پژو پارس ELX مدل 1389
پژو پارس ELX یکی از آن خودروهایی است که در زمان حضورش، مشتریان تمایل چندانی به خرید آن نشان نمی دادند، اما پس از توقف تولید نمونه های قدرتمند آن، موسوم به موتور زانتیایی، این خودرو به محبوبیت فوق العاده ای در بازار دست پیدا کرد و حتی نمونه های سالخورده آن، طرفدارانی دارند.
پس از سالها که این خودرو با موتور XU7 عرضه می شد، ایران خودرو پارس ELX را با موتور XUM عرضه کرد که نسبت به نمونه های گذشته، مقداری افت در شتاب و کشش را نشان می داد و در نهایت به واسطه عدم رعایت استانداردهای آلایندگی، تولید این خودرو متوقف شد. پارس ELX مجهز ترین نسخه پژو پارس است که با تجهیزاتی همچون سیستم تهویه اتوماتیک، آینههای جانبی تاشونده اتوماتیک، غربیلک فرمان چرمی و .. عرضه می شد که همچنان می توانست رقیبی برای خودروهای چینی هم دوره، نظیر لیفان 820 تلنت و ام وی ام 550 باشد.
حتی نسخه های مجهز تری به نام نسخه مدیران از این خودرو وجود دارد که مجهز به تجهیزاتی همچون استارت دکمهای، سیستم کروز کنترل و مانیتور و دوربین عقب است. نمونه های موتور زانتیایی نیز مجهز به سیستم تهویه صندلی بودند. چراغ های عقب فابریک دودی این مدل، پارس ELX موتور زانتیایی را از باقی خانواده پارس متمایز می کرد.
از جمله مهم ترین معایب پژو پارس ELX ، باید به کمبود قطعات یدکی و نبود نیروی متخصص در زمینه تعمیرات فنی، به خصوص در شهرستان ها اشاره کرد که در زمان عرضه این خودرو، مشتریان را در تصمیم گیری برای خرید این نسخه دچار تردید می کرد. مصرف سوخت مدل های موتور زانتیایی در حدود هشت لیتر در هر صد کیلومتر بود و شتاب صفر تا صدی در حدود نه ثانیه را می توانستید با آن تجربه کنید. مدل های مجهز به موتور XUM، راندمان پایین تری دارند و مصرف بالاتر و شتاب کمتری را ارایه می دهند.