اخباراخبار داخلی

ناتوانی برخی خودروها از پاس کردن استانداردهای جدید

مدیرکل دفتر نظارت بر استانداردهای صنایع فلزی سازمان ملی استاندارد گفت: مطالعه دوباره استانداردهای خودرویی از سال ۱۳۹۳ با حضور مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، خودروسازان و دست اندرکاران خودرو کشور کلید خورد و پس از جلسات متعدد کارشناسی، در نهایت استانداردها شناسایی و طبقه‌بندی و برای اجرا آماده شد. پیمان پیرایش افزود: جدول استانداردهای ۸۵ گانه به تصویب سازمان ملی استاندارد، وزارت صنعت و خودروسازان رسیده و پس از آن به شورای عالی استاندارد ارسال و در قالب اطلاعیه‌هایی در نخستین روز شهریورماه ۱۳۹۶ به طور رسمی اطلاع‌رسانی شده است.

پیرایش اضافه کرد: بر پایه اطلاعیه‌های سازمان ملی استاندارد، همه خودروهای نوپلاک موظف شدند از تاریخ اول دی ماه ۱۳۹۶ تمام ۸۵ استاندارد مرتبط خود را پاس کرده یا در برنامه‌های خود در نظر بگیرند، همچنین باید مدارک کامل این استانداردها را به سازمان ملی استاندارد ارائه کنند تا تاییدیه‌های لازم برای شماره‌گذاری صادر شود. وی تصریح کرد: برخی از این استانداردهای ۸۵ گانه فقط برای برخی خودروهای خاص است و اینطور نیست که استانداردهای یاد شده برای همه انواع خودروها لحاظ شود. این مقام مسوول ادامه داد: به عنوان نمونه، استاندارد محافظت از عابر پیاده در زمان برخورد، فقط مختص اتومبیل‌های سواری است و خودروهای سنگین به پاس کردن آن نیازی ندارند، همچنین سیستم ترمز پیشرفته هوشمند، مختص خودروهای سنگین است و در خودروهای سواری استفاده نمی شود. به گفته وی، بعید است برخی خودروهای فعلی مورد استفاده در کشور که طراحی پلت‌فرم آنها به بیش از سه دهه پیش باز می‌گردد، بتوانند استانداردهای یاد شده را پاس کنند. وی در خصوص چگونگی اجرایی شدن این استانداردها، تاکید کرد: به عنوان مثال ممکن است پلت‌فرمی مربوط به تولید سال ۲۰۱۶ اروپا باشد که در سال ۲۰۱۸ به عنوان خودرو نوپلاک بخواهد در ایران تولید شود، در این صورت باید سازمان استاندارد و خودروسازان با یکدیگر توافق‌هایی داشته باشند. پیرایش تاکید کرد: به خودروسازان مهلتی برای پاس کردن آن استاندارد خاص و اضافه کردن به پلت‌فرم داده می‌شود، زیرا صنعت خودرو صنعتی پویاست و اشتغال‌زایی آن اهمیت بسزایی دارد. این مسوول توضیح داد: اگر عنوان شده است «۱۳ استاندارد برای خودروهای در حال تولید یا موجود اجباری نیست»، مربوط به ویرایش جدید استاندارد خودروهاست و ویرایش پیشین استانداردها باید اجرا شود.

3 دیدگاه

  1. چقدر مسئول بیسواد داریم تو کشور
    بجای اینکه ایمنی
    کیفیت و ترمزهای اضطراری و کنترل پایداری رو اجباری کنن برای همه
    وقت باهم توافق می کنن

  2. بعد از گذشت پنجاه سال هنوز مسئولین خودرو ساز میگویند خودروسازی کشور نوپا میباشد،جای تأسف دارد.
    کره جنوبی همزمان با ایران خودروسازی رو شروع کرد،ما کجا و آنها کجا.

  3. آقا کل ایران فرسوده شده خودرو فقط بخش کوچکی از این کشور
    شما حساب کن ما داریم خودرو که 50% ساختش تو ایران و قیمت ساخت تمام شد واسه ایرانخودرو و سایپا پایین تر از اروپا در میاد ولی باز با قیمت اروپا با ما حساب میکنن تازه منت هم سر مردم میزاریم میگیم چون 50% فلان خودرو بومی شده تعرفه گمرکی کمتر میگیریم
    اگه ما به کشور مثلا آلمان بخوایم خودرو صادر کنیم(این فقط یه مثال)المان میگه تو اول گمرکی محصولات منو از 110% به 3% تغییر بده من بهت اجازه فعالیت میدم که اینجا خودرو بفروشی اگه کشور هایی مثل ترکیه افغانستان عراق یا کشور های آفریقایی اجازه میدن خودرو ها ما بیاد داخل کشورشون چون اینا صنعت خودرو سازی ندارن و براشون خیلی مهم نیست.
    به امید روزی که محصولات خودرو ایران مثل کشور های ژاپن (تویوتا خودرویی میزنه 1.6 میلیون کیلومتر طی میکنه) یا کره بتونه تو دنیا حرفی واسه گفتن داشته باشه چون کیا و هیوندا هم سن خودرو سازی ایران.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا