دانش خودرویی

رابطه‌یِ کنیستر و کاهش مصرف سوخت

اعمال استانداردهای‌ سخت‌گیرانه برای کاهش آلودگی خودرو در سال۱۹۷۰باعث اضافه‌شدن قطعه‌ای به نام کنیستر در خودروها شد که نصب آن بعد از مدتی مدید در کشور اجباری شد.

به طور کلی کنیسترِ سوخت، حافظِ محتویات جیب شما و محیط زیست است! این قطعه باعث بهره‌وری از بنزینِ بخار شده می‌شود. اعمالِ استانداردهای سخت‌گیرانه برای کاهش آلودگی خودروها در سال ۱۹۷۰، باعث اضافه شدنِ کنیستر در بیشتر خودروها شد و سال‌ها بعد نصبِ این قطعه در خودروهایِ داخلی اجباری شد. شاید برای شما هم پیش آمده است که بعد از رفع عیب خودرو در تعمیرگاه‌های مجاز و غیر‌مجاز داخلی، با یک شلنگِ خارج شده از زیر سپر عقب مواجه شده‌اید و بعد از جویا شدنِ علت کار، آقای متخصص دلیل این‌کار را صاف‌کار کردن پیشرانه یا باز شدنِ نفس خودرو عنوان ‌می‌کند، در ادامه به بررسی نحوه کارکرد این قطعه و بعد از آن درست یا نادرست بودن ادعای آقای متخصص می پردازیم.

همان‌طور که در شکل پیداست، بخارات بنزین و هیدروکربن‌های تبخیر شده از سطح بنزینِ موجود در باک، توسط یک رابط به مخزن کنیستر می‌رسند. در این قطعه به دلیل وجود زغال، هیدروکربن‌ها جذب می‌شوند و بخارات بنزین بعد از گذشت از صافی با یک رابط به سوپاپِ برقی کنیستر می‌رسند، اگر خودرو روشن باشد بخارات بنزین از این دریچه عبور می کنند و به مانیفولد هوا می‌رسند و در محفظه احتراق می‌سوزند، در غیر اینصورت و شرایطِ بسته بودنِ دریچه، در محفظه کنیستر می‌مانند تا خودرو استارت زده شود، با ورود بخارات بنزین در محفظه مانیفولد هوا، مصرف‌سوخت درصدی کمتر می‌شود و کارکردِ موتور به طورِ ویژه در حالتِ سرد و بخصوص در خودروهای کاربراتوری دارای کارکردی بهینه خواهد بود. حال جواب سوال مشخص است! خارج کردنِ کنیستر از مدار، باعث افزایش مصرف سوخت و کارکرد نامناسبِ اتومبیل در شرایط سرد می‌شود.

شرایط کارکرد و تعویضکنیستر خودرو

سوپاپ‌برقیِ کنیستر
کنیستر فولکس‌واگن گلف در محفظه پیشرانه قرار دارد

قابلیت جذب در ذغال‌هایِ کنیسترها بعد از مدتی با کاهش چشمگیر مواجه می‌شود، خودروسازان زمان تعویض این قطعه را هر ۳۰ هزار کیلومتر یا هر ۲۴‌ماه یک‌بار بیان کرده‌اند، شکل این قطعه و محل‌قرارگیری آن در خودروهای مختلف متفاوت است، برای پیدا کردن آن کافی‌ست لوله‌های خروجی از باک بنزین را از زیرِ ماشین دنبال کنید. کنیستر دارای دو ورودی و یک خروجی است، در قسمت بالای آن یک ورودیِ بخارات بنزین از سمت باک و یک خروجی به سمت سوپاپ‌برقی کنیستر و در قسمت پایین یک ورودی برای هوا دارد، برای تستِ سلامت آن، دو قسمت ورودی در بالا و پایین را آزاد کنید و با نوک انگشت در هنگامِ روشن بودن اتومبیل چک کنید، در صورت وجودِ مکش کنیستر سالم است. سوپاپ برقی را هم به همین‌طریق از قسمت ورودی امتحان کنید. سوپاپ برقی در تمامی خودروها دارای یک ورودی و یک خروجی و یک فیش برقی می‌باشد. آیا مجموعه‌یِ کنیستر خودروی شما سالم است؟

منبع: carnoter

10 دیدگاه

  1. باسلام.
    یک سوال ، مطلب خوندام که وقتی باک رو خیلی پر می کنید تا جای که نزدیکه از لوله ورودی باک سرریز کنه، به کنیستر صدمه می زنند ! این گفته درسته ؟

    1. سلام
      درسته من تو ال٩٠ بعد از پرکردن بنزین وقطع شدنش توسط نازل دوباره بنزین زدم بیشتر از ظرفیت بعدش یه سری حباب اومد بالا
      چند روز بعد وقتی هوا گرم بود و من با ماشین بیرون رفته بودم
      متوجه شدم بد جوری بوی بنزین از ماشین بیرون میاد تو اون چند هفته ای که اینجوری ازش استفاده کردم مصرف سوختش به9.5 رسیده بود نمایندگی هم بردم اما متاسفانه اهمیتی ندادند و گفتند چیزی نیست تا اینکه خودم بردم پیش یه مکانیک حرفه ای عوضش کرد و حالا درست شده

  2. با سلام
    من یک پرشیا ۸۷ دارم و خیلی هم راضی هستم و مصرف سوختم هم بسیار پایینه ، اما ماشین من به صورت فابریک کنیستر نداره ، چون تو این سال آقایان مهندس ایران خودرو فکر کردن وجودش ضروری نیست!!!!
    حالا سوال من این هست که آیا امکان اضافه کردن این قطعه به ماشینم هست و اگر هست حدودا چقدر هزینه اش میشود ؟

      1. دوست خوب من این که میگم راضی هستم منظورم این نیست که بهترین ماشین رو سوار میشم نه اشتباه برداشت نکن ، من وقتی نظرات دوستان دیگه در مورد ماشین های صفر کیلومتر رو میخونم متوجه میشم که ماشین من خیلی بی آزاره و این مشکلات ماشین های مدل بالا را تا حالا نداشته.

    1. مصرف پژو بالاست ۱۸۰۰ ها گاز میدی صدی ۱۲ ۱۳ میسوزونه از بچه گی با پژو ۴۰۵ بزرگ شدم تعریف نکن خودروهای قدیمی اهد بوق رو والا

      1. والا من نمیدونم شما چند سالته که از بچگی با پژو بزرگ شدی. اما ماشین من باسرنشین تکمیل و صندوق پر تو اتوبان صدی 6 تا میسوزونه و تو شهر ترافیک همت و بقیه خیابونا صدی 9 تا. احتمالا شما دنده ها را تو رد لاین عوض میکنی که مصرفت اینقدره ، ولی من به موقع گاز میدم نه همیشه ، ضمنا شمعهای ماشین من سوزنی ایریدیوم اتولایت ، کاتالیزور ندارم ، برق منفی ماشین من توسط خازن های قوی و کابلای خارجی تقویت شده سر باطری قطب مثبت من 110 هزار تومان پولشه همه اینها باعث شده ماشین خیلی نرمتر و سبک تر کار کنه ضمنا از این چیپ تیونینگ هایی که به پورت دیاگ وصل میشه هم بستم ( اسم شرکتش رو نمیارم که تبلیغ نشه )و تغییرش کاملا محسوس بوده.
        به نظر من به جای اینکه همدیگر و بکوبیم بهتره به هم کمک کنیم تا هم بار علمیمون اضافه بشه هم مشکلاتمون حل بشه. من فقط در مورد کنیستر سوال کردم بهتره اگر کسی اطلاعی نداره جوابی هم نده.
        خودم با چند تا مکانیک و تکنسین های ایران خودرو قبلا صحبت کردم و نتایجی هم گرفتم اما دوست داشتم که نظرات افراد عضو در این سایت را هم بدونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا