اخباراخبار خارجی

4 نکته مهم درباره بازار خودروی چین

بازار خودروی چین در یک کلام، بسیار بزرگ و اغوا کننده است. با توجه به جمعیت بسیار زیاد این کشور و همچنین رشد اقتصادی خیره کننده آن در یک دهه اخیر این روزها بازار خودروی چین یک بازار بسیار بزرگ است که برندهای معتبر و معروف جهان را به سوی خود جذب می کند.

کارشناسان حوزه خودرو معتقدند که ظرفیت های قابل توجه بازار خودروی چین در نوع خود بی نظیر بوده و به نظر نمی رسد هرگز بازاری مشابه با بازار خودروی چین در جهان ایجاد شود.  در ادامه نگاهی خواهیم داشت به چهار نکته مهم در رابطه با بازار خودروی چین و ویژگی های عمده و برجسته آن را بررسی خواهیم کرد.

1 – بزرگ ترین بازار خودروی جهان

بازار خودروی سواری در چین در یک کلام بزرگ ترین بازار خودروی جهان محسوب می شود. این بازار از سال 2009 میلادی تاکنون که فعالیت خودروسازان بین المللی در آن به صورت قابل توجهی افزایش یافته ، همچنان رکورد خود را به عنوان بزرگ ترین بازار خودروی جهان حفظ کرده است. در سال 2015 میلادی شرکت های خودروسازی فعال در بازار چین 21 میلیون و 100 هزار دستگاه خودرو در بازار این کشور به فروش رساندند که این میزان رشدی 7درصدی را نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته میلادی نشان می دهد.

کارشناسان معتقدند که خریداران خودرو در چین بسیار خوش شانس هستند چراکه بیشتر از هر خریدار دیگری در سراسر جهان حق انتخاب داشته و می توانند از میان طیف وسیع و متنوعی از برندهای بومی چینی و بین المللی خودروی مورد نظر خود را انتخاب کنند. این روزها تعداد برندهای خودروسازی فعال در بازار خودروی چین به صورت اعجاب انگیزی بسیار زیاد است.

2 – فعالیت تعداد قابل توجهی از برندها در بازار چین

براساس گزارش های منتشر شده در سال 2016 میلادی، بیش از 130 برند فعال در حوزه تولید خودروی سواری در بازار چین وجود دارند که محصولات خود را به بازار این کشور عرضه می کنند. این در حالی است که احتمالا در زمان انتشار این گزارش تعداد این برندها باز هم افزایش یافته است.

طبق مطالعات صورت گرفته سه دسته برند خودروسازی در بازار خودروی چین فعالیت می کنند؛ برندهای خودروساز خارجی نظیر آئودی، برندهای خودروسازی چینی مانند جیلی و در نهایت برندهایی که به صورت شرکت های سرمایه گذاری مشترک و به عنوان زیرمجموعه خودروسازان خارجی و چینی در بازار خودروی این کشور فعالیت می کنند.

  این در حالی است که برندهای بومی چینی معمولا محصولات خود را با برندهای متنوعی به بازار عرضه می کنند. گفتنی است این برندها تنها در شرایطی وارد لیست خودروسازان فعال در بازار چین قرار می گیرند که لوگوی مستقل و منحصر به فردی داشته باشند. لازم به ذکر است که انتشار لیست برندها و شرکت های خودروسازی فعال در چین بدون در نظر گرفتن شرکت های تولید کننده خودروهای تجاری و خودروهای سنگین و نیمه سنگین تهیه و منتشر می شود.

3 – حضور گران قیمت ترین خودروهای موجود در جهان در بازار چین

خریداران خودروهای لوکس خارجی در چین بسیار بدشانس هستند، چرا که باید این خودروها را با قیمت بسیار گران تری نسبت به سایر خریداران در سراسر جهان خریداری کنند. برای نمونه قیمت یک دستگاه خودروی مرسدس بنز میباخ در آمریکا 190 هزار دلار است در حالی که چینی ها باید برای خرید این خودرو در کشورشان رقمی معادل 440 هزار دلار بپردازند. مثال دیگری که در اینجا می توان به آن اشاره کرد قیمت خودروی فراری برلینتا است که با قیمت 323 هزار دلار در آمریکا به فروش می رود در حالی که قیمت این خودرو در چین 810 هزار دلار گزارش شده است.

دلیل اصلی این تفاوت قیمت یکی مالیات قابل توجهی است که دولت چین از خریداران این خودروها دریافت می کند و دیگری کمک به فرآیند کارآفرینی در این کشور است. به منظور تحقق درآمدهای مورد نظر دولت چین از محل واردات خودرو، خودروهایی که پیشرانه های چهارلیتری و بیشتر دارند مشمول مالیات های سنگین دولت می شوند و به همین دلیل با قیمت بسیار گران تری در مقایسه با سایر نقاط جهان به فروش می رسند.

4 – تولید ارزان قیمت ترین خودروهای جهان در چین

آن دسته از خریداران خودرو در چین که توانایی مالی کمتری در مقایسه با سایرین دارند نیز با توجه به استراتژی های تولید خودرو در کشورشان می توانند از محصولات ارزان قیمت برندهای بومی چینی استفاده کنند. به بیان دیگر شهروندان چینی در مقایسه با سایر مردم جهان قیمت کمتری برای خودروهای مورد نظرشان پرداخت می کنند. شایان ذکر است که این بخش از بازار خودروی چین محدوده اختصاصی برندهای بومی چینی بوده و آنها عمده محصولات خود را برای عرضه به این بخش از بازار طراحی کرده و به تولید می رسانند.

گفتنی است این روزها برندهای خودروسازی چینی تلاش می کنند با خروج از بخش های ارزان قیمت بازار خودروهایی با توان رقابت با محصولات تولید شده توسط خودروسازان بین المللی تولید کرده و به بازار عرضه کنند. این هدف با توجه به ارزانی نیروی کار در چین و حمایت های دولت این کشور از خودروسازان داخلی این کشور کاملا در دسترس بوده و باید منتظر ورود خودروهای لوکس و نسبتا ارزان قیمت چینی به بازار باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا