استفاده محققان از باد به عنوان ابزاری برای جابجایی اشیا
محققان یک روش جدید برای جابجا کردن اشیا با جریان سریع باد به وسیله موتور جت ابداع کردند که میتواند برای انجام کارهایی مانند کنترل مدارهای برقی مفید باشد.
به گزارش دنده6 : از تارنمای «تکاکسپلور»، این رویکرد جدید کار دستورزی اشیا در فاصله دور را امکان پذیر میکند و میتواند با رباتها ادغام شود تا به این ماشینها انگشتان فرازمینی (ethereal) بدهد.
دکتر «کوان ژو» از دانشگاه «آلتو» (Aalto) در کشور فنلاند که سرپرستی این تحقیق را برعهده داشت، در این مورد توضیح داد: جریان هوا یا باد همه جا در محیط زندگی ما وجود دارد و اشیایی مانند گرده گیاهان، پاتوژنها، قطرات، بذر و برگ را جابجا میکند. باد همچنین در صنایع و در زندگی روزمره ما نیز استفاده شده است مثلا دستگاه ها بادی جارو کننده برگ با استفاده از باد برگها را جارو میکنند، اما تاکنون نتوانسته ایم جهت حرکت برگها را کنترل کنیم فقط میتوانم برگها را با نیروی باد در یک جهت جمع کنیم.
اولین گام در دستورزی اشیا با باد شناخت این مساله است که اشیا چگونه در جریان باد حرکت میکنند. برای این منظور، یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه آلتو هزاران نمونه از حرکتهای اشیا در یک جریان هوای تولید شده را ثبت کرد و از اینها برای ساخت الگوهایی (templates ) در مورد چگونگی حرکت اشیا روی سطح در یک جریان هوا استفاده کرد.
تحلیلهای این محققان نشان داد که هر چند جریان هوا عموما بدون نظم است اما با این حال به اندازه کافی منظم است که بتواند اشیا را به شکل کنترل شده در مسیرهای مختلف حرکت بدهد حتی به سمت عقب و در جهت سر لولهای (نازل) که باد از آن خارج می شود.
ژو در این خصوص توضیح داد: ما الگوریتمی طراحی کردیم که با دو موتور جهت جریان باد را کنترل میکند و جریان هوای تولید شده اشیا را در مسیر دلخواه حرکت میدهد. این الگوریتم کنترلی بطور مکرر جهت را تنظیم میکند تا از این طریق جریان هوا اشیا را در مسیر مورد نظر حرکت بدهد.
وی افزود: مشاهدات به ما اجازه داد تا از جریان هوا برای جابجا کردن اشیا در طول مسیرهای متفاوت مانند مسیر دایرهای شکل یا حتی مسیرهای به شکل حروف الفبا استفاده کنیم. این روش از لحاظ شکل و جنس اشیا بسیار تطبیقپذیر است و ما میتوانیم جابجایی اشیاء تقریبا به هر شکلی که باشند را کنترل کنیم.
این فناوری هنوز نیازمند اصلاح و بهبود است اما محققان نسبت به ظرفیت این رویکرد الهام گرفته از طبیعت خوشبین هستند. این روش میتواند برای جمعآوری نخاله و پسماند و همچنین در کارهای پردازشی پیچیده در جایی که تماس فیزیکی ناممکن است مانند کار با مدارهای برقی مفید و قابل استفاده باشد.
نتایج این تحقیقات در نشریه «سامانههای هوشمند پیشرفته» منتشر شده است