اخباراخبار داخلیایرانی

شرح حالی بر وضعیت بازار خودرو

سرنوشت بازار خودرو در سایه طرح جدید نمایندگان مجلس
فصل طولانی انتظار برای بازار خودرو

گروه خودرو: فصل خريد خودرو در حالي رو به اتمام است كه بحث‌ قيمت‌گذاري خودرو همچنان مانعي براي افزایش خرید و فروش بازار خودرو است.
اگرچه نزديك به دو ماه از تعيين رسمي قيمت خودرو مي‌گذرد، اما ادامه پيدا كردن بحث‌ها و اعتراض‌ها پيرامون قيمت‌هاي جديد باعث شد تا بازار خودرو در بلاتكليفي باقي بماند.
بلاتكليفي در بازار خودرو طي ماه‌هاي اخير حتي با اعلام كاهش سه درصدي قيمت خودرو از سوي رئيس شوراي رقابت نيز از بين نرفت و حالا با وارد شدن بحث قيمت‌گذاري به فضايي جديد، به نظرمي‌رسد به اين زودي‌ها تغييري در شرايط بازار ايجاد نشود.
با كاهش سه درصدي قيمت خودرو كه خودروسازان از آن با عنوان «تخفيف به مشتریان» ياد مي‌كنند، بازار خودرو كه پيش از آن در انتظار روشن شدن تكليف قيمت‌ها بود، وارد فاز جديدي از انتظار شد. اين ‌بار مشتريان براي بازتاب «كاهش سه درصدي» در قيمت‌هاي بازار، به انتظار نشسته‌اند؛ حالا اما اتفاق جديدتري در رابطه با قيمت‌گذاري خودرو در حال رخ دادن است، اتفاقی كه اميد فعالان بازار براي جان گرفتن معاملات تا پايان فصل خريد خودرو (تابستان امسال) را نا اميد مي‌كند. با اعلام كاهش سه درصدي قيمت خودرو اگرچه به نظر مي‌رسيد توافقي بر سر قيمت ميان خودروسازان، نمايندگان مجلس و شوراي رقابت براي پايان دادن به بحث‌هاي «قيمت‌گذاري» صورت گرفته است، اما نمايندگان با رو كردن «طرحي» جديد قيمت‌گذاري خودرو را با چالش تازه‌اي مواجه كرده‌اند.
بر همين اساس نمایندگان مجلس در حالي از تهیه و تدوین طرحی با نام «ساماندهی نحوه قیمت‌گذاری خودروی داخلی» خبر مي‌دهند كه به نظر مي رسد هدف از اين طرح كنار گذاشتن شوراي رقابت از قيمت‌گذاري خودرو و آزاد كردن قيمت‌ها باشد. هرچند مشخص نيست اين طرح تا چه حد قابليت اجرايي خواهد داشت، اما همین مطرح شدنش نیز می‌تواند بازار را تحت‌تاثیر خود قرار دهد. طرح جدید نمایندگان مجلس در حالي مطرح شده كه به گفته نمایشگاهداران خودرو پایتخت، بلاتکلیفی بازار تا روشن شدن چگونگی و سرانجام اين طرح ادامه خواهد داشت.
از سويي فعالان بازار عقيده دارند مشخص شدن تاثير كاهش سه درصدي در قيمت خودروها در بازار نيز كمي زمان خواهد برد؛ زيرا خودروهاي فعلي بازار، مربوط به پيش از كاهش سه درصدي قيمت‌ها هستند. بر همين اساس تا تمام شدن اين خودروها و وارد شدن خودروهايي كه سه درصد ارزان‌تر هستند، بازار بايد كمي انتظار پيشه كند.
با تمام اين تفاسير بايد منتظر ماند و ديد نتيجه طرح جديد نمايندگان مجلس چه خواهد بود و اين طرح مسير بازار را به كدام سمت تغيير خواهد داد؟

فراز و فرود اندک داخلي‌ها
به گفته فعالان بازار خودرو روند معاملات در اين بازار «كند و خالي از رونق» است، اما در عين حال نگاهي به تغييرات قيمت‌ها در بازار نشان مي‌دهد كه بازار اين هفته نسبت به هفته‌هاي قبل با اندكي نوسان‌ همراه بوده است. در حالي كه طي هفته‌هاي گذشته اغلب محصولات خودروسازان با ثبات يا كاهش قيمت همراه بوده‌اند، اما در اين هفته چند مدل از خودروهاي داخلي اندكي بازگشت قيمت داشته‌ و حتی رشد را نیز تجربه كرده‌اند. همچنین در بین خودروهای داخلی رانا تنها خودرويي است كه با كاهش قيمت همراه بوده است. قیمت اين محصول از خانواده ايران‌خودرو، با 400 هزار تومان كاهش قيمت در هفته جاري به 32 ميليون و 800 هزار تومان رسيد. اما پژو 206 تيپ 5 خودرويي است كه در هفته جاري ثبات قيمت داشته؛ اين خودرو همچنان روي 37 ميليون و 500 هزار تومان باقي مانده است. مدل صندوق‌دار اين خودرو؛ يعني V8 نيز در اين هفته بدون تغيير بوده و 37ميليون و 900 هزار تومان قيمت داشته است. ديگر فرانسوي‌هاي بازار؛ يعني تندرهاي دنده‌اي نيز نسبت به هفته گذشته تغييري نداشته‌اند.
تندر ايران‌خودرو همچنان با 38ميليون و 200 هزار تومان قابل معامله است و تندر پار‌س خودرو نيز 39 ميليون و 600هزار تومان قيمت دارد. اما برخلاف تندرهاي دنده‌اي، مدل اتومات اين خودرو نسبت به هفته گذشته 300 هزار تومان رشد قيمت داشته تا به قيمت 46 ميليون و 800هزار تومان برسد. توليد تندر 90 كه به دليل فشار تحريم‌ها با افت شديدي همراه شده بود، طي 4 ماه گذشته با رشد 2/49درصدي همراه بوده است. اين ميزان رشد توليد پس از توافق اوليه ژنو و رفع نسبي تحريم‌ها عليه صنعت خودرو حاصل شد تا با عرضه مجدد اين خودرو، روند صعودي قيمت آن در بازار متوقف شود.
آن‌طور كه از ديگر فرانسوي‌هاي بازار خبر مي‌رسد، پژو 405 در هفته جاري با ثبات قيمت همراه بوده است؛ اما پژو پارس سال، با يك خيز كوچك، افزايش قيمت را تجربه كرده است.
پژو 405 بنزيني در بازار اين هفته همچنان 30 ميليون و400 هزار تومان قيمت داشته و مدل دوگانه‌سوز اين خودرو نيز روي 32ميليون تومان ثابت بوده است. قیمت پارس سال اما با رشدي 200 هزار توماني به 38 ميليون و 200هزار تومان رسيد تا در كنار تندر اتومات، ديگر فرانسویي باشد كه رشد قيمت داشته است. پارس دوگانه‌سوز نيز طي هفته جاري ثبات پيشه كرده و بدون تغيير روي قيمت 37ميليون و 500 هزار تومان باقي مانده است.
سمند ال.ايكس هم ديگر محصولي است كه در هفته جاري روي قيمت پيشين خود ثابت بوده و همچنان با 30 ميليون تومان قابل معامله است.
اما نگاهي به خانواده پرايد و تیبا نشان مي‌دهد كه قيمت در اين خانواده روندي صعودي داشته است. پرايد 111 و 131 دو مدلي هستند كه در اين خانواده ثبات قيمت داشته‌اند و به ترتيب روي 20 ميليون و 500 هزار تومان و 19 ميليون و 800 هزار تومان باقي مانده‌اند، اما بر خلاف اين دو مدل، پرايد 132 با 300هزار تومان رشد قيمت به 19ميليون و 500 هزار تومان رسيد و تيبا نيز به‌عنوان نخستين خودروي ملي سايپا با 100 هزار تومان رشد قيمت، رقم 24 ميليون تومان را براي خود به ثبت رساند. مگان نيز كه حالا مدت‌ها است توليد آن متوقف شده در بازار اين هفته با قيمت 102 ميليون تومان قابل معامله بوده و نيسان تيانا نيز كه سرنوشتي مشابه مگان دارد، همچنان روي 154 ميليون تومان ثابت مانده است.

با اعلام كاهش سه درصدي قيمت خودرو اگرچه به نظر مي‌رسيد توافقي بر سر قيمت ميان خودروسازان، نمايندگان مجلس و شوراي رقابت براي پايان دادن به بحث‌هاي «قيمت‌گذاري» صورت گرفته است، اما نمايندگان با رو كردن «طرحي» جديد قيمت‌گذاري خودرو را با چالش تازه‌اي مواجه كرده‌اند

2 دیدگاه

  1. یه روز خوب میاد .تا وقتی اینجور بخور بخوره.پراید صفر باید بدن 8 میلیون .واقعا اگه یکی از بزرگان دانا بی طرف بیارن بگن قیمت این ماشینا چنده مردم بهشت میبینن دوباره.چقدر خون از جون این مردم میکشید اخه. اون از واردات که سه برابر میگیرن حالا هر ماشینی مثلا لکسوس تا بنز همه سازنده ها.اینم تولید داخلی که جا باز کرده فقط پول از مردم بگیرن.چشماشون تیز کردن فقط تو جیب مردم تنهای که هیچ نظری نباید بدن تو عمرشون فقط ساکت تا پولو جمع کنن به دلیل سیاه

  2. انگار هیچ کس در این اوضاع نیست که به اوضاع اقتصادی رسیدگی کند هر کس هر کاری دوست دارد انجام می دهد از خودرو ساز بگیر تا کارخانه های شیر و دارو و پوشاک و مخابرات و گاز و هزار کوفت و زهر مار دیگر و تلخ تر این که همه ی این افزایش قیمت ها به جیب معدودی گردن کلفت می رود و افرادی که زیر دست آن هاست هیچ نفعی نمی برن مثلا قیمت لبنیات را چند برابر کردن در حالی که شیررا از دامدار بدبخت کیلویی 1000 تومان می خرن و یک کیلو خوراک دام را به او به 1200 تومان می فروشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا