2.5 میلیارد ضرر روزانه ! شرایط وخیم اقتصادی سایپا
مصاحبه با مدیرعامل جدید سایپا
مهدی جمالی با تحصیلات دکترای مدیریت اقتصاد در حالی به تازگی رهبری گروه خودروسازی سایپا را به عهده گرفته که با توجه به زیان انباشته8927میلیارد و 926 میلیون ریالی این شرکت در پایان 9 ماهه 93، چشمهای زیادی به عملکرد این مدیر مالی دوخته شده است. به اعتقاد بسیاری از دستاندرکاران صنعت خودرو حضور وی که شخصیت اقتصادی و غیرسیاسی دارد قطعا میتواند راهگشای این گروه صنعتی در امور مالی باشد.
وی که هفته گذشته به مناسب روز صنعت و معدن بازدیدی از روزنامه «دنیای اقتصاد» داشت در مصاحبهای به اولویت بندی برنامههای خود در این شرکت پرداخت. وی اولویت شماره یک خود را حل مشکل مالی گروه خودروسازی سایپا دانست و تاکید کرد که برنامه توسعه محصول و پیش برد قرارداد با رنو را به صورت جدی دنبال میکند.
از شروع به کار دولت یازدهم تاکنون شاهد رشد تولید خودرو در شرکتهای خودروساز بودیم، این در حالی است که خودروسازان در زمینه توسعه محصول و کیفیت هنوز پاسخ مناسبی به خواست مشتریان نداده اند. سوالی که مطرح میشود این است که شما بهعنوان مدیرعامل سایپا چه پاسخی به این خواست مشتریان دارید؟
شرکت سایپا در سه یا چهار سال گذشته با بحران شدید مالی روبهرو بوده و در همه زمینهها این بحران باعث عقب افتادگی شرکت شده است. بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تصمیم گرفته شد که شرکت بازیابی شود و کارهای خوبی انجام گرفت؛ بهطوریکه در بحث توسعه محصول، استراتژی مناسبی طراحی شده است. از سوی دیگر مرکز تحقیقات استراتژیک شرکت سایپا نیز همچنان به فعالیت خود مشغول است و در جهت ارتقای سطح کیفی و توسعه محصول در این شرکت طرحهای نو و جدیدی روی میز دارد. بر همین اساس استراتژی اصلی این شرکت عرضه خودروهای جدید و باکیفیت است که بتواند پاسخگوی نیاز چندین ساله مشتریان باشد . به همین خاطر براساس برنامههایی که تنظیم شده قرار است ظرف 2 سال آینده حداقل 3 محصول جدید به بازار عرضه کنیم. این موضوع در حالی است که شرکت به شدت با محدودیتهای مالی درگیر شده و در واقع برای بحث هزینه با مشکل جدی روبهرو است. با این حال اولین برنامه مصوب شرکت سایپا در بدو ورود بنده به این مجموعه تصویب بودجه مرکز تحقیقات و نو آوری صنایع خودرو سایپا یا – همان شرکت طراحی توسعه محصول – است. برهمین اساس با وجود محدودیتهای مالی که داشتیم بودجه این شرکت را بدون هیچگونه کاهشی تصویب کردیم. امیدواریم که بتوانیم این بودجه را محقق و هزینههایش را تامین کنیم.
همچنین دستورالعملی صادر کردم که به این مرکز برخلاف رویه گذشته و مرسوم نگاه شود و روی آن بهعنوان مرکز درآمد سایپا حساب شود؛ زیرا این مرکز برندینگ شرکت است و آینده ما به آن وابسته است. بنابراین یک انرژی مثبت و خوبی در شرکت به وجود آمده و همه با یک نگاه جدید به مجموعه نگاه میکنند. همچنین امیدواریم که بحث توسعه محصول و ارتقای کیفیت بهعنوان دو موضوع مهم طی دو سال آینده در این شرکت محقق شود.
با توجه به مشکلات و کمبود نقدینگی در شرکتهای خودروساز بهخصوص سایپا بسیاری از حضور شما بهعنوان مدیری مالی برای رفع این مشکلات صحبت میکنند. بنابراین برنامه شما برای رفع مشکلات نقدینگی این گروه چیست و اینکه چگونه قصد جبران آن را دارید آیا در این زمینه روی کمکهای مالی دولت نیز حساب کرده اید؟
روی کمک دولت حسابی باز نکردیم؛ زیرا استحضار دارید که دولت خود با مشکلات نقدینگی دست و پنجه نرم میکند. با این حال در آمریکا هم زمانی که صنعت خودرو با مشکل مواجه شد با وجود آنکه اقتصاد آن آزاد است و دولت سهمی در شرکتهای خودروسازی ندارد اما شاهد آن بودیم که دولت آمریکا به صورت مستقیم نزدیک به 18میلیارد دلار کمک مالی به شرکت جنرال موتورز کرد، اما ما با آگاهی از شرایط دولت به خصوص مشکلات و محدودیتهای ارزی و ریالی کشور انتظار کمک مستقیم و بلاعوض نداریم.
متاسفانه در 8 سال گذشته در شرکت دو اتفاق بد افتاد. یکی اینکه سرمایه شرکت در هیچ مرحلهای افزایش پیدا نکرد و تنها یک مرحله افزایش سرمایه داشتیم آن هم از تجدید ارزیابی بوده است و هیچگونه نقدینگی از باب افزایش سرمایه بهوجود نیامد. در حال حاضر مشکل اساسی هزینه شرکت است که حقوق مالکانه شرکت زیر 12 درصد آمده؛ بنابراین با سیستم بانکی مشکل پیدا کردیم. بر همین اساس در یک ماهه گذشته که در شرکت حضور یافتم ارتباط خوبی با سیستم بانکی برقرار کردیم و تقریبا با اکثر مدیران عامل بانکها مذاکره کردم و این مدیران بسیاری از تسهیلات و خطهای اعتباری که در سیستم بانکی داشتیم را مجدد برای شرکت تجدید کردند.
در حال حاضر شما چه میزان بهره بانکی پرداخت میکنید؟
یکی از مشکلات شرکت سایپا این است که روزانه نزدیک به 5/ 2 میلیارد تومان بهره بانکی و معادل همین رقم نیز زیان میدهد؛ یعنی سال گذشته روزانه 5/ 2 میلیارد تومان زیان ثبت کردیم. از سوی دیگر نزدیک به 650 میلیارد تومان بدهی معوقه در سیستم بانکی داشتیم که تمام اینها را در مدت یک ماهه با سیستم بانکی به تفاهم رسیدیم و بخشی از سرفصل معوقات خارج شده و برای بخشی اعتبار جدید طراحی کردیم. مذاکرات خوبی صورت گرفته؛ بهطوریکه اگر تحریمها برداشته شود امکان جذب فاینانس در سیستم وجود دارد.
در بحث رفع مشکل نقدینگی شرکتهای خودروساز و عدم اعطای تسهیلات دولتی، قرار بر فروش اموال مازاد توسط خودروسازان بابت تامین نقدینگی بود، آیا سایپا هنوز اموال مازادی دارد که بتواند به رفع مشکل مالی این شرکت کمک کند؟
یکی از کارهایی که پیشبینی کردیم فروش بسیاری از اموال مازاد و شرکتهای غیرفعال است. کارگروهی به نام «فروش اموال و داراییهای مازاد و کم بازده» تشکیل دادیم که در حال مطالعه است و لیست خوبی نیز تهیه کردند. موارد جمعآوری شده باید مطالعه و پایش شود؛ زیرا از نظر تجاری بعضی از این اموال برای ما منبع خاص هستند، هرچند ممکن است زیان ده باشند؛ اما چون منبع اصلی ما محسوب میشوند باید از آنها استفاده کنیم، اما قطعا اموال و داراییها بدون بازده و غیرصنعتی خود را میفروشیم. در چند روز گذشته مذاکراتی برای همین موضوع داشتم و آنها قطعا فروخته خواهند شد تا بخشی از هزینههای ما از این منبع تامین شود.
درباره ادامه همکاری با شرکای اروپایی چطور در این مدت چه اقداماتی کردهاید؟
برند سایپا شامل چندین شرکت است از جمله پارسخودرو که سابقه طولانی در صنعت خودرو دارد. از آنجایی که شریک تجاری سایپا، رنو است، ظرف یک ماه گذشته با قائممقام و مدیرعامل این شرکت مذاکراتی داشتهایم؛ بهطوریکه امکان مجدد تولید محصول مشترک پیدا شده است البته من نیز عنوان کردم که در صورتی ادامه همکاری میدهیم که بهعنوان نماینده انحصاری شما در ایران باشیم.
آیا مدیران رنو این موضوع را پذیرفتند؟
در هر حال باب مذاکره را باز کردیم. من این را بهعنوان اصل ادامه مذاکره تلقی کردم البته شرکت پارسخودرو فضای بسیار خوبی برای فعالیت با همه شرکتهای خودروسازی دارد. از آنجایی که در گذشته با نیسان و کیا همکاری داشتیم، به همین خاطر امروز شرکتهای بسیاری در صف مذاکره با ما هستند؛ بنابراین اگر تحریمها برداشته شود شرط اصلی ما همکاری مشترک به صورت انحصاری است.در رابطه با تامین مالی کارهای خوبی صورت گرفته است و درخواستهای مختلفی به معاون اول رییسجمهوری دادم. ایشان هم قولهای مساعدی دادند و این موارد بیشتر در قالب اصلاح تسهیلات است. تسهیلاتی که در 3 سال گذشته در شرکت سایپا و عمدتا در صنعت استفاده شده، تسهیلات با نرخ بالای 30 درصد بوده است که قطعا پاسخگو نبوده است؛ بنابراین قرار شده بخشی از آن براساس تسهیلات صنعتی و ارزی دیده شود و در حال حاضر هم بانک صنعت ومعدن به ما قول داده که 100 میلیون دلار تسهیلات ارزی با سود 21 درصد که بخشی از هزینههای ما را جبران میکند، پرداخت کند.
با توجه به آنکه از همکاری مجدد با رنو صحبت کردید و اینکه برنامه توسعه محصول را دنبال میکنید، اما درباره ادامه همکاری خود با شرکای چینی صحبتی نکردید. محصولات چینی چقدر در سبد سایپا جا خواهند داشت؟
با آنکه شاید خودم اعتقاد نداشته باشم که محصولات چینی در بازار ما محصول خوبی نیستند، اما از آنجا که ملت ما مصرفکننده بهترین کالاها بوده است این را باید بگویم که در سه سال گذشته که تحریمها جدی بود، سایپا طرف مذاکرهای نداشت و به همین خاطر مجبور شد در مقطعی بهسرمایهگذاری با چینیها بپردازد. در گذشته سرمایهگذاری گستردهای با شرکت رنو داشتیم که با اعمال تحریمها این خطوط بلااستفاده شد. از آنجا که در شرکت پارسخودرو سه هزار نیروی فعال داشتیم، نمیتوانستیم خطوط را تعطیل کنیم بنابراین یکی از برندهای معتبر چینی که بسیار مشهور است را جایگزین کردیم. این برند طرف تجاری اش بیامو آلمان است که شرکت معتبری است، ولی در عین حال اعتقاد داریم اگر تحریمها برداشته شود باید پارسخودرو با بهترین برندها کار کند.
گفتید که قائممقام رنو به ایران آمدند. بحث خرید سهام پارسخودرو در گذشته مطرح بود آیا این موضوع همچنان مدنظر است؟
شرکت مشترک رنو پارس همچنان فعال است؛ بنابراین نیازی به خرید و فروش سهام پارسخودرو نیست.
در هر صورت در شرکت رنو پارس، ایرانخودرو نیز سهیم است، اما از آنجاکه بحث فعالیت جداگانه شرکت رنو با شما مطرح است این سوال را مطرح کردم؟
حداقل در حال حاضر در این زمینه تصمیمی نداریم و در هیاتمدیره این موضوع مطرح نشده است.
گفتید قرار است با رنو انحصاری کار کنید و این یکی از شروط شماست، اما در ماه گذشته شاهد این بودیم که ایران خودرو کپچر(رنو) را پیشفروش کرد، در این زمینه با رنو صحبتی صورت نگرفت؟
به هر حال شرط همکاری تجاری ما این است،حالا آنها میتوانند شرط ما را نپذیرند.
دنیای اقتصاد
جهت جلوگيري از ضرر بيشتر در اولين قدم دو كار بايد انجام شه : 1- كاهش دستمزدها بخصوص دستمزد مديران 2 – تعديل نيرو موازي با افزايش راندمان پرسنل
بخدا وقتی میشنوم این دوتا شرکت …ساز ضرر کردن اشک از چشام سرازیر میشه البته از خوشحالی ،
خدا کنه ورشکسته بشن تا یه نفس راحت بکشیم
دولت و حکومت 40ساله دارن همه جوره که فکرشو بکنید از این دوتا حمایت میکنن ،اینقدر سرمایه های مملکت و مردم ریختن تو دهن این دو مفت خور که فکرشم نمیتونید بکنید ،تا کی باید تقاص بی لیاقتی مدیران رو ما مردم بدیم ،ما به هر دری میزنیم تا یه پولی پس انداز کنیم تا شاید بعد از چند سال یه پراید بخریم ،بعد اونا برای عشق و حال میرن جزایر هاوایی!!
الان چن نفر پیدا میشن و میگن صنعت خودرو اشتغال زایی بالایی داره ،قبول، ولی به چه قیمت ،این همه هدر رفت سرمایه ،این همه کشته توی تصادفات ، این همه ضرر که خودشون دارن میگن ،خب آقاجان پولی که قراره تو این صنعت خرج بشه برن یه جای دیگه خرج کنن ، اصلا بدن به برادران فلسطینیمون ما که شکایتی نداریم !!!! ما که دوست داریم با پول پراید یه خودروی اروپایی سوار بشیم چه گناهی کردیم
با سلام به همه دوستان عزیز.در ابتدا ضمن خوشامدگوئی به جناب کاوه گرامی که به تازگی به جمع دنده 6یها پیوستن و برای جلوگیری از ابهام در ذهن همراهان عزیز از ایشان خواهش میکنم با اضافه کردن حرفی و یا نشانه ای تمایزی با نام کاربری اینجانب ایجاد نمایند موجب امتنان میباشد.
قصد نوشتن نداشتم چون اظهار نظر کردن در باره موارد پیچیده و سنگینی مانند مورد بالا نیازمند داشتن دانش بالای اقتصادی و اجتماعی و حتی فرهنگی یک جامعه میباشد.سالها پیش که ایران میخواست سهام عمده ای از مرسدس بنز آلمان را بخرد دولت آلمان صرفا جهت حفظ حیثیت ملی مداخله کرد و با تامین سرمایه برای بنز مانع این کار شد و نهایتا سهام کمی بصورت شخصی خریداری شد. چرا که پیش از آن ایران بیش از 40درصد سهام معتبرترین فولادسازی دنیا در آلمان را خریداری کرده بود.
تنها میتونم بگم ایران خودرو و سایپا و تمامی صنایع بزرگ و حتی کوچکی که وجود دارند با تمامی ضعفها و ناکارامدیها سرمایه های ملی هستند که گاه و بیگاه در اختیار مدیران نه چندان قوی و کارامد گذارده میشوند و گاهی هم حتی مدیرانی قوی هم عهده دار میشوند ولی مسائل جانبی و خارج از سیستم تحت مدیریت آنها بحدی زیاد و تاثیر گزار هستند که شیرازه کار از دست مدیر خارج میشود.به همین دلیل نمیشه آرزوی نابودی سرمایه های ملی را کرد.چون مشکل را حل نمیکند و تنها صورت مسئله را پاک میکنیم.
شرکت هایی که پایه و بنیشون از خون مردم بیگناهه سرمایه ملی اند؟!!!اگه اینجوریه من نمیخوام وطن پرست باشم نمیخوام این سرمایه ملی رو میخوام هموطنام به خاطر اینا کشته نشن میخوام مردمم در رفاه باشن نه معدود سرمایه های ملی!!!
به هر صورت با پاک کردن صورت مسئله چیزی درست نمیشود. به هر حال باید صنعتی برای جایگذینی با نفت داشت. اما متاسفانه یک عده دزد بی سواد و بی وجدان زمام این صنعت را بدست گرفته اند و باعث شده تا بسیاری فکر کنن پس اگر فردا در همه این کارخونه ها رو ببندیم ایران بهشت ماشین ها میشود.!!!! ما هم میتوانیم پیشرفت کنیم مانند چین ژاپن و کره و… که کردند اما با افرادی اگاه دلسوز و مدیر !!!!!
جناب کوروش دقیقا مشکل همین ضعف مدیریت است نه خود صنعت خودروسازی که یک سرمایه و گنجینه ارزشمند ملیست .فورد آمریکا را به نا مدیران صنعت خودرو ایران بسپارن ظرف کمتر از 2سال تولید اولشون بجای پیکاپ اف150 میشه وانت پیکان باردو و به جای فوکوس پراید تولید میکنند و برعکسش هم اتفاق بیفته یعنی مدیران فورد مدیریت صنعت خودرو ما را بر عهده بگیرند کمتر از 2سال سایت اصلی تولید فورد تاروس و…صنعت خودرو ما میشه.گفتم فورد نه بخاطر اینکه حرفهای گنده گنده بزنم بخاطر اینکه چند سال پیش که صنعت خودرو آمریکا بحران زده شد فورد حتی کمک دولت را نپذیرفت و خودش با درایت و استفاده از داشته های خودش از بحران خارج شد ولی جنرال موتورز کمک مالی دولت را قبول کرد.
ایشالله به درک واصل بشن .دوستان سایت پارسینه یه خبری گذاشته در مورد مدیر اسبق سایپا برید ببینید با پولهایی که از انحصارو غالب کردن اشغالاشون به ملت بدست اوردن فرزنداشون تو کشورهای خارجی چه تفریحاتی دارن .موستانگو برج ایفلو ساحلو ووو
توروبه خداپرایدوبکنیدپنجاه میلیون تومن تااین آقایون ازجیبشون ضررندن واین همه منت سرمردم نذارن
خیلی جالبه اون سری یکی از مدیرهاشون میگفت ما با فروش پراید 15 تومنی تو عراق سود میکنیم!! ولی 20 تومنی تو ایران ضرر شده براشون؟؟؟؟
————————
امروز رفتم نمایندگی ایران خودرو رانا تحویل گرفتم رو داشبود 5 تا دکمه بود مثلا دکمه باز کردن صندوق عقب و … بعد یه دکمه هیچ کاری نمیکرد گفتم این خرابه؟؟ بخدا قسم به همین روز قسم گفت نه این الان کار نمیکنه برای راناهای مدل بالاتر هست که بعدا میان و یه آپشن خاصی هست o.O بعد اینا ضرر میکنن؟؟؟
نکته اینجاست که روی تک فروشی محصولات ضرری نمی کنند اما انقدر هزینه های سربار شرکت بالاست که در نهایت حتی باوجود تولید محصول سود ده، دچار زیان میشن
یعنی خاک بر سر اون مدیری ه با وجود داشتن بازار انحصاری و محدود به طوری ه هر چی تولید کنه با دوبل قیمت هم که میده مردم میخرن بازم زیان ده باشه!
جمعش کنید درش رو گل بگیرید
متاسفانه هيچ سازماني در ايران كار خودش رو خوب و با بهترين كيفيت انجام نميده اما همه براي انتقاد از خودروسازي آماده هستند. معلمي كه به بدترين شيوه ممكن تدريس ميكنه ، كاركنان شهرداريها و ادارات آب و برق و گاز و پزشكان و … هيچيك وظيفه خودشون رو بخوبي انجام نميدن اما فقط از خودروسازي انتقاد ميشه. در ضمن حد اقل 40% پولي كه مردم بابت خودروها پرداخت ميكنند هزينه هايي است كه آموزش و پرورش و بهزيستي و … بطور مستقيم از هر خودرو دريافت ميكنند اگر اين هزينه ها دريافت نشه خب قيمت ماشينم تقريبا نصف ميشه.
از هیچ صنعتی تو ایران مثل خودرو سازی حمایت نشده و تنها خروجی اون گستاخ شدن تولید کننده بوده و بس … بنا به گفته خودشون در صورت رفع تحریم ها سهم خودرو سازها در تولید ناخالص ملی تنها 4% خواهد بود(که این 4% هم در بهترین حالت است یعنی اگر همه چیز عالی پیش بره!) جالبه که سهم صنعت در تولید ناخالص ملی ایران حدود 20% هست(که طبیعتا نفت جزء این بخش نیست) امروز صنعت خودرو سازی ما با این همه حمایت تنها 2 تا 3 درصد در گسترش اقتصاد ما تاثیر داشته و مابقی صنعت ایران به لطف گمرک های همیشه باز و فشار جنس های بنجل چینی حدود 17 الی 18 درصد … حالا شما پیش خودت حساب دودوتا چهارتا کن ببین همچین ساز و کاری قابل دفاع هست یا خیر؟!
اقای اریا معلومه که شما هم دست تو کاره منم دقیقا میخواستم همین نظر رو بدم.
خیلی از مشکلاتی که الان صنعت خودرو باهاش مواجه ناشی از تصمیمات سیاسی و مدیریت های فرمایشه که بر خودروساز تحمیل شده.
هیچ کسی نمیگه بابا این همه عوارض رو باید برای چی خودرو ساز بده؟ خوب میشه رو قیت ماشینش. بگذریم از استخدام های فله ای و نیروهای سفارشی ئ علاف توی خطوط و قسمت های اداری. بگذریم از ساخت کارخانه های زوری در کشورهای دیگه و مشهد و شمال و غیره و ذلک.
شاید جالب باشه بدونید تولید تعداد سمند و با بدبختی بردن تبریز تا اونجا شلوغ نشه. معلومه هزینه ها میره بالا. معلومه فشارش وقتی قیمت ثابته رو منه قطعه سازه میاد و وقتی به من فشار میاد و پولم رو نمیدن و کم میدن و بهای واقعی قطعه رو نمیدن معلومه که از کیفیت قطعه زده میشه و معلومه خودرو مزخرف تولید میشه.
درد صنعت خودرو عین سایر جاهای این مملکت از “مدیریت دولتی” یا بهتر بگم سوءمدیریت دولتیه.
بهاش رو هم مثل همیشه مردم در صحنه می پردازن.
چرا مردم باید از خودروسازی حمایت کنند که خوروی بیکیفیت و گران تحویل مردم می دهد
و زیان انباشته هم دارد.!!!!اگر ایشان دکترای اقتصاد دارند باید به این اصل واقف باشند هر تولیدی
در اقتصاد باید منوط به ارزش افزوده و توجیه اقتصادی ان باشد.ایا سایپا صادرات درست حسابی دارد
که ادامه حیات انرا برای کشور توجیه کند!!؟ همین مردم بدبخت باید جور این محصولات را بکشند.
پیشبینی شما از آینده خودروهای چینی ایران مخصوصا خودروهای چینی مجموعه سایپا چی هست؟ به فرض اینکه تحریمها برداشته بشه آیا مجموعه سایپا قادر خواهد بود خودروهای به قول آقای مدیر عامل “برند برتر” رو با قیمتی متعارف تولید کنه؟
انشالله که برشکست بشید و در کارخانه منحوس سایبان و ایران فرغون که دزد مال مردم و دشمن جان مردم هست بسته شود….
ورشکست
این سایه بان داره هزینه های سرریزش سر مشتری خالی میکند مثل جاده سازی و برق کشی روستا و سهم آموزش و پرورش و سهم …فقط سهم سازمان هواشناسی لحاظ نشده که امیدواریم دست اندرکاران با تلاش و جدیت تمام مطالبات بحقه این شرکت سایه بان ساز را از مردم مطالبه و در جهت ساخت پراید 150با داشبورد جدید بکار بندند .من الله توفیق
باسلام/متاسفانه هر کسی مدیر دوشرکت فرغون ساز دولتی می شود فقط به فکر جیب خود و استخدام دوستان وفامیل های خود بوده است و برای همین است که هر چه قیمت این فرغونها را زیاد می کنند باز این دو شرکت زیان ده هستند.این است نتیجه انتساب مدیر بی لیاقت و… دولتی.
به نظرم باید تیتر خبرو میز دید***ماموریت غیر ممکن***
یک شرکت خودرو سازی که همه جانبه مورد حمایت دولت هست،توی مملکتی با بازار اینچنین انحصاری که رقیبی توی قسمتی از بازار که خودروسازهای داخلی فعالیت میکنن نیست،توش 3000 ماشین در عرض چند ساعت پیش فروش میشه و مشتری ماشینشو با تاخیر چندین ماهه تحویل میگیره(البته اگر اون ماشین که ثبت نام کرد و رو تحویل بدن و مجبور به تغییر قرار داد نشه) دچار ورشکستگی بشه واقعا شبیه به معجزه،باید مدال افتخار به مدیران این مجموعه بدن که از پس چنین ماموریت غیر ممکنی بر اومدن!!!
در ضمن تمامی خودرو سازها در تمامی سطوح در تمام کشورها دارای هزینه های سربار مشابه هستند،پس تقصیر را گردن این هزینه ها انداختن بهانه ای بیش نیست(کعبه و بت خانه بهانست!)
تنها راه نجات نخریدن فرغونهای دوشرکت بزرگ دولتی می باشد.
مشکل ما در این است که فکر میکنیم با داشتن یک برند مثل سمند ما خودرو ساز میشویم ولی واقعیت اینه که فقط باعث حیف و میل اموال کشته شدن مردم بیگناه در جاده ها به خاطر امنیت بد ماشینه-مصرف بی رویه بنزین- آلودگی شهرها-بیماریهای تنفسی و قلبی و هزار تا هزینه سربار دیگه هستیم بهانه دو خودرو ساز ملی هم این است که انها با این کار اشتغال ایجاد کرده اند ولی این دو نکته اصلی داره یکی اینکه هزینه ایجاد یک شغل در صنعت خودرو سازی برابر چندین نفر در رشته های دیگه مثل کشاورزی هست و ما میتوانستیم با این پول در رشته های دیگه که تو اون مزیت داریم اشتغال ایجاد کنیم و حتی صادرات داشته باشیم از طرفی خیلی از کشورهای مطرح دنیا مثل برزیل و ترکیه خودرو ملی ندارند بلکه با پیوستن به حلقه تولید کننده های مطرح خودرو در جهان مثل رنو یا پژو قطعات این خودرو ها رو تولید میکنن و در عین حال باعث اشتغال میشن و از طرفی این قطعات به تمام کشورهای دنیا صادر میشود میدونیم که بیشترین اشتغال در صنعت خودرو در تولید قطعه و صنایع پایین دست مثل تعمییرات و… هست و کلا با بسته شدن این دو خودرو ساز و اتخاذ یک سیاست درست مثل بقیه کشورهای دنیا ما نه تنها ضرر نمیکینم بلکه منتفع هم میشیم
ایشون برن لبو بفروشن بهتره البته عمرا بتونن ولی بهتر از اینه که یه ملت رو سرکار بزاره.
لبو فروش مال حلال و بازوشو میخوره اصلا قابل قیاس نیستن عزیزم
باسلام.تنها راه نجاتتون احترام گذاشتن به نظر مردم است.وبس
سلام دوستان…
خبر موثق دارم ایران خودرو و سایپا دو تولید کننده ارابه های مرگ در کشور در وخیم ترین شرایط مالی از ابتدای بوجود اومدنشون قرار دارند و روزانه چند میلیارد تومان دارند ضرر میدند…دوستان کمپین مقاومت کنید…صبر پیشه کنید…از خودروهای دست دوم در بازار استفاده کنید…حتی سعی کنید خارجی های دست دوم مثل شورلت و بیوک و بی ام و قدیمیا و … بخرید تا اینا از پا دربیان و تقاص این همه سال ظلم در حق ملت رو بپردازند…خودشون و خانواده هاشون دارن تو خارج حال میکنن با بهترین ماشین های روز دنیا بعد مردم سالانه 30 هزار نفر کشته میدن…خدا ازشون نگذره…
شنيده ام كه رنو فرانسه پيشنهاد خريد پارس خودرو را ارايه كرده با تعهد به توليد خودرو هاى روزخودش و فروش آن در كل منطقه اين يعنى ورود سرمايه با تكنولوژى كه اگر شرط توسعه قطعه سازان ايرانى و خدمات پس از فروش گسترده و با استانداردهاى روز اروپا باشد نبايد با آن مخالفت ميشد(ظاهرا با آن مخالفت شده) اين فرصتها نبايد بسوزد.
سلام انشاله بزودی جشن پیروزی کمپین را میگیریم اندکی صبر سحر نزدیک است.