اخباراخبار داخلینگاه

55% خانوارهای شهری خودروی شخصی ندارند

نرخ مالکیت خودرو درایران طی 10 سال گذشته چه تغییری کرده؟هر چند بازار خودرو در دو سال گذشته راکد بوده و افزایش قابل توجه قیمت این کالا مانع از خرید آن توسط مردم شده است اما در همین دوره زمانی نرخ مالکیت خودرو افزایشی در حدود 2.7 درصد را تجربه کرده است.

بررسی ها نشان می دهد در پایان سال گذشته کمتر از نیمی از خانوارهای ایرانی دارای خودروی شخصی بوده اند به این ترتیب نرخ مالکیت خودرو در کشور در سال 1393 به 45.8 درصد رسید .

بررسی ها نشان می دهد هر چند بازار خودرو در دو سال گذشته راکد بوده و افزایش قابل توجه قیمت این کالا مانع از خرید آن توسط مردم شده است اما در همین دوره زمانی نرخ مالکیت خودرو افزایشی در حدود 2.7 درصد را تجربه کرده است.

بر اساس این گزارش در حالی که نرخ مالکیت خودرو در اولین سال فعالیت دولت نهم 28.8 درصد بود، نرخ مالکیت این کالای بادوام در سال گذشته به 45.8 درصد رسد .

هر چند تعداد خودروهای سواری در ایران طی دو دهه اخیر افزایش محسوسی را تجربه کرده است،اما برآوردها نشان می دهد آهنگ رشد نرخ مالکیت از سال 1389، که سال تشدید تحریم های بین المللی علیه ایران بود، کند شده است . بررسی آمارهای ارائه شده زا سوی بانک مرکزی نشان می دهد در برخی سال ها نرخ رشد مالکیت خودرو حتی به 3 درصد نیز می رسید رد حالی که در اوایل دهه نود نرخ رشد به یک تا دو درصد محدود شده است.

به نقل از خبر آنلاین – کندی آهنگ رشد خودرو ریشه در گرانی قابل توجه قیمت این کالا دارد . با افزایش نرخ دلار ، هزینه تولید خودرو به دلیل وابستگی قابل توجه تولید خودرو به واردات افزایش یافت . در دو سال اخیر انتظار برای کاهش قیمت خودرو به دلیل بهبود شرایط اقتصادی  بین المللی سبب شده است خریداران روی خوشی به بازار خودرو نشان ندهند . تداوم رکود و کسادی بازار از یک سو و نارضایتی مردم از کیفیت و قیمت خودروی داخلی از سوی دیگر سبب شده است صنعت خودرو در موقعیت نامساعدی گرفتار آید .

برآوردهای بانک مرکزی نشان می دهد هر چند 45.8 درصد خانوارهای شهری ایران خودرو دارند اما با توجه به برخورداری برخی خانوارها از بیش از یک اتومبیل ، نمی توان رقم دقیقی را در خصوص تعداد خودروهای تحت مالکیت شهری ها ارائه داد .

هر چند نرخ مالکیت خودرو در سال های اخیر افزایشی محسوس را تجربه کرده است اما برآوردها نشان می دهد نرخ مالکیت موتوسیکلت در این سال ها تغییر چندانی نکرده است . نکته مهم در این میان کاهش نرخ مالکیت موتورسیکلت در میان خانوارهای شهری است . آخرین برا.ردها نشان می دهد 17.2 درصد خانوارهای شهری ایران موتورسیکلت دارند .

 

سال نرخ مالکیت اتومبیل شخصی
1384 28.8
1385 31.1
1386 33
1387 35.4
1388 36.6
1389 39.5
1390 42.2
1391 43.1
1392 44.4
1393 45.8

 

 

احتمال 2 برابر شدن تعداد خودروهای کشور تا سال 1404

یک کارشناس صنعت خودرو اعتقاد دارد میانگین داشتن اتومبیل برای هر هزار نفر در ایران طی 10 سال آینده و تا سال 1404 می تواند فراتر از حد انتظار باشد.

اردشیر دادرس در گفت و گو با خبرنگار پرشین خودرو، با بیان این مطلب گفت: اکنون حدود 16 میلیون اتومبیل در کشور وجود داردکه به نسبت جمعیت آمار مطلوبی نمی تواند باشد چرا که این تعداد اتومبیل برای جمعیت بیش از 75 میلیونی کشور به صورت میانگین از حد نصاب جهانی کمتر است.

این کارشناس خودو اظهار داشت: هم اکنون در امریکا به ازای هر هزار نفر 800 خودرو وجود دارد؛ در انگلستان 600 خودرو و در آلمان بیش از 550 خودرو، در واقع در میانگین کل اروپا به ازای هر 2.5 نفر، یک نفر دارای خودرو است که البته این آمار در اروپای غربی بیش از این است.

دادرس، گریزی هم به آمار خودرو در کشور زد و متذکر شد: در کل کشور به ازای هر 1000 نفر بیش از 180 خودرو وجود دارد که به نسبت آمار جهانی کاهش قابل توجهی مشاهده می شود.

این کارشناس خودرو با اشاره به مابه ازای خودرو در شهرهای کشور، عنوان کرد: در تهران به ازای هر 2 نفر یک خودرو و در شهرهای مشهد، تبریز، اهواز و اصفهان به ازای هر 3 نفر یک خودرو در شهر تردد می کند. البته باید توجه داشت این موضوع به این معنی نیست که حتما باید از هر 2 نفر یک نفر دارای یک اتومبیل باشد چه بسا بسیاری از خانواده ها و اشخاص دارای چندین اتومبیل هستند که موجب بالا رفتن آمار در مالکیت خودرو است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: چشم انداز کشور برای تولید خودرو در سال 1404 مطلوب در نظر گرفته شده است که البته در حال حاضر با یک وقفه مواجهیم و شاید چشم انداز مورد نظر در 10 سال آینده به وقوع نپیوندد.

 

دنده 6 – نرخ نسبتا پایین مالکیت خودرو در ایران، دلیل جذابیت بازار کشورمان برای خودروسازان خارجی است، اما نکته مهم این است که طبق آمارهای رسمی، حدود 94 درصد بازار خودروهای داخلی بازه قیمتی کمتر از 50 میلیون تومان را شامل می شود و با توجه به قوانین موجود اکثر خودروسازان خارجی نمی توانند محصولی را در این بازه جذاب قیمتی ارائه کنند.بنابراین مشخص است که در بلند مدت 94 درصد جمعیت ایران که توانایی پرداخت رقم های بالا برای خرید خودروهای خارجی را ندارد همچنان چاره ای جز انتخاب نمونه های تولید داخل، خودروهای چینی و نمونه های پایه و لو آپشن خودروهای بازار مشترک مخصوص بازار هند نخواهند داشت.

 

 

5 دیدگاه

  1. سلام خدمت جناب مدیر سایت
    خبری که دیشب در بیست و سی پخش شد درسته؟
    خبر: ((از 60 خودروی بی ام و آی 8 که از آلمان به کشور های دیگه صادر شده ، 40 تا به ایران وارد شده؟؟؟!!!!)))
    و این که قیمت واقعی این خودرو در ایران390 میلیون تومن هست که 2 میلیارد تومن فروخته میشه !!!
    لطفا اگه خبری در این باره دارید روی سایت قرار دهید.
    مرسی

    1. تیراژ ب ام و آی 8 نه فقط 60تا ، بلکه چندین هزار هست و در بعضی کشورها برای خریدش لیست انتظار ایجاد شده، قیمت این خودرو 140 هزار دلاری برای شرایط ایران حدود 700 میلیون تومان هست.

  2. 55 درصد خودروی شخصی ندارند اونوقت وضعیت ترافیک جاده ها اینه وای به روزی که همه ملت خودرو داشته باشن دیگه علنن میشیم عین سومالی و بنگلادش و پاکستان که ملت شب توی ترافیک میخوابن تا ترافیک باز بشه
    بد نیست آقایون مسئولین محترم به جای وام دادن برای فروش شبه ماشین های گران قیمت ایران خودرو و سایپا و پر شدن جیبهای مبارکشان فکری هم برای ساخت علمی و اصولی جاده و خیابانها بکنند که داریم با شتاب بالایی به سمت پاکستانیزه شدن حرکت میکنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا