دانش خودروییراهنمای خرید

گرم کن شیشه های خودرو و آینه ها چگونه کار می کند؟

یکی از مشکلاتی که در فصل های سرد سال برای خودرو به وجود می آید این است که شیشه ها و آینه های آن با بخار آب پوشیده می شوند و این قضیه باعث آن است تا راننده نتواند به خوبی از محیط اطراف خود آگاه باشد. از این رو، بیش تر خودروها دارای گرم کن شیشه های جلو، عقب و همچنین آینه های کناری هستند تا این آپشن بتواند بخارهای تشکیل شده بر روی شیشه ها و آینه ها را از بین ببرد.

گرم کن شیشه های خودروچیست؟

با توجه به تشکیل شدن قطرات آب بر روی شیشه ها و آینه های خودرو دید راننده کم می شود، در این حالت نیاز است گرم کن شیشه های خودرو یا بخارگیر شیشه ها روشن شود. در صورت روشن شدن بخارگیر یا گرم کن شیشه های خودرو، قطرات تشکیل شده بر روی شیشه ها پس از مدتی از بین می روند و راننده می تواند به خوبی اطراف خود را تماشا کند.

بخارگیر و یا گرم کن شیشه های خودرو به دو صورت می توانند قطرات آب تشکیل شده را از بین ببرند. نوع اول برای بخارزدایی شیشه های جلو استفاده می شود و اساس کار آن به کارگیری بخاری و کمپرسور کولر است. نوع دوم که بیش تر با نام گرم کن شیشه عقب شناخته می شود دارای المنت هایی است که بر روی شیشه نصب می شوند و شیشه را گرم می کنند.

بخارگیر شیشه جلو چگونه کار می کند؟

بخارگیر شیشه های جلو براساس کار سیستم تهویه خودرو کار می کند. در برخی از خودروها که دارای سیستم تهویه اتوماتیک اند یک دکمه وجود دارد که شما می توانید با زدن آن سیستم بخارگیر شیشه جلو را فعال کنید. در صورت زدن این دکمه، سیستم تهویه خودرو به صورت اتوماتیک جهت پرتاب باد را از پشت داشبورد به سمت شیشه جلو تنظیم می کند. از طرفی دیگر، کمپرسور کولر خودرو نیز به صورت اتوماتیک فعال می شود تا با عملکرد خشک کننده (Drier)، از رطوبت هوای درون کابین کاسته شود. با کاسته شدن از رطوبت درون کابین، میزان بخار آب داخل خودرو کاهش می یابد و به این صورت از تشکیل مجدد بخار بر روی شیشه ها جلوگیری می شود. در ادامه راننده با تنظیم کردن سیستم تهویه در دماهای بالا موجب می شود باد گرم به شیشه جلو برخورد کند و اختلاف دمایی برای تشکیل بخار وجود نداشته باشد.

بنابراین با زدن دکمه بخارگیر در تهویه های اتوماتیک، هم کمپرسور فعال می شود و هم جهت پرتاب باد تغییر می کند و به سمت شیشه ها تنظیم می شود. توجه داشته باشید که برای عملکرد بهتر بخارگیری شیشه ها بهتر است سیستم تهویه را در دماهای بالا تنظیم کنید تا بخارزدایی سریع تر انجام شود.

در خودروهایی که سیستم تهویه اتوماتیک ندارند شما باید به صورت دستی، ابتدا دریچه خروجی هوای تهویه را به سمت شیشه جلو تنظیم کنید و سپس درجه گرمایی آن را بالا ببرید. در این شرایط برای تسریع بخارزدایی بهتر است پرتاب باد را زیاد کنید و دکمه A/C را بزنید تا با فعال شدن کمپرسور از رطوبت درون کابین کاسته شود.

توجه داشته باشید در خودروهایی که سیستم تهویه آن ها به صورت دستی تنظیم می شود دکمه ای برای بخارگیر شیشه جلو وجود ندارد، اما در خودروهایی که سیستم تهویه اتوماتیک دارند دکمه بخارگیر شیشه جلو وجود دارد و شکل آن نیز با دکمه گرم کن عقب متفاوت است. دکمه گرم کن عقب تصویر یک شیشه به صورت مستطیلی است و دکمه بخارگیر شیشه جلو تصویر یک شیشه منحنی است.

گرم کن شیشه عقب چگونه کار می کند؟

همان طور که می دانید، علت تشکیل بخار بر روی شیشه ها اختلاف دمای میان محیط و شیشه است. بنابراین در صورت از بین رفتن اختلاف دما و گرم شدن شیشه، دیگر دلیلی برای تشکیل بخار وجود ندارد. از این رو، المنت هایی بر روی شیشه عقب خودروها نصب می شود تا با فعال شدن خود، شیشه عقب را گرم کنند. با گرم شدن شیشه عقب، هم بخارات تشکیل شده بر روی شیشه از بین می رود و هم اختلاف دمای شیشه با محیط کم می شود. به همین دلیل، روند تشکیل قطرات آب بر روی شیشه کند می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا