انتقادات تازه از سیستم خودران تسلا در داخل و خارج از آمریکا
آیا تسلا مجبور به تغییر دادن نام تکنولوژی نیمه خودکارش خواهد شد؟
سیستم نیمه خودکارِ تسلا که با نام اتوپایلوت شناخته میشود، با انتقادات تازه ای که در آمریکا و خارج از آمریکا از آن شده، هفته سخت دیگری را پشت سر گذاشته است. ماجرا از ایالتی که کمپانی تسلا در آن واقع شده، یعنی کالیفرنیا آغاز شد. به نقل از وب سایت اتو گاید، ایالت کالیفرنیا از تسلا درخواست کرده که دیگر از واژه “اتوپایلوت” در تبلیغاتش استفاده نکند. بر اساس قانون جدیدی که در این ایالت به تصویب رسیده، از این به بعد خودرو سازان مجاز به استفاده از عباراتی همچون “خودران”، “خودکار” و “اتوپایلوت” برای تبلیغ کردن قابلیت های کمکی راننده در خودرو هایشان نیستند، مگر اینکه خودروی مورد نظر طبق معیار های SAE (انجمن مهندسین اتومبیل) در رده های ۳، ۴ و یا ۵ دسته بندی شده باشد.
سه رده اتوماسیون ذکر شده، همه شامل وسایل نقلیه ای میشوند که یا همیشه و یا در برخی شرایط بتوانند به طور کاملاً مستقل و بدون نیاز به نظارت انسان رانندگی کنند. ایالت کالیفرنیا در حال حاضر مدل هایی از تسلا را که به قابلیت اتوپایلوت مجهز هستند را در رده ۲ دسته بندی میکند. این رده شامل خودرو هایی میشود که با وجود اینکه میتوانند بطور خودکار رانندگی کنند، اما به نظارت انسان نیاز دارند. بنابر این شاید تسلا مجبور شود نام قابلیت اتوپایلوت را حداقل در ایالت کالیفرنیا تغییر دهد. البته این دفعه اولی نیست که تسلا به دلیل روش نام گذاری اش مورد انتقاد قرار گرفته است. پیش از این نیز سازمان کانسیومر ریپورتز پس از تصادفی که منجر به مرگ شد، از تسلا درخواست کرد که نام “اتوپایلوت” را تغییر دهد.
سیستم اتوپایلوت تسلا زیر ذره بین منتقدان آلمانی نیز رفته است. به نقل از خبرگزاری رویترز، نشریه آلمانی Der Spiegel به سندی داخلی از دولت آلمان دست یافته که به نقد تعدادی از کمبود های سیستم اتوپایلوت تسلا پرداخته است. آلمانی ها پس از آزمایش تسلا مدل اِس به این نتیجه رسیدند که سنسور های نصب شده روی آن، بردِ کافی برای سبقت گرفتن به طور ایمن را ندارند که این موضوع در بزرگراه های بدون محدودیتِ سرعت امری بسیار حیاتی تلقی میشود. همچنین آلمانی ها سیستم ترمز خودکار در مواقع اضطرارِ تسلا را نیز ضعیف ارزیابی کرده اند.
در گزارش خبرگزاری رویترز اینطور نوشته شده که “سیستم اتوپایلوت تسلا وقتی در شرایطی قرار میگیرد که کامپیوتر خودرو نمیتواند از عهده آن برآید، به راننده هشدار نمیدهد که کنترل خودرو را در دست بگیرد”. البته شکایت مطرح شده توسط رویترز با تجربه ای که ما از سیستم اتوپایلوت تسلا داریم همخوانی نداشته و در همین راستا یکی از سخنگویان تسلا نیز بیان کرده است که: “سیستم اتوپایلوت در مواقعی که لازم باشد به راننده از طریق صوتی و تصویری هشدار داده و بسته به شرايط، از راننده میخواهد که فرمان را در دست گرفته و یا فوراً کنترل خودرو را در دست بگیرد”. اگر راننده به هشدار سیستم اتوپایلوت اهمیت ندهد، سرعت خودرو شروع به کم شدن میکند تا زمانیکه یا راننده کنترل خودرو را در دست بگیرد و یا خودرو متوقف شود که در این صورت چراغ های خطر نیز به طور خودکار فعال خواهند شد.
در هر صورت، شاید بهتر باشد تسلا روند توسعه نسخه ۲ از سیستم اتوپایلوت را تسریع بخشد و البته به دنبال نام جدیدی نیز برای آن باشد.