به ایران آورده است. این نسل در سال ۲۰۱۸ معرفی شد و با تجربهٔ یک فیسلیفت در اواخر سال ۲۰۲۱، هماکنون دوران پایانی عمر خود را سپری میکند. سراتوی وارداتی کوشا خودرو به یک پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی مجهز است که ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۱۹۶ نیوتن متر گشتاور را به یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک تحویل میدهد. درحالیکه سراتو توسط کوشا خودرو با قیمت ۲.۷۵۰ میلیارد تومان عرضه شد، قیمت آن در بازار به بیش از ۴ میلیارد تومان رسیده است.
کیا K5
قیمت بازار: ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان
K5 همان اپتیما است که در آخرین نسل، کیا نام آن را در بازارهای جهانی به K5 تغییر داد. البته نسلهای قبلی این خودرو در کره با همین نام K5 عرضه میشدند. درهرحال، اپتیما هم مثل سراتو یکی از محصولات باسابقهٔ کیا در ایران محسوب میشود که از نسل دوم به بعد در بازار کشورمان حضور داشته است. جدیدترین نسل این ماشین که با کوشا خودرو به ایران آمده است، با قیمت نمایندگی ۲.۶ میلیارد تومان و قیمت بازار ۴.۳ میلیارد تومان، گرانترین سدان وارداتی جدید بازار محسوب میشود. این در حالی است که هماکنون آخرین نمونههای نسل قبلی اپتیما در کشورمان یعنی مدل ۲۰۱۸ میز بالای ۴ میلیارد تومان قیمت دارند. K5 وارداتی به یک پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر مجهز است که ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۱۹۶ نیوتن متر گشتاور دارد.
هیوندای توسان
قیمت بازار: ۴ میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان
پس از کیا، نوبت به خودروهای هیوندای رسید تا صدر این لیست را به خود اختصاص دهند. توسان هم نام آشنایی برای خریداران ایرانی محسوب میشود زیرا این کراساوور کرهای هم با تمام نسلهای خود از ابتدا تاکنون در بازار کشورمان حضور داشته است. کرمان موتور که سابقهٔ مونتاژ خودروهای هیوندای را داشت، از طریق شرکت زیرمجموعهٔ خود بنام KTL که در سال ۱۳۹۷ برای فروش خودروهای هیوندای در ایران ایجاد شد، اقدام به واردات خودروهای مختلف هیوندای کرده است که نام توسان هم در بین آنها دیده میشود. این کراساوور کرهای را با همان پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی کیا K5 کوشا خودرو در ایران میبینیم.
هیوندای کُنا
قیمت بازار: ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان
هیوندای کُنا در حال حاضر گرانترین خودروی وارداتی در بازار کشورمان محسوب میشود که قیمت آن به نزدیک ۵ میلیارد تومان رسیده است! اینکه چرا یک کراساوور سابکامپکت اقتصادی باید با چنین قیمت گزافی در ایران خریدوفروش شود و حتی از مدل بزرگتر توسان هم گرانتر باشد، از سؤالات بزرگی است که پاسخی منطقی برای آن پیدا نخواهد شد. درهرحال، کُنا که یکی از کوچکترین کراساوورهای هیوندای محسوب میشود، با جدیدترین نسل خود راهی بازار ایران شده است یعنی نسل دوم که در اواخر سال ۲۰۲۲ معرفی شد. کُنای وارداتی کرمان موتور زیر کاپوت خود یک پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی با ۱۴۷ اسب بخار قدرت دارد. این کراساوور کرهای توسط کرمان موتور با قیمت ۲.۵۴۰ میلیارد تومان عرضه میشود.