استانداردهای ۸۵گانه خودرو تعدیل نمی‌شود

پنجشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۶

استانداردهای ۸۵گانه خودرو تعدیل نمی‌شود

معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: آنچه برای این سازمان ارزش و اهمیت دارد، حفظ جان و سلامت مردم است و به همین دلیل استانداردهای ۸۵گانه خودرو تعدیل نخواهد شد.
نیره پیروزبخت اظهار داشت: آنچه این روزها بارها از طریق رسانه‌ها و حتی از زبان برخی مسوولان شنیده می‌شود، «تعدیل» در استانداردهای اعلامی است، درحالی‌که قرار نیست تعدیلی اتفاق بیفتد. معاون رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: بررسی مجددی در استانداردهای ۸۵گانه با حضور کارشناسان سازمان ملی استاندارد انجام شده که البته به معنای تعدیل در آنها نیست. پیروزبخت ادامه داد: در صورت نیاز به تجدیدنظر در استانداردها، این مهم را به انجام خواهیم رساند و در غیر این صورت به قوت خود باقی خواهد ماند.وی با اشاره به برخی سخنان هاشم یکه زارع، مدیرعامل ایران خودرو که گفته بود «حتی بنز و هیوندایی هم نمی‌توانند استانداردهای خودرویی مدنظر سازمان ملی استاندارد ایران را پاس کنند»، افزود: تعبیر وی به مواردی است که مربوط به ایمنی خودرو نبوده و بیشتر مباحث آلایندگی را در بر می‌گیرد. به گفته این مقام مسوول، بنز از بالاترین حد «استانداردهای کارخانه‌ای» در بین خودروسازان جهان برخوردار است، درحالی‌که استانداردهای ۸۵گانه اعلام شده از سوی سازمان ملی استاندارد، استانداردهای ملی اتحادیه اروپاست.وی یادآوری کرد: در رده‌بندی استانداردها، بالاترین حد، مربوط به استانداردهای کارخانه‌ای است و پس از آن استانداردهای ملی، استانداردهای منطقه‌ای و بین‌المللی قرار دارند.

پیروزبخت اظهار کرد: از آنجا که بنز بالاترین حد استانداردهای کارخانه‌ای را داراست، به‌طور قطع استاندارد اتحادیه اروپا که معادل استانداردهای تعریف شده ۸۵گانه هستند را پاس کرده و بر این اساس آنچه مدیرعامل ایران خودرو به عنوان دغدغه عنوان کرده، مربوط به مباحث آلایندگی است، زیرا برخی سوخت‌های موجود در کشور با مشخصات آلایندگی خودروهای سنگین و تجاری همخوانی ندارد.پیروزبخت در پاسخ به پرسشی دیگر در خصوص افزایش احتمالی قیمت خودروها با افزوده شدن ۲۲ استاندارد جدید تا اول دی ماه سال آینده، تصریح کرد: «قیمت‌گذاری خودروها هیچ ارتباطی با سازمان ملی استاندارد ندارد»، بلکه جان و سلامت مردم برای ما از هر چیزی مهم‌تر است.وی تاکید کرد: حتی اگر خودروهایی گران‌تر اما با کیفیت‌تر تولید شود، به نفع مردم خواهد بود و به خرید آن راغب می‌شوند و بنابراین روز به روز بازار چنین خودروهایی رونق بیشتری خواهد گرفت.رئیس سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: کیفیت را در برخورداری از استاندارد، در کنار قیمت مناسب، نوآوری و سرعت در پاسخگویی به مشتریان تعریف می‌کنیم و دستیابی به آن مستلزم پرداخت بهایی بیشتر است.

در پی اجرای مرحله نخست استانداردهای جدید اجباری خودرو از اول دی ماه ۱۳۹۶، خودروسازان تولید و واردات برخی خودروهای غیراستاندارد را از دستور کار خارج کردند. تا ابتدای دی‌ماه امسال خودروسازان باید مدارک استاندارد ۵۵گانه را به سازمان ملی استاندارد تحویل می‌دادند و خودروهایی که قادر به پاس کردن این استانداردها نبودند، از دور خارج می‌شوند. از این تاریخ به بعد، اگر هر یک از این خودروها بخواهند دوباره به خط تولید بازگردند، باید استانداردهای ۶۳گانه را پاس کنند؛ یعنی علاوه‌بر استانداردهای پیشین، هشت استاندارد دیگر نیز اضافه شد. این مهلت تا اول دی ماه سال آینده (۱۳۹۷) برای این خودروها باقی است اما از زمستان آینده، ۲۲ استاندارد دیگر نیز اضافه می‌شود و پشت‌سر گذاشتن ۸۵ استاندارد الزامی است.


بدون دیدگاه