اخباراخبار داخلی

جنجال واردات شورولت به فدراسیون واردات کشید

رئیس انجمن واردکنندگان خودرو با بیان اینکه سازمان استاندارد، محیط زیست و کمیته فنی خودرو تاییدیه واردات شورلت را صادر کردند، گفت: در زمان صدور مجوز برای واردات این خودرو بارها مخالفت خود را اعلام کردیم. فرهاد احتشام‌زاد در مورد بحث‌های مطرح‌شده مبنی‌بر واردات خودروهای آمریکایی، اظهار کرد: این موضوع در فدراسیون واردات ایران با حضور افراد مرتبط در حال بررسی است و در این راستا، آیین‌نامه مربوط به واردات گروه کالاهای سرمایه‌ای و بادوام تدوین و ابلاغ خواهد شد.

وی ادامه داد: بر این اساس، قرار است دستورالعمل نهایی و جامعی در مورد واردات کالاهای سرمایه‌ای و بادوام از جمله خودرو تهیه شود که در آن مسائلی مانند خدمات پس از فروش مدنظر قرار گرفته است. وی همچنین با اشاره به دستورالعمل ابتدای سال گذشته مربوط به واردات خودرو از طریق نمایندگی‌ها یا به‌صورت غیرمستقیم و توسط واسطه‌ها، گفت: اواخر سال گذشته، جلساتی برگزار شد که در آنها با توجه به رفع برخی تحریم‌ها و قرار گرفتن در شرایط پساتحریم، عنوان شد دستورالعمل قبلی مربوط به واردات خودرو نیاز به بازنگری دارد.

احتشام‌زاد تصریح کرد: در همین راستا، وزیر صنعت نیز در دستورالعملی اعلام کرد که طبق آن صدور گواهی‌ برای واردات خودرو باید به‌صورت مستقیم صورت گیرد، زیرا با رفع تحریم‌ها، دیگر نیازی به عقد قرارداد از طریق شخص یا شرکت ثالث نیست و باید به‌صورت مستقیم با شرکت‌های مادر در ارتباط باشیم. وی با بیان اینکه واردات خودروهای آمریکایی از طریق افراد واسطه مطرح است و نمایندگی مستقیمی برای واردات شورلت در ایران وجود ندارد، گفت: صدور این مجوز قبل از دستورالعمل وزیر صنعت صورت گرفته بود؛ زیرا در شرایط تحریم، اگر برندی تمایل به حضور مستقیم در بازار ایران نداشته باشد، این قابلیت وجود داشت که از طریق شرکت‌های ثالث، محصولاتش را به ایران وارد کند. به گفته وی، در چنین شرایطی، بررسی‌های لازم انجام و گواهینامه واردات شورلت صادر شد که اسناد و مدارک سازمان استاندارد، سازمان محیط زیست و کمیته فنی خودرو نیز برای آن تامین شد و پس از آن، ثبت‌ سفارش واردات صورت گرفت. وی گفت: در زمان صدور مجوز برای واردات شورلت به‌صورت غیرمستقیم، بارها اعلام کردیم که واردات خودرو باید از طریق نمایندگی‌های مستقیم صورت گیرد، نه اینکه مثلا 6 شرکت نمایندگی یک برند را داشته باشند و خودروهای آن را از کشورهای مختلف مانند عراق یا گرجستان به ایران وارد کنند.

دنیای اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا