822 میلیون کارت هدیه برای مدیریت زیان ده شرکت خودروسازی
گاهی به گردش مالی شرکتهای خودروساز بورسی و نحوه هزینه کرد، عمق فاجعه را در این صنعت وارداتی و مونتاژکار نشان میدهد. در آن از هزینه کرد تزئین خودرو عروس تا هزینه کفن و دفن و ۸۲۲ میلیون تومان کارت هدیه برای مدیر عامل دیده میشود.
ه گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری فارس؛ در حالی که موضوع تحریم و عدم دسترسی آسان به مواد اولیه در شرکتهای مادر در کنار مشکل نقل و انتقال ارز به عنوان اصلی ترین مشکل خودروسازان داخلی مطرح و باعث تحقق زیان در پایان عملکرد دورههای مالی آنها یاد میشود، اما نگاهی به گزارش مالی آنها و نحوه هزینه کرد درآمد، نشان از عمق فاجعه در این صنعت مبتنی بر مونتاژ و واردات خودرو دارد.
این موضوع نشان می دهد که آنچه امروز به عنوان پایان راه صنعت و مواجهه با رکود فزاینده در فضای کسب و کار یاد می شود، بیش از آنکه ناشی از کمبود نقدینگی و سیاست های کنترل تورم و یا حتی بهانه کمپین های نخریدن خودرو باشد، ناشی از سوء مدیریت، تحمیل نیروی مازاد در خودروسازی و پائین بودن بهره وری و بالا بودن قیمت تمام شده تولید خودرو است.
از طرفی ریخت و پاش هایی که در صنعت خودرو مرسوم است که برخی مدیران نمی خواهند یا نمی توانند که قبول کنند مدیریت مالی با مدیریت سنتی در تناقض است.
به دور از واقعیت نیست که اغلب مدیران عامل بنگاهها و واحدهای اقتصادی کشور برگرفته از مدیریت سنتی و متکی بر دیدگاههای حجرهداری کار میکنند که با وجود اینکه دایره ای از مشاوران و کارشناسان با نفوذ و یا اقتصادی آنها را احاطه کردهاند، اما همچنان با موضوع مدیریت مالی و صرف بهینه درامد و هزینه علمی بیگانه اند.
در این رابطه نگاهی به صورت های مالی یک شرکت خودرو حاضر در بورس می تواند به گوشه ای از این تناقض ها اشاره داشته باشد.
شرکت یاد شده که در پایان عملکرد 12 ماهه سال مالی 93 خود مبلغ 357میلیارد و 844 میلیون تومان زیان خالص را برای سهامداران خود محقق ساخته، اما در گزارش حسابرسی شده خود از صورت هزینه هایی تحت عنوان هزینه های رفاهی کارکنان یاد کرده که در نحوه صرف این هزینهها از سوی این شرکت خودرو ساز زیان ده در نوع خود جالب توجه است.
در حالی که شرکت خودرو ساز برای سرمایه در گردش خود با کمبود نقدینگی به میزان 727 میلیارد و 393 میلیون و 300 هزار تومان مواجه است، اما در عملکرد سال مالی 93 خود هزینه هایی را افشاء کرده که معلوم نیست در قبال کدام عملکرد مثبت و یا حمایت از حقوق صاحبان سهام است.
مطابق با گزارش های دریافتی از سایت کدال و بورس تهران، شرکت خودرویی مزبور در حالی سرفصل مدیریت بر هزینه های آموزش و برگشت هزینه ها به مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون تومان عنوان شده که مجموع هزینه های رفاهی این شرکت در سال 93 مبلغ 27 میلیارد و 588 و 323 هزار و 680 تومان بوده است.
در صورت هزینه رفاهی کارکنان این شرکت زیان ده ارقامی همچون پرداخت هدیه کارت مدیرعامل به مبلغ 822 میلیون تومان، پرداخت حدود 50 میلیون تومان تحت عنوان تزیین خودرو عروس و حدود 552 میلیون تومان به عنوان هزینه های ترحیم و تدفین تعیین شده است.
به گزارش فارس زیان انباشته این شرکت خودروساز برای پایان عملکرد سال مالی 93 به طور خالص مبلغ 692 میلیارد و 462 میلیون و 800 هزار تومان اعلام شده است، در حالی که سرمایه پایه این شرکت 677 میلیارد و 385 میلیون و 300 هزار تومان است.
سرمایه این خودروساز در سال مالی قبل از 93 مبلغ 200 میلیارد تومان بوده که در پی افزایش سرمایه به 677 میلیارد تومان تبدیل شده است.
به گزارش فارس قیمت هر سهم این خودروساز در بورس رقمی نزدیک به 92 تومان است و این در حالی است که با احتساب زیان انباشته این شرکت می توان گفت به هر یک سهم این شرکت مبلغ 102 تومان از زیان انباشته تعلق می گیرد.
به عبارتی هر سرمایه گذاری که یک سهم این خودروساز را در بورس خریداری کند، باید در قبال خرید 92 تومانی این سهم مبلغ 102 تومان نیز به عنوان جریمه سهامداری خود در این شرکت زیانده به گردن بگیرد.
جریمه ای که به نظر می رسد در قبال نحوه مدیریت هزینه های سرسام آور پرسنلی و مالی از جیب سهامداران بخت برگشته این شرکت پرداخت می شود.
اینجا همه چیز برعکسه
یه چیزی میگم خدایی بی شوخی، اگر من مسوولی مدیری تو این مملکت بودم صد در صد به مدیرعامل های ایران خودرو و سایپا پاداش های میلیاردی میدادم بخدا شوخی نیست ماشین 40 سال پیش رو با نصف کیفیت 40 سال پیش به قیمت ماشین های سال 2016 بدی به ملت واقعا هنر میخواد زرنگی میخواد هوش میخواد
شما برید نیسان و آئودی ، لکسوس ، هوندا و هیوندا و … رو نگاه کنید با جون کندن با کار کردن با بدبختی پول در میارن تازه همیشه هم میترسن درآمدشون پایین بیاد اینجا چی؟؟ ماشین 40 سال پیش رو پیش فروش میکنن تاریخ واگذاری 3 سال بعد!!!!! حالا پاداش حقشون هست یا نه؟
والا من شخصا الان موندم چی باید گفت؟
چه حیف و میلی دارن میکنن .
همینع دیگه وقتی ملت میرن آشغالای اینا رو با قیمت نجومی میخرن تازه کلی هم دفاع میکنن نتیجش این میشه مل نه تتها نباید خودرپ بخریم بلکه اونایی هم که قصد خرید دارن باید پشیمون کنیم اونایی هم که خریدنو سرزنش کنیم
دیالوگ فیلم عروسی خوبان:
حروم خوری خوشمزه ست حروم خوری خوشمزه ست !!!
سلام به همه دوستان
“از کجاش براتون بگم همه جاش قشنگه !”
فقط همین !
با تشکر
كلا خودرو سازاي داخل بايد به بخش خصوصي واگذار بشن و دست دولت ازشون كوتاه بشه ،
و فقط به طور خصوصي اداره بشن اونوقت حيف وميل و كيفيت و قيمت باهم حل ميشه
دقیقا.و همانند اروپاییها که Uncap یا چینیا کهCncap دارن و به میزان ایمنی خودرو ها ستاره میدن به این ماشینای تولید داخل هم ستاره بدن تا تکلیف مشتری با جونش معلوم باشه واگه هم نمیتونه این کار رو بکنه حداقل بگه این ماشینا تو تستهای اونا شرکت کنه مهم نیست چه نمرهای میگیرن ولی یه معیاری میشه که بتونن برای آیندشون برنامه ریزی کنن.این اتفاق در مورد بنزین و آلایندگی ماشینا افتاده و خداییش اوضاع بهتر شده و مثلا الان که بحث یورو 4 هست برای 2سال آینده یورو 5 و بعدش بالاتر رو در نظر بگیرن…
به نظر من تمام دست اندرکاران این حیف و میل هارو بگیرن اعدام کنن!بقیه هم حساب میاد دستشون!
والا اینطوری از بیت المال خرج کردن حکمش کمتر از محاربه نیست!
والا تو این 30 سال که من دارم زندگی میکنم تنها راه حل ملت ایران اعدامه.معتادا اعدام شن!! دزدا اعدام شن!!مخلفا اعدام شن!!!قاچاقچیا اعدام شن!!!فلان اعدام شن!!!بعمان اعدام شن!!!در میزان اعدام هم که کم نداریم که شما بگید این اتفاق نمیفته.آیا این راه حله؟آیا هیچکدوم از مسائل بالا حل شد؟مگه سوئیس و آلمان واسه مشکلاتشون اعدام میکنن؟آیا مشکلاتشون بهتر حل نشده؟نه برادر من حل این مشکل اعدام نیست،خصوصی سازی و نظارته دوست من…