مصاحبه با پیمان کارگر؛ برنامه رنو برای تولید نسل تازه ساندرو در ایران

چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ | 13 نظر

مصاحبه با پیمان کارگر؛ برنامه رنو برای تولید نسل تازه ساندرو در ایران

در شرایطی که گمان می‌رفت رنو فرانسه پس از لغو تحریم‌ها به سرعت قراردادهای جدیدی با خودروسازان ایرانی امضا کند، این اتفاق هنوز رخ نداده و مشخص نیست سرانجام چه زمانی طرفین به تفاهم نهایی می‌رسند. برخی معتقدند، دلیل نهایی نشدن مذاکرات، زیاده خواهی رنو است و این شرکت می‌خواهد نهایت امتیاز را از ایران خودرو و سایپا گرفته و سپس قراردادهای مربوطه را نهایی کند. با این حال برخی دیگر نیز می‌گویند خودروسازان ایرانی به‌نوعی تنبلی می‌کنند و نمی‌خواهند زیر بار سختگیری‌های رنو بروند و از همین رو مذاکرات فعلا به‌نوعی بی‌نتیجه مانده است. این در حالی است که مدیرعامل رنوپارس اعتقاد دارد دلیل طولانی شدن مذاکرات، ریشه‌ای کار کردن رنو است. به گفته پیمان کارگر، هدف رنو صرفا عقد قرارداد و تولید یکسری محصول نیست، بلکه می‌خواهد دانش مدیریتی خود را در تولید و فروش و خدمات پس از فروش، به خودروسازی ایران تزریق کند.

چند ماهی از توافق هسته‌ای و آغاز روند لغو تحریم‌ها می‌گذرد، با این حال رنو همچنان در حال سبک-سنگین کردن توسعه فعالیت‌هایش در ایران است. دلیل این همه کندی و طمانینه رنو چیست؟

شما اگر به برنامه رنو در ایران نگاه کنید، متوجه می‌شوید ما با وجود تحریم‌ها، محصولات جدید روانه بازار ایران کرده‌ایم. ساندرو و وانت تندر-90 دو محصولی هستند که طی یک سال گذشته وارد بازار ایران شده‌اند و امسال نیز فیس لیفت تندر و ساندرو جدید را در اختیار مشتریان قرار خواهیم داد. همچنین قرار است تولید تندر-90 را که هم‌اکنون 400 دستگاه در روز است، به 800 دستگاه برسانیم. به‌نظرم عرضه چهار محصول در طول دو سال، کار کمی نیست و در بین شرکت‌های‌ خارجی حاضر در بازار ایران، فقط چینی‌ها موفق به انجام چنین کاری شده‌اند. ما حتی قصد داریم در ایران مرکز تحقیقات رنو را نیز دایر کنیم و این کار را پس از مشخص شدن تکلیف قراردادها انجام خواهیم داد. البته قبول دارم که می‌توانستیم با سرعت بیشتری کار کنیم، اما به هر حال تحریم‌ها اجازه نداد.

 

ساندرویی که رنو به بازار ایران داده، مدل قدیمی این محصول است، حال آنکه حق مشتری ایرانی، مدل جدید آن بود.

این دو فقط ظاهرشان با یکدیگر فرق می‌کند.

 

بله اما اتفاقا ظاهر خودروها مساله مهمی برای مشتریان است.

در مورد ساندرو، این را بدانید که ما سرمایه‌گذاری لازم را انجام دادیم، اما «سیستم» حق انتخاب به مشتری ایرانی نداد.

 

منظورتان از «سیستم» چیست؟

ما برای تولید مدل جدید ساندرو نیاز به 80 تا 150 میلیون یورو سرمایه داشتیم، ولی خودروساز ایرانی این پول را نداشت و در نتیجه مدل قبلی ساندرو روانه ایران شد. به‌نظرم خودروساز ایرانی خودش نخواست که سیستم را عوض کند.

 

مساله دیگر اینجاست که رنو همواره از تمایل به ماندن در ایران و گسترده کردن فعالیت‌هایش صحبت می‌کند، اما در عمل چندان خبری از این میل و اشتیاق نیست. مصداق بارز این مساله نیز امضا نشدن قرارداد میان رنو و خودروسازان ایرانی است، حال آنکه شرکت رقیب یعنی پژو، بلافاصله پس از لغو تحریم‌ها، قراردادش را با ایران خودرو امضا کرد.

هدف رنو صرفا امضای یک قرارداد نیست، بلکه می‌خواهد اقداماتی عمیق در خودروسازی ایران انجام بدهد. رنو به دنبال مدیریت تولید و فروش و خدمات پس از فروش محصولاتش است و این به‌نوعی فاز دوم فعالیت این شرکت در ایران به‌شمار می‌رود. طبعا انجام اقدامات عمیق و پیاده کردن برنامه‌های بزرگی که در ذهن مدیران رنو است، نیاز به زمان دارد و اگرچه طول می‌کشد، اما در نهایت به نفع مشتریان ایرانی تمام خواهد شد.

 

به مدیریت تولید و فروش و… اشاره کردید؛ منظورتان این است که می‌خواهید به‌صورت مستقل در بازار خودرو ایران کار کنید؟

نه، اتفاقا رنو قصد شراکت با خودروسازان ایرانی را دارد، منتهی می‌خواهد دانش رنو را در خودروسازی ایران پیاده کند. واضح‌تر بگویم، رنو می‌خواهد مدیریت تولید و فروش خدمات پس از فروش محصولات دست خودش باشد. اگر قرار باشد فلان شرکت داخلی مطابق روش رنو رفتار نکند، ما مجبوریم تابلوی خود را از سر در آن برداریم تا برند رنو زیر سوال نرود. رنو نمی‌خواهد خدمات متوسط به ایرانی‌ها ارائه بدهد، چون آنها حق دارند مانند سایر مشتریان جهانی این شرکت، از خدمات برتر بهره مند شوند.

 

شما می‌گویید رنو برای آمدن به ایران جدیت دارد، در حالی که هنوز مذاکرات این شرکت با خودروسازان ایرانی به نتیجه نرسیده است، چرا؟

ما مدت‌ها است مشغول مذاکره با خودروسازان ایرانی هستیم. مثلا با سایپا دو دور مذاکره کردیم، بار اول یک سال پیش بود و بار دوم هم 6 ماه قبل. در دور اول مذاکرات که بحث خرید پارس‌خودرو را مطرح کردیم، به نتیجه خاصی نرسیدیم و در دور دوم که هم‌اکنون نیز در جریان است، به سایپا گفته ایم که می‌خواهیم شکلی جدید در شراکت با یکدیگر داشته باشیم. منظورم این است که قصد داریم حضور رنو را (در مسائلی مانند تولید و فروش و خدمات پس از فروش) پر‌رنگ‌تر کنیم.

 

به همین دلیل است که بحث خرید پارس‌خودرو را مطرح کرده‌اید؟

بله؛ ما هنوز هم پارس‌خودرو را می‌خواهیم. رنو در هر صورت پارس‌خودرو را رها نخواهد کرد و چه آن را بخرد و چه نخرد، تولید را در این شرکت ادامه می‌دهد. نه فقط رنو، بلکه نیسان نیز می‌خواهد فعالیت‌هایش در پارس‌خودرو را گسترش داده و مدل‌های جدیدی را در این شرکت تولید کند.

 

یعنی الان نیسان و پارس‌خودرو در حال مذاکره با یکدیگر هستند؟

بله، مسوولان دو شرکت جلساتی با یکدیگر داشته‌اند، منتهی در حال حاضر روند مذاکرات کند پیش می‌رود.

 

به‌دلیل به بن بست خوردن مذاکرات بر سر خرید پارس‌خودرو، رنو این بار به سراغ بن رو رفته و قصد خرید این شرکت را دارد، نه؟

همین طور است؛ سایپا موافقت اولیه خود را برای فروش 60 تا 80 درصد از بن رو به رنو را اعلام کرده‌ است. رنو قصد دارد مدل‌های داستر و سیمبل را در سایپا تولید کند و این کار را انجام خواهد داد، مگر اینکه سایپایی‌ها بگویند اینها رقیب محصولات چینی ما هستند. اتفاقا دو سال پیش داستر را به سایپا پیشنهاد دادیم که قبول نکرد، اما بعدا که این محصول را وارد کردیم، شاکی شدند که چرا این کار را کرده‌اید.

 

به مذاکره با سایپا اشاره کردید؛ گفته می‌شود رنو قصد داشته محصول ارزان قیمت خود به نام «کوئید» را در اختیار این شرکت قرار بدهد، اما شما چندی پیش اعلام کردید کوئید روانه ایران خودرو خواهد شد. دلیل این چرخش رنو چیست؟

اولا آمدن کوئید به ایران هنوز قطعی نشده و هرچند هم‌اکنون مشغول مذاکره با ایران خودرو بر سر این محصول هستیم، ولی هنوز چیزی قطعی نشده است. ثانیا، سایپا خودش کوئید را نخواست و به همین دلیل رنو مشغول مطالعه تولید این محصول در ایران خودرو است. کوئیدی که در برزیل عرضه می‌شود، قیمتی برابر با 6 هزار و 200 دلار دارد که با قیمت‌های فعلی، زیر 30 میلیون تومان در بازار ایران عرضه خواهد شد. این نکته را فراموش نکنید که ما باید استانداردها و امکانات مدل فعلی آن را برای مشتریان ایرانی ارتقا بدهیم. از طرفی، رنو نمی‌خواهد کوئید را به شرکتی بدهد که محصول رقیبش در آنجا تولید می‌شود و در حال حاضر نیز مشغول مذاکره با ایران خودرو برای تولید آن هستیم.

 

چرا سایپا با وجود اینکه کوئید از قیمت و کیفیت مناسبی برخوردار است، آن را نخواست؟

در زمان مدیریت قبلی سایپا، ما کوئید را به آنها پیشنهاد دادیم، ولی چون همزمان مشغول بررسی خودرو دیگری برای جایگزینی پراید بودند، کوئید را قبول نکردند. ما آن زمان میلیون‌ها یورو برای تولید کوئید در هند سرمایه‌گذاری کرده و می‌خواستیم آن را به ایران نیز بیاوریم و اگر سایپایی‌ها قبول می‌کردند، این محصول را با در نظر گرفتن شرایطی، به آنها می‌دادیم.

 

چه شرایطی؟

مهم‌ترین شرط این بود که کوئید محصول رقیب در سایپا نداشته باشد. اصلا طبق سیاست رنو، ما محصولات مان را به جایی نمی‌فرستیم که رقیب داشته باشند. اتفاقا به همین دلیل بود که ساندرو را به ایران خودرو ندادیم، زیرا مطمئن بودیم پژو 206 رقیب آن است.

 

اگر سیاست رنو این است، پس چرا تندر-90 در هر دو شرکت ایران خودرو و پارس‌خودرو تولید می‌شود؟

این اقدامی است که در گذشته صورت گرفته و اتفاقا تجربه خوبی شد تا این برنامه را در مورد دیگر محصولات خود پیاده نکنیم. یادم هست آقای نجم‌الدین مدیرعامل قبلی ایران خودرو مدل سیمبول را می‌خواست، اما رنو موافقت نکرد؛ زیرا آن زمان بحث حضور پژو 301 در ایران خودرو مطرح بود و این محصول رقیب سیمبول به‌شمار می‌رفت.

 

از مذاکرات با ایران خودرو چه خبر؟ با این شرکت به جایی رسیدید؟

حرف ما با ایران خودرو این است که اگر یکی از کارخانه‌های خود را به‌عنوان «آورده شراکت» وسط بگذارد، ما نیز سرمایه بیشتری برای تولید محصولات جدید در این شرکت لحاظ خواهیم کرد.

 

ایران خودرو با پژو قرارداد بسته و این دو خودروساز تا چند ماه دیگر فعالیت مشترک خود را آغاز خواهند کرد. از رقابت با پژو ترسی ندارید؟

ما اصلا با پژو کاری نداریم. بازار خودرو ایران در آینده تغییرات زیادی را به خود خواهد دید و به شخصه نظری روی پژو به‌عنوان رقیب ندارم. رنو فرمول اقداماتش را روی مباحث مدنظر وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه کرده و طبق نظر این وزارتخانه، ما فقط در صادرات ضعیف عمل کرده‌ایم.

 

به‌نظر می‌رسد به جز بحث صادرات، در مورد قیمت نیز انتقاداتی به رنو مطرح است. به‌عنوان مثال، کارشناسان معتقدند قیمت در نظر گرفته شده برای ساندرو، بالاتر از حد واقعی است.

یکی از سیاست‌های رنو در ایران، کنترل قیمت‌ها است و در فاز جدید شراکت با ایران خودرو و سایپا، این موضوع را بیش از پیش مدنظر قرار خواهیم داد. در مورد ساندرو هم قبول دارم که می‌توان این محصول را ارزان‌تر فروخت.


13 دیدگاه

  1. محمد رضا | خرداد 27, 1395 | لینک نظر

    همین آقای پیمان کارگر تا پارسال که ساندرو قرار بود بیاد تو بازار میگفت “اگه ساندرو رو ارزون تر بفروشیم ضرر میکنیم”
    الان میگه قبول دارم گرون میفروشیم!!!!!
    یه چیز که منو شگفت زده کرد که ایشون گفتن رنو اگه محصول رقیب داشته باشه محصولشو تولید نمیکنه.
    معلوم شد یا از فروششون هراس دارن یا اینکه میخوان بازار انحصاری تو دست داشته باشند.
    خیلی راحت هم میگه ساندرو قدیم و جدید فقط ظاهرشون فرق داره.پس چرا اصلا ساندرو جدید تو اروپا عرضه کردین اگه واقعا همون ساندرو قدیم مشتری داشت؟

  2. امین | خرداد 27, 1395 | لینک نظر

    یعنی چی که مشخصات فنی ساندروی جدید با اینی که الان داره تولید میشه یکیه!؟ یعنی همون موتور ال 90 که مال 15 سال پیشه روشه هنوز!!!!؟ الان فروش ساندرو خیلی کمتر از ال 90 هست چون همه میگن مشخصات فنیشون دقیقا مثل همه ولی ساندرو 7 میلیون گرونتره پس نمیخرند! الان اگر ساندروی جدید رو هم بیارند مثلا بدند 60 میلیون (این کار رو میکنند دیگه! از اینا انتظار نمیره همون قیمت بدن!) واقعا فکر میکنید مردم با قیمت 20 میلیون گرونتر از ال 90 میخرند ساندروی جدید رو!!؟ الان طبق آماری که اعلام کردند فروش ساندروی قدیمی 20 درصد فروش ال 90 هست…!!! من میدونم داچیا خیلی کمپانی خفنی نیست ولی حالا دیگه مثل ایران خودرو هم نیست که بیاد یه مدل موتور و گیربکس رو 15 سال رو محصولات مختلفش استفاده کنه! یه کم عجیبه! مگر اینکه رنو تصمیم گرفته باشه مثل ایران خودرو توی ایران رو تمام محصولاتش یه موتور رو بندازه… به نظر میرسه تولید ال 90 با اشکال مختلف و اسمهای مختلف ولی با قیمتهای بیشتر استراتژی رنو در ایران هست. یاد پیکان موتور پژویی و پژو 405 موتور پیکانی (آردی) به خیر….

  3. shullmartin | خرداد 27, 1395 | لینک نظر

    یک مشت ماشین خز هی وارد می کنید ماشین مزخرف تر ازین ساندرو نبود کلیو بود یه چیز

  4. sunmartin | خرداد 26, 1395 | لینک نظر

    یه نظر دارم راجع به کامنت آقای سعید ببینید کاربر گرامی شما از محصولات قدیمی کیا در ایران صحبت میکنید و سراتو تولیدی سایپا را سه نسل قبل معرفی میکنید درصورتیکه بهیچ وجه اینطور نیست همین مدلی که بنده و سایر دوستان از سایپا تحویل گرفتیم نسل دوم هست و تا سال 2013 تولید شده یعنی 3 سال پیش محصول فعلی نسل سوم هست که 4اصله محوری افزایش یافته و تغییرات دیگری کرده از جمله موتور و قدرت آن که از 158 اسب به 164 اسب با یک موتور 2 لیتری افزایش یافته
    اما نسل جدیدی که از آن یاد میکنید و هنوز وارد ایران نشده نسل جدید نیست بلکه فیس لیفت نسل سوم است پس هنوز از مدلی که سایپا تولید میکند یک نسل گذشته و نه دو نسل!!
    در مورد رنو هم شک نکنید که خبری از محصول جدید نیست این سیاست رنو است که امتیازات بیشتری از سایپا و پارس خودرو طلب خواهد کرد که اگر خودروسازان داخلی تن در ندهند آش همین آش و کاسه همان

  5. هادی | خرداد 26, 1395 | لینک نظر

    دوستان کسی خبر داره تندر فیس لیفت تقریبا کی قراره بیاد و با چه قیمتی؟؟

  6. Amir | خرداد 26, 1395 | لینک نظر

    دوست عزیز، رنو به قیمت پایین میده.سایپا و ایران خودرو میخوان سود زیادی نصیبشون بشه.کاش بتونن نسل جدیدشو بیارن.ولی حتی همون نسل قدیمشم انصافا از خودروهای ابتکاری سایپا و ایرانخودرو بهتره.مثلا همون رنو مگان..خب رنو مگان را باید یکی از خودروهای استراتژیک رنو دانست؛ مدلی که رنو در فرآیند طراحی هر نسل آن، زبان طراحی متحول شده به همراه استانداردهای نوینی در کیفیت سواری و ایمنی را ارائه داده است. نسل دوم رنو مگان مدلی آشنا برای ایرانی‌هاست. مدل سدان این خودرو (که توسط رنو ترکیه بر اساس مدل‌ هاچ‌بک توسعه یافته بود) به کشورمان راه یافت و به لطف کیفیت سواری مطلوب، ایمنی بالا در تصادف و تکنولوژی‌های جدید و متفاوتش به سرعت نظرات را به خودش جلب کرد.مگان را باید خودرویی سخت جان، کم استهلاک و با دوام دانست. گواه این مسئله، کارکردهای میلیونی مگان‌های پلیس راهنمایی و رانندگی در شرایط مختلف و بعضا دشوار است.مگان خودرویی سخت جان و بی دردسر است، به شرطی که سرویس‌های دوره‌ای آن سر موعد صورت گرفته باشد.

  7. سیاوش | خرداد 26, 1395 | لینک نظر

    فرانسوی ها کلاه بردارند و با قرار دادهای ترکمنچای ماشین های آشغال و زمخت و بی ریخت خودشون رو به مدیران خائن و ساده لوح ایران خودرو و سایپا غالب میکنن ! تاریخ این رو ثابت کرده برای نمونه تحقیق کنید و ببینید رنو با قرار دادی که با ایران خودرو و سایپا بسته خودروی لوگان (تندر 90) را چند برابر به ایرانی ها انداخته

    • در پاسخ به: سیاوش

      حسن | خرداد 26, 1395 | لینک نظر

      آره ، چینی ها فرشته ان و خودروهای درجه یک ، زیبا , بی نقص و با ایمنی در حد نهایتشون رو رایگان در اختیار ایرانی ها میذارن !!

  8. آرنا | خرداد 26, 1395 | لینک نظر

    بنظرتون رنو سيمبل توليدي در ايران چند قيمت ميخوره؟

  9. sunmartin | خرداد 26, 1395 | لینک نظر

    اینطور که مشخص هست در صورت ایجاد شرایط جوینت وینچر همان محصولات قدیمی رنو و تعدادی محصول ارزان سازی شده دیگر تولید میشود صحبت های پیمان کارگر با صحبت ها و اظهارات دو هفته پیش خودش مغایرت داشت حالا میگوید از تولید محصولات جدید فعلا خبری نیست چون سیستم را عوض نکردند

    • در پاسخ به: sunmartin

      سعید | خرداد 26, 1395 | لینک نظر

      باز هم خوبه.بهتراز اینه که کیا پراید را تا چند قرن تولید کنن وسراتو سه نسل قبل (نسل جدیداخر امسال میادبازار)را قالب سایپا کنن اون هم با اون کیفیت مزخرف.یادت نرفته که کیا حاظر نشد نسل جدید ریو را به سایپا بده.کیا وهیوندای هم از زمان تحریم ها تا الان نمایندگی ها رسمی وارداتشون را درایران لغو کردن وحتی اجازه خریدمستقیم از کره وبهره مندی از خدمات خوب را به ایرانی ها ندادن

    • در پاسخ به: sunmartin

      سعید | خرداد 26, 1395 | لینک نظر

      شما متن را با دقت بخون.نوشته کویید وداستر را به سایپا پیشنهاد کردن ولی سایپا قبول نکرده.مقصر رنو نیست

    • در پاسخ به: sunmartin

      رامتین | خرداد 26, 1395 | لینک نظر

      آنچه که مشخصه انسان عاقل و بافکراگه حداکثر 50تومن داشته باشند میره سمت خودروهای داخلی مثه تندر- تا 100 تومن میشه رفت سمت خودروهایی مثه رنوفلوئنس دنده ای و یا رنو کلیو که سال دیگه با قیمت 80 میاد ایران- تا 150 تومن فقط و فقط کرولا- بالای 150 هم باز محصولات ژاپنی مثه کمری، آکورد و در نهایت لکسوس و آلمانیها.
      به این دلیل هیچ نیازی نیست که سمت 2 برند از یک کشور آسیایی بریم که 6 تا از ایران در فوتبال گل خوردند و کیفیتشون بیخوده.