اسلایدرایرانیبررسی

پژو پارس اتوماتیک چه مشخصاتی دارد؟

پژو پارس اتوماتیک،ویژگی، مشخصات و گالری تصاویر

داستان پژو پارس از سال 1379 شروع شد. در این سال ایران خودرو تصمیم گرفت تا با ارایه ی یک فیس لیفت بر روی پژو 405  و نزدیک کردن ظاهر قدیمی پژو 405 به ظاهر محصول آن سال های پژو یعنی 406 که به تعداد محدود در ایران وجود دارد ، نسخه ای لوکس تر ، زیباتر و مشتری پسند به بازار عرضه کند تا علاوه بر کسب سهم بیشتر از بازار و متنوع سازی محصولات ، خودرویی را برای تشریفات در سبد تولیدات خود داشته باشد.

پژو پارس اتوماتیک

نتیجه ی کار در آن دوران بسیار خوب از آب در آمد و شباهت زیادی به پژو 406 پیدا کرد تا جایی که ممکن است تمایز این دو خودرو در نگاه اول مشکل باشد . تغییرات ظاهری از جمله چراغ ‌های اسپرت‌ تر، بدنه ‌ا ی با خطوط تند و تیز و زه درهای متفاوت، سبب شد تا استقبال خوبی از این سدان در بازار شود. متاسفانه تغییرات تنها به ظاهر محدود شد و تغییری در موتور حاصل نشد و همان موتور آشنای پژو 405 با کد  L3 روی این خودرو نصب شد.

البته در سال های بعد ایران خودرو نسخه ی ELX پارس  را ابتدا با موتور L4 که توان و گشتاور بیشتری تولید می کرد معرفی کرد و سپس نسخه ی ال ایکس پارس را با بهره گیری از موتور شناخته شده ی TU5 با اختلافاتی در ایمنی و سطح امکانات به بازار عرضه نمود. آخرین تغییر نیز استفاده از موتور XUM با حجم 1900 سی سی بر روی این خودرو بود که عرضه ی محدودی به بازار داشت و اخیرا نیز با توجه به اعلام سازمان استاندارد مبنی بر عدم رعایت ویژگی های مد نظر این سازمان ، باید منتظر خروج این خودرو از چرخه ی تولید باشیم. نسخه ی اتوماتیک این خودرو از سال 1383 تا 1391 بر روی خط تولید قرار داشت که پس از تحریم های بین المللی و تشدید فشار ها ، تولید آن قطع گردید.

پژو پارس اتوماتیک

حال پس از چند سال وقفه از امضای برجام و رفع تحریم ها ، ایران خودرو قصد دارد تا با ارایه ی مجدد نسخه اتوماتیک مجهز به گیربکس AL4 و موتور TU5 که هر دو متعلق به پژو 206 هستند ، سهمی از بازار پر تراکم زیر60 میلیون تومان را به خود اختصاص دهد.

 

همراه با بالا رفتن قیمت بنزین و تمایل مردم به خرید خودروهای کم مصرف ، ایران خودرو در اقدامی شتاب زده با قرار دادن موتور TU5 بر روی پارس خود و تبلیغات فراوان در خصوص کم مصرف بودن خودرو و هم چنین عرضه ی قطره چکانی این مدل به بازار ، توانست توجه بخش بزرگی از بازار را به خودش جلب کند. حال آنکه گشتاور تولیدی این موتور برای وزن 1185 کیلویی خودرو که در نسخه ی اتوماتیک به 1214 کیلوگرم می رسد کافی نخواهد بود و توقع شتابی نظیر دیگر خودروی این شرکت یعنی اچ سی کراس را باید داشته باشید. علاوه بر آن گیربکس AL4 از تکنولوژی بسیار قدیمی بهره می برد و به خصوص در هنگام معکوس کشیدن می تواند موجب دردسر راننده شود. لگد زدن های این گیربکس در هنگام تعویض دنده نیز معروف است.

شتاب صفر تا صد رسمی پژو پارس اتوماتیک 15 ثانیه اعلام شده که در شرایط عادی انتظار می رود به رقمی بیشتر از این مقدار برسیم. پس در حقیقت ما با یک خودروی اتوماتیک نه چندان سریع و گیربکس قدیمی روبرو هستیم که برای استفاده ی شهری مناسب است. که البته در این رنج قیمتی خودروهای هاچ بک اتوماتیک نظیر پژو 207  و رنو ساندرو یا خودروهای با بدنه ی جمع و جور نظیر جیلی GC6  یا تندر پلاس اتوماتیک می توانند بهتر ظاهر شوند زیرا ابعاد کوچکتری دارند و در بحث کیفی نیز بهتر ظاهر می شوند . در ادامه مشخصات فنی این خودرو را می توانید مشاهده کنید:

جدول مشخصات فني پژو پارس اتوماتيك :

کد کلاس 28706
نوع موتور Tu5
حجم موتور (cc) 1587
حداکثر توان موتور (hp) 105اسب بخار در 5800 دور در دقيقه
حداكثر گشتاور (Nm) 142 نيوتن متر در 4000 دور در دقيقه
نسبت تراكم 10.5
تعداد سوپاپ 16
نوع سوخت سازگار بنزين بدون سرب اكتان87 و 95
سيستم انژكتوري پاشش چند نقطه اي
استاندارد حد آلايندگي يورو4 بهينه
حداکثر سرعت (km/h) 180
شتاب صفر تا 100 (ثانیه) 15
سيستم انتقال قدرت اتوماتيك
مصرف سوخت تركيبي (Lit/100 km) 8.15
طول خودرو (mm) 4498
عرض خودرو(mm) 1704
ارتفاع خودرو (mm) 1410
فاصله بين دو محور چرخهاي عقب و جلو (mm) 2669
  وزن خودرو بدون سرنشين با مخزن سوخت پر و بدون تجهيزات اضافي (kg) 1214
گنجايش مخزن سوخت (Lit) 66
حجم فضاي صندوق عقب (Lit) 470

 

موضوع دیگر کیفیت ساخت این خودروست. پژو 206 و پژو پارس پر تیراژ ترین محصولات ایران خودرو به شمار می روند و با توجه به تاکید مدیران این شرکت بر کمیت ، روند مونتاژ بسیار سریع و بی دقت بوده که منجر به افت کیفیت شدید این خودروها  شده است. حتی در بعضی از نمونه های تولیدی نسخه ی LX نیز که عرضه ی محدودی دارد  ، مالکان از پایین بودن کیفیت ساخت و مونتاژ و وجود سر و صدای اضافی در داخل کابین شکایت دارند. کیفیت ورق های آلومینیومی بدنه هم نیازی به توضیح ندارد و فیلم ها و تصاویر بسیاری حاکی از “حلبی” بودن پارس های اخیرا عرضه شده دارند. از نظر سطح امکانات ، پارس اتوماتیک هم رده ی پارس ال ایکس است و نسخه ای کامل از تر مدل موسوم به پارس سال محسوب می شود.

لیست امکانات و تجهیزات پژو پارس اتوماتیک  :

کد کلاس 28706
استاندارد آلایندگی يورو4 بهينه
ترمز ABS و EBD (چهاركاناله)، ترمز جلو ديسكي با سيستم خنك كاري، ترمز عقب ديسكي
کیسه هوای ایمنی كيسه هواي راننده و سرنشين
فرمان هيدروليكي ، كليدهاي كنترل روي فرمان (MFC )
سیستم تهویه اتوماتيك
سیستم صوتی سيستم صوتي پيشرفته مجهز به موبايل هندزفري, بلندگوي عقب،آنتن اكتيو
چراغ ها چراغ مه شكن جلو و عقب،چراغ نقشه خوان
آينه‌ها آينه هاي جانبي برقي تاشو راهنمادار
شیشه ها شيشه بالابر برقي درهاي جلو و عقب
تزئینات غربيلك فرمان چرمي، تريم دورنگ، قطعات دکوراتيو طرح چوب
تجهیزات ایمنی سنسور دنده عقب، قفل ميکروسوييچي درها، قفل مركزي با ريموت، ايموبيلايزر
رینگ و لاستیک آلومينيومي 15 اينچ
صندلی تنظيم برقي پشتي صندلي جلو
سایر تجهیزات دماسنج روي داشبورد، بازکن درب صندوق عقب از داخل اتاق، سيستم اتولاک (قفل شدن درها پس از حرکت) و مستر لاک ( با يک دکمه همه درها قفل و باز مي شوند) و اتوفلاشر (در ترمزهاي شديد با کاهش ناگهاني سرعت، فلاشرها روشن مي شوند) و تايمر چراغ سقف و آگاه كردن راننده از وضعيت باز و بسته شدن درب خودرو توسط چراغ هاي راهنما و چراغ سقفي و LED داخل جلوآمپر و سيستم اخطار سرقت ساده با استفاده از بوق خودرو بجاي آژير دزدگير

 

پژو پارس اتوماتیک ارزش خرید دارد؟

اخیرا دعوت نامه ی این خودرو جهت تکمیل وجه با مبلغ 49.900.000 تومان به دست مشتریان رسیده است که این خودرو را وارد بازه ی پر رقابتی می کند و در مقابل رقبایی نظیر جیلی GC6 با قیمت 47,800,000 تومان ، تندر نود اتوماتیک با قیمت 47,485,000 تومان ، تندر پلاس اتوماتیک با قیمت 49,100,000 تومان، رنو ساندرو اتوماتیک با قیمت 49,900,000 تومان ، برلیانس های H220 و H230اتوماتیک با قیمت 45,000,000  تومان، دانگ فنگ اچ سی کراس با قیمت 45,524,000 تومان و ساینا اتوماتیک با قیمت 38,450,000  تومان قرار می دهد که همانطور که مشاهده می کنید ، تقریبا از تمامی رقبایش گران تر است و با توجه به کیفیت مونتاژ پژو پارس های اخیر ایران خودرو و قدیمی بودن گیربکس آن ، خرید آن مقداری ریسک به همراه خواهد داشت.

هم چنین از نظر آپشن و امکانات رفاهی علی رغم قیمت بالاتر در مقابل رقبایش یک بازنده به حساب می آید و همین مورد بسیاری از خریداران را دلسرد خواهد کرد و برای نصب آپشن های معمول این روزها ، باید هزینه ی اضافی را پرداخت نمایید . حواله های پژو پارس اتوماتیک هم اکنون در فروشگاه های مجازی با قیمت 51 میلیون تومان عرضه شده اند و با صحبت مدیران ایران خودرو مبنی بر صادرات 500 دستگاه پارس اتوماتیک به عراق ، باید منتظر باشیم تا ببینیم آیا بازار داخلی از این خودرو استقبال خواهد کرد یا هنوز اقبال مشتریان به سمت رنو های قدیمی و چینی های رنگارنگ خواهد بود.

13 دیدگاه

  1. اصلا خرید ان به صرف نیست.این خودرو سنگین و لش است با
    گیربکس قدیمی 206 که تقه دارد و مصرف سوخت بالا!!

  2. بنظر من اصلا ارزش خرید ندارم همین طور که در مقاله ذکر شده گزینه های مختلفی با این رنج قیمت وجود داره با تکنولوژی بهتر و بروز تر.چرا باید نزدیک به ۵۰ میلیون به یه خودرو با تکنولوژی دهه 80 پرداخت کرد.خودرویی که کلا باید از رده خارج بشه.حالا هی بگن چهره زیبای داره ولی دیگه تکراری شده نزدیک به ۱۷سال از تولید پژو پارس میگذره بدون هیچ گونه تغییر در ظاهر دو سالی هم که فقط تونستن داشبورد شو عوض کنم با یه نمونه جدید بی‌کیفیت اون طرح بسیار قدیمی بدون مانیتور حالا گیربکس اتومات قدیمی رو هم دوباره وارد میدان کردن به اسم خودرو جدید با قیمت بسیار بالا که بزور هم فروش می‌رسونم.واقعا ما در صنعت خودرو در حال عقب گرد هستیم متاسفانه.واین سزاوار مردم ایران نیست

  3. ترجیح می دهم جیلی GC6 بخرم با چهره جدید و امکانات و کیفیت ساخت بهتر
    تا این خودروی سنگین و لش با گیربکس قدیمی که تقه دارد!!

  4. چرا آخه از روی هوا می نویسید نمیدونم کجا این گیربکس all تقه داره بنده یه 207 اتو مات 96 دارم 10دهزار کار کرده والا به خدا تقه نداره همش هم تو جاده بودم به موقع هم معکوس میده پارس اتومات 88 هم با 140 هزار کارکرد داریم اونم تقه نداره خواهشا بدون تست نظر ندید

  5. معرفیه یک جنس بنجل وآشغال ازرده خارج که حتی ارزش نگاه کردن هم نداره چه برسه به خریدازمثلاشرکت فرغون سازیه ایران خر رو

  6. سلام،
    کجای بدنه پارس آلومینیومیه ؟ میشه توضیح بدید. فکر با لندروور اشتباه گرفتید

  7. ارزش خرید اچ سی کراس خیلی بیشتر از اینه. حداقل حداقل حداقل اش گیربکس اسین ژاپن رو داره. بماند تکنولوژی برای 30 سال پیش هم نیست.

  8. با سلام من برج ده 96 یک تندر پلاس اتومات گرفتم درکل ماشین خوبی بود اما در سرعت بالا احساس عدم تعادل خودرو کاملا محسوس بود و از لحاظ اپشن هم که خیلی کمبودها احساس میشد .در نهایت برج 12 اونو با یک دستگاه پژو پارس اتوماتیک عوض کردم خدا وکیلی تا الان هم از لحاظ امکانات هم از لحاظ تعادل در سرعت های بالا از پارس راضی تر هستم.نه تقه داره موقع تعویض دنده .امکانات در مقابل تندرپلاس یک سر وگردن بالاتر . تازه گیربکس al4 در هر دو خودرو کاملا مشترک است حتما بپرسید. گیربکس کاملا هوشمند ومعکوس های دقیق و بجا در سبقت ها و تعمیرات ومکانیک های فراوانتر و ارزانتر نسبت به تندر پلاس

  9. من پارس اتومات رو اسفند سال 96 تحویل گرفتم و ازش راضی هستم . در مقایسه با 207 اتومات که از پارس سبکتر هم هست در سربالایی ها قدرت بیشتری داره( هفته پیش با برادرم که 207 داره در راه لواسان مقایسه کردم که 207 در سربالایی کم آورد در حالیکه من راحت این مسیر را رفتم)

  10. ما دو ساله برای پارس اتومات TU5 ثبت نام کردیم هنوز ندادن. ولی اعلام کردن تو ماه آینده میدن. از کسانی که پارس اتومات دارمن خواهش میکنم اگه واقعا خودروی خوبیه بگن. هر کی نظر نده فقط کسانی که استفاده کردن. چون میخوام تحویل دادن بفروشم. اگه خوب باشه نگه میدارم.

  11. اگه معجزه نشه مطمئنم من و خیلی ها مثل آرزو همین پژو پارس رو (نه چندان با کیفت) به گور میبرن خدا کنه منم یه روز این ماشین رو داشته باشم حتی اتوماتیک نباشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا