اسلایدردانش خودرویی

5 اشتباه در رانندگی با گیربکس اتوماتیک

اگرچه گیربکس‌های اتوماتیک کار رانندگی را بسیار ساده می‌کنند، اما در عین حال نگهداری از این سیستم مقداری دشوارتر از گیربکس‌های دستی است. درضمن گیربکس‌های اتوماتیک هزینه تعمیر زیادی دارند و اگر در استفاده از آن‌ها دقت نشود، می‌تواند خرج زیادی روی دست راننده بگذارد. پیش از این 7 عادت اشتباه به هنگام رانندگی با گیربکس‌های دستی را معرفی کردیم و در این مقاله قصد داریم عادت‌های اشتباهی که موجب خرابی گیربکس اتوماتیک می‌شوند را ذکر کنیم.

رانندگی در شیب‌ها با قرار دادن دنده روی حالت خلاص

با قرار دادن دنده روی حالت N، انتقال روغن به گیربکس نیز متوقف می‌شود و در نتیجه چرخ دنده‌ها روانی لازم را برای حرکت از دست خواهند داد. پس صدمات بسیار سنگینی به قطعات مختلف گیربکس وارد می‌شود. اگر به قصد صرفه‌جویی در مصرف سوخت این کار را انجام می‌دادید، این نکته را در نظر بگیرید که هزینه تعمیر گیربکس بیش‌تر به ضرر شما می‌شود.

گاز دادن به موتور بدون قرار دادن در دنده

یکی از کارهایی که جوان‌ها علاقه زیادی به انجام آن دارند، می‌تواند به قطعات موتور صدمه بزند. گاز دادن به موتور در حالت خلاص، باعث می‌شود که به گیربکس ضربه وارد شود و در نتیجه قطعات داخلی زودتر خراب می‌شوند. بعضی اوقات نیز افراد پس از گاز دادن به موتور به طور ناگهانی دنده را بر روی حالت رانندگی قرار می‌دهند که می‌تواند آسیب‌های بسیار جدی به قطعات وارد کند.

قرار دادن دنده بر روی حالت N پشت چراغ قرمزها

بسیاری از افراد به تصور صرفه‌جویی در سوخت و جلوگیری از خراب شدن قطعات، این کار را انجام می‌دهند. اما اگر دنده را بر روی حالت رانندگی قرار داده باشید و با ترمز خودرو را متوقف کنید، میزان خرابی قطعات بسیار کمتر خواهد بود. خرابی اصلی زمانی اتفاق می‌افتد که مدام باید حالت دنده را از D به N تغییر دهید و برعکس.

قرار دادن دنده روی حالت پارک، بدون توقف کامل خودرو

با قرار دادن گیربکس بر روی حالت پارک، یک پین به چرخ دنده‌ای روی میله خروجی گیربکس متصل می‌شود تا آن را قفل کند. چرخ‌ها نیز به همین میله متصل هستند و اگر شما گیربکس را در حین حرکت قفل کنید، ممکن است که این پین را بشکنید یا حتی وضعیتی بدتر را برای گیربکس به وجود آورید.

رانندگی بدون گرم کردن موتور

این موضوع به خصوص در زمستان اهمیت پیدا می‌کند. روغن هنگامی که هوا سرد باشد، سفت می‌شود و کندتر حرکت می‌کند. اگر دنده را بدون گرم کردن خودرو در حالت رانندگی قرار دهید و با بلافاصله با سرعت‌های بالا رانندگی کنید، روغن نمی‌تواند به خوبی عمل کند و ممکن است در اثر سایش قطعات به یک دیگر، آسیب‌های جدی به آن‌ها وارد شود.

اگر می‌خواهید گیربکس اتوماتیک خودرویتان همیشه به خوبی عمل کند، پیشنهاد می‌کنیم علاوه بر رعایت نکات بالا، مقاله 10 نکته در مورد نگهداری از گیربکس اتوماتیک را در دنده 6 مطالعه کنید.

12 دیدگاه

  1. واقعا عالی بود من دوتا اشتباه انجام میدادم یکی هنوز گرم نشده حرکت میکردم البته آهسته و یک هم دنده مدام از N به D تغییر میدادم که خیلی خوب شد که متوجه شدم بابت این مقاله

    1. واقعا از شما بعيد بودش آقا يا خانوم sunmartin که تو همه چيز نظر ميدي اين نکات اوليه و بديهي استفاده از گيربکس اتوماتيک رو نميدونستي.

  2. سلام از راهنمایی بسیار مفید شما سپاسگذارم من هم پشت چراغ قرمز ازNبه D انجام میدادم ..فقط یک سوال دارم آیا ازشیپ زیاد باید از دنده استفاده کنیم .ممنون میشم پاسخ بدین. متشکر

    1. زمان پایین اومدن از شیب های خیلی تند میتونید ابتدا از L و اگر نیاز به سرعت بیشتر بود به ترتیب از 2 و 3 استفاده کنید.
      و یا در سرازیری های تند جاده چالوس که مارپیچ هستند از دنده 3 و یا اگر موجود بود از حالت over drive استفاده کنید

  3. سلام وقت بخیر
    از مطلب مفیدتون خیلی ممنونم
    من فقط اشتباه مربوط به دنده D به N در حالت ایست پشت چراغ قرمز رو مرتکب می شدم که از این به بعد رعایت می کنم.
    بازم تشکر می کنم. ?

  4. باتشکر از مطالب مفید شما من موارد ذکر شده رو رعایت میکردم فقط یه مورد هست که سوال داشتم در هنگام پارک کامل اگر روی سطح مسطح باشیم که ترمز دستی مطمن عمل کنه رو ی خالت n باشه بهتره یا روی p بزاریم
    چون اکثر اوقات موقع حرکت از روی حالت pکه میخوام خارج بشم احساس میکنم دنده درگیر هست و با یه تقه کوچیک خارج میشه

    1. شما موقع توقف ترمز رو تا آخر بگیر دستی رو بکش بعد بزن دنده پارک اگر این مورد رعایت نشه مخصوصا در سرازیری مشکلی که نوشتید پیش میاد
      زمان حرکت همین مواردو برعکس انجام بده

      1. ابتدا باید ترمز پایی را گرفته و در حالت n قرار دهید.سپس ترمز دستی را کشیده و ترمز پایی را رها کنید تا وزن خودرو توسط ترمز دستی مهار شود.سپس ترمز پایی را گرفته و دنده را در حالت پارک قرار دهید و خاموش کنید
        برای شروع به حرکت مجدد نیز بر عکس این را انجام دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا