راکت 3R، پادشاه جاده

به گزارش دنده 6 ، در دهه‌های ۹۰ میلادی و سال‌های ابتدایی قرن ۲۱، رقابت سرسختی میان موتورسیکلت‌سازان بود تا موتورهایشان را با بیشترین حجم موتور ممکن روانه بازار کنند؛ از هارلی دیویدسون‌های ۱.۵ لیتری گرفته تا کاوازاکی ولکان ۲۰۵۳ سی‌سی. با این همه ترایومف تصمیم گرفت تا با ساخت راکت III از همه این موتورسیکلت‌سازان پیشی بگیرد و با معرفی موتور خطی-سه‌گانه ۲۲۹۴ سی‌سی عظیم این دستگاه، رکورد همه را بکشند. هدف ترایومف از خلق این موتورسیکلت تجهیز آن به بزرگ‌ترین موتور بازار بود.

بگذارید مستقیم به سراغ مشخصات این سوپرموتور برویم؛ خروجی اعلام‌شده برای این موتورسیکلت خارق‌العاده ۱۶۵ اسب بخار قدرت و ۲۲۰ نیوتن متر گشتاور است. شاید مدل‌های دیگر خروجی بهتری داشته باشند اما صدای ترایومف راکت را تولید نخواهند کرد. این موتورسیکلت برخلاف ظاهر فریب‌دهنده‌اش تنها ۳۱۷ کیلوگرم وزن دارد که با توجه به تجهیزاتش چندان زیاد نیست.

ساختار سه‌گانه موتورهای ترایومف هم‌اکنون به بخشی از هویت این برند تبدیل شده است. این شرکت در سال ۲۰۲۰ دوباره یاد راکت ۳ را زنده کرد و این‍بار پیشرانه این موتورسیکلت را از ۲۲۹۴ به ۲۴۵۸ سی‌سی رساند و آن را به امکاناتی چون شفت متعادل‌تر، گاز سیمی، IMU، حالات سواری موتور، ABS بهبودیافته برای پیچ، سیستم کنترل پایداری، سیستم کروزکنترل، کنترل شیب تپه، احتراق بدون کلید و سیستم روغن‌کاری مناسب مجهز کرده است.

نسل تازه این موتور نسبت‌به گذشته ۴۵ کیلوگرم سبک‌تر شده که به لطف کاهش حجم باک سوخت، استفاده از اجزای آلومینومی، سبک‌سازی سیستم اگزوز و چرخ‌ها و قاب آلومینیومی اتفاق افتاده است. این موتورسیکلت در دو نسخه رودستر و GT به فروش می‌رسد که به‌ترتیب با قیمت ۲۳.۸۹ هزار و ۲۴.۵۹ هزار دلار عرضه می‌شوند. نسخه‌های تولیدمحدود نیز با رنگ‌های خاص و جزئیات بیشتر در ساخت اجزا وجود دارند.

راکت ۳R یک موتورسیکلت عضلانی محسوب می‌شود که در جلو و عقب به‌ترتیب از تایرهای ۱۷-۱۵۰/۸۰ و ۱۶-۲۴۰/۵۰ مجهز شده و در جای‌جای بدنه‌اش به سطوح متالیک مزین شده است؛ به‌طوری که عملا تمام موتورسیکلت درون یک قالب فلزی قرار گرفته است. چراغ‌های دوگانه ترایومف از دهه ۹۰ میلادی به‌عنوان سنت اصلی این موتورسیکلت‌ساز انتخاب شده‌اند و نسل‌به‌نسل هویت‌بخش این محصولات بوده‌اند.

با روشن‌کردن موتورسیکلت، راننده شاهد عملکرد نسبتا تنبل پیشرانه در دورهای پایین‌تر از ۲۰۰۰ خواهد بود اما با افزایش دورموتور، کم‌کم هویت واقعی راکت ۳R هویدا و آشکار می‌شود. ۲۰۰ نیوتن متر گشتاور موتور در دور ۳۹۰۰ در اختیار راننده قرار خواهد گرفت. قدرت هم بین دورهای ۲۵۰۰ و ۵۳۰۰ در اختیار او خواهد بود؛ بنابراین منحنی‌های قدرت و گشتاور این دستگاه یکدست و بدون شکستگی ناگهانی است. البته که قدرت از طریق یک میل انتقال قدرت بزرگ به چرخ‌های عقب انتقال می‌یابد و حرکت می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا