اخباراخبار داخلی

اجرای دو استاندارد اجباری در سال ۹۸

 سال ۹۸ به‌طور حتم سال سختی برای تولیدکنندگان خودرو کشور خواهد بود. سالی که خودروسازان کشور مجبور به رعایت دو استاندارد ایمنی و آلایندگی هستند و در صورت عدم اجرا با توقف شماره‌گذاری محصولاتشان روبرو می‌شوند. در این بین اگر چه رئیس سازمان ملی استاندارد در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» آخرین مهلت برای تجهیز خودروهای تولیدی به استاندارد ۸۵ گانه را دی ۹۸ اعلام کرده با این حال هنوز فعالیت جدی از سوی خودروسازان برای جایگزینی محصولات جدید با محصولات قدیمی دیده نمی‌شود. با این شرایط اگر تولیدکنندگان سر قول و قرار خود با سازمان ملی استاندارد باشند و در مهلت مقرر موفق به اجرای استانداردهای ۸۵ گانه شوند آن وقت است که از خطر حذف برخی از محصولات خود نجات خواهند یافت.

اجرای استانداردهای ۸۵ گانه چه خودروهایی را تهدید می کند؟

اما اجرای استانداردهای ۸۵ گانه در سال ۹۸ تنها خطر خروج برخی خودروها از خط تولید را برطرف نمی‌کند چرا که خودروسازان قید اجرای استاندارد دیگری را نیز در سال آینده دارند. استانداردی که اگر موفق به اجرای آن نشوند باید از تولید و عرضه برخی از محصولات خود صرف‌نظر کنند. طبق مصوبه هیات دولت تجهیز خودروها به استاندارد یورو ۵ از سال ۹۸ برای تمامی خودروها اجباری است. استاندارد یورو ۵ که به استاندارد آلایندگی خودروها مربوط می‌شود از سال ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ در اروپا اجباری شد، حال آنکه در ایران قرار است از سال آینده اجرا شود.در این بین برخی از کارشناسان عنوان می‌کنند اگر چه ممکن است خودروسازان با تجهیز خودروها به استاندارد‌های ۸۵ گانه از توقف برخی از خطوط تولیدی خود نجات پیدا کنند، اما تجهیز به استاندارد یورو ۵ به هیچ عنوان نمی‌تواند محصولات قدیمی را از خطر حذف نجات دهند.

 

در این مورد نیز به نظر می‌رسد خودروسازان اقدام به وقت خریدن از سازمان حفاظت از محیط‌زیست مهلت بگیرند، کاری که در سال ۹۲ نیز صورت گرفت.به‌طوری که در خرداد ۹۲ شماره‌گذاری خودروهای یورو ۲ممنوع شد و تمام خودروهای تولید داخل ملزم به رعایت استاندارد یورو ۴ شدند، اما تا اوایل همان سال تنها ۳۰ درصد از خودروها موفق به اخذ استاندارد یورو ۴ شدند و ۷۰‌درصد بقیه به‌دلیل قدیمی بودن نتوانستند با استاندارد یاد شده انطباق پیدا کنند. در هر صورت آنچه مشخص است الزام خودروسازان به استاندارد یورو ۵ به عرضه سوخت یورو ۵ وابستگی شدیدی دارد و در این مسیر وزارت نفت از حالا باید پیشقدم شود.

3 دیدگاه

  1. همانطور که پیکان وانت و پراید و 405 از یورو 0 امروز به یورو 4 رسیدن
    شکی توش نیست که فردا اعلام نکنن که موتور پراید و پیکان و پژو طراحی شده 20 سال پیش
    امروز موفق به پاس کردن یورو 5 هم شده!
    من که پیشنهاد میدم خودروسازان یهو چنتا یورو جلوتر هم پاس کنن تا چند سال دیگه دوباره حرفی از آلایندگی و مصرف سوخت… شد دوباره مثل امروز اسیر نشن!!!

    وقتی روی پراید ایربگ گذاشتن (که با یه تصادف فرمون و موتور باهم میرن تو دهن راننده!)
    و با یه چراغ ترمز سوم تونستن چند سال تولید کنن
    دیگه یورو پاس کردن که کاری نداره!
    4 تا عدده دیگه بالا و پایین کردنش کاری نداره!
    درست مثل اشتغال زایی و تورم و… میمونه!
    از اینا سخت تر که نیست! هست!؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا