با خودروهای مهم تاریخ تویوتا آشنا شوید
از ۲۰۰۰GT کلاسیک گرفته تا GR کرولا مدرن، تویوتا خودروهای تاثیرگذار مختلفی را در طول سالیان تولید کرده است.
به گزارش دنده 6 – هر چند با صحبت کردن از خودروهای افسانهای اسپرت، ابتدا یاد برندهای فراری، لامبورگینی و… میافتیم اما برند ژاپنی تویوتا هم خودروهایی تولید کرده است که در طول دوران، به مدلهایی مهم در صنعت خودرو تبدیل شدند و هر چند راه چندانی در پیستهای کلاس بالای اروپایی نداشتند اما قهرمانان مسابقات خیابانی به شمار میرفتند. امروز اگر به نمونههای مدرن تویوتا GR نگاه بیاندازید، میبینید که پرپیمانترین فهرست آپشنهای مختلف را در بازه قیمتی خود دارند.
۱. تویوتا ۲۰۰۰ جیتی
این خودرو که در میان سالهای ۱۹۶۷ تا ۱۹۷۰ و با همکاری برند یاماها تولید میشد، توانست با ظاهر زیبا و عملکرد جادهای و مسابقهای مناسب نگاههای زیادی را به خود جذب کند؛ تویوتا حتی موفق شد مسابقات ۲۴ ساعتی فوجی و سوزوکا ۱۰۰۰ را با این خودرو برنده شود. این کوپه زیبا به یک پیشرانه ۶ سیلندر خطی تویینکم مجهز شده بود که ۱۵۰ اسب بخار قدرت تولید میکرد و وظیفه حرکت دادن شاسی سبکوزن آن را برعهده داشت. با وجود محبوبیت مناسب، تها ۳۵۱ دستگاه ۲۰۰۰جیتی در طی سالیان تولید شد. نسخههای تمیز و دستنخورده این خودرو امروزه با قیمت میلیون دلاری به فروش میرسند.
۲. تویوتا سلیکا سوپرا (A60)
این کوپه کوچک در میان سالهای ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۵ تولید شد و مرز میان یک خودروی اسپرت خالص و گرنتورر راحت را شکست. سلیکا سوپرا درحالیکه با توجه به استانداردهای زمانه خود اسپرت و جذاب بود، کابین جاداری هم داشت و کاربردی به نظر میرسید. زیر کاپوت کوچک این خودرو یک پیشرانه ۲.۸ لیتری ۶ سیلندر خطی تویینکم «۵M-GE» جا خوش کرده بود که به نشان همیشگی سوپرا تبدیل شد. بهرهوری آن از فنربندی مستقل عقب آن را از رقبایی چون مزدا RX-7 جدا کرد و ۱۶۱ اسب بخار قدرت نهایی آن میتوانست راندمانی جذاب را برای رانندهاش به ارمغان بیاورد. سلیکا سوپرا چشمگیر نبود اما نام و رسم خوبی برای سازنده خود بهم زد.
۳. تویوتا کرولا GT-S (AE86)
نسل AE86 این کوپه مشهور با هدف قرار دادن افرادی که خودروی ارزان و زیبا میخواهند وارد بازار شد و بیشتر از آنچه که تصور میشد به موفقیت دست پیدا کرد. ازجمله برگهای برنده آن توزیعوزن بینظیر، دورگرفتن موتور تویینکم ۴ سیلندر تا دور ۷,۶۰۰rpm و تکیهزدن بر ۱۱۲ اسب بخار قدرت بود که برای هیجاندادن به بدنه سبکوزن آن کافی به نظر میرسید. قدرت پیشرانه به چرخهای عقب منتقل میشد؛ به همین دلیل کرولا GT-S به خودرویی محبوب برای دریفتزدن مشهور شد.
۴. تویوتا سلیکا GT-4/ آلترک توربو
این کوپه که نسبت به سایر محصولات تویوتا از زبان طراحی بهروزتری بهرهمند شده بود، در میان سالهای ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۹ وارد بازار جهان شد و بلافاصله در زمینه موتوراسپرت بهویژه مسابقات رالی جهانی موفقیت کلانی به دست آورد. برخی از ویژگیهای خودروی مسابقه به خودروی جادهای هم منتقل شد. این خودرو درکنار بهرهمندی از یک پیشرانه تزریق اجباری ۴ سیلندر خطی ۳S-GTE، به سیستم چهار چرخ محرک مجهز شده بود. نسخههای مختلف این خودرو ۲۰۰ تا ۲۵۰ اسب بخار قدرت داشتند که برای یک اسپرت سبکوزن کافی بود.
۵. تویوتا MR2
نخستین نسل MR2 در سال ۱۹۸۹ دیده به جهان گشود و تا ۱۹۹۷ از خط تولید تویوتا خارج میشد. این خودروی کوچک موفق شده بود با تکیهبر آرایه موتورمیانی و سیستم دیفرانسیل عقب مناسب سوپراسپرتسازان بزرگی چون فراری را زیر سوال ببرد. پیشرانه آشنای ۳S-GTE هم ۲۰۰ اسب بخار قدرت و ۲۷۱ نیوتن کمتر گشتاور را در اختیار راننده قرار میداد تا از راننده با آن نهایت لذت را ببرد. MR2 میان طرفداران خودروهای مقرونبهصرفه و اسپرت محبوب شد و نسخههای مختلف تیونشده آن از فروشگاهها سر بیرون آوردند. این خودرو تاثیر مهمی روی محکمکردن تویوتا در بازار ایالاتمتحده داشت.
۶. تویوتا سوپرا A80
و اما تویوتا سوپرا محبوب. نسل چهارم یا A80 سوپرا که میان سالهای ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۲ تولید میشد، به یکی از زیباترین رقابتهای تاریخ صنعت خودرو پیوست. تویوتا در زمانی درست، از کوپه همهفنحریف سوپرا رونمایی کرد تا رقیبی برای مزدا RX-7 FD، نیسان ۳۰۰ZX TT و اسکایلاین R32 و نهایتا نسل نخست هوندا NSX باشد. تویوتا با معرفی این خودرو طراحی جعبهای را رسما کنار گذاشت و به خطوط ملایم سلام کرد. اما مهمترین ویژگی این خودروی زیبا، پیشرانه ۶ سیلندر خطی تویین توربوی ۲JZ آن به شمار میرفت که ۳۲۰ اسب بخار قدرت را در اختیار راننده قرار میداد. سوپرا با نقشآفرینی در مجموعه سینمایی «سریعوخشن» جایگاه خود را در قلب هواداران تثبیت کرد.
۷. تویوتا ۸۶
آخرین برداشت تویوتا از خودروهای اسپرت بنزینی، در سال ۲۰۱۳ و با نام GT86 رونمایی شد. این خودرو با نامهای دیگری چون کرولا AE96، سایون FR-S و سوبارو BRZ هم به فروش میرسید اما با نام اصلی خود شهرت بیشتری پیدا کرد. نسل نخست تویوتا ۸۶ با بهرهوری از وزن کم و موتور سرحال و شاداب عملا در بازه قیمتی خود بیرقیب بود. پیشرانه ۲ لیتری ۴ سیلندر بهینه تویوتا در این کوپه ۲۰۰ اسب بخار قدرت تولید میکرد و قدرت خروجی را از طریق یک جعبهدنده دستی به چرخهای عقب منتقل میکرد. تمرکز فرمان این خودرو از خودروهای عضلانی وقت در بازار ایالاتمتحده هم بیشتر بود.
۸. تویوتا GR کرولا
نسل کنونی کرولا از سال ۲۰۲۳ رونمایی شد و هنوز هم تولید میشود. این کوپه با تمرکز عمیقی که روی ارائه عملکرد بالا دارد نگاه بسیاری را به خود جلب کرد. بهرهمندی از یک پیشرانه ۳۰۰ اسب بخاری ۴ سیلندر توربوشارژر که بدنه آن را درعرض ۴.۹ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرساند، شاهکار مهندسی تویوتا را به رخ رقبا کشید. درحالیکه باقی رقبای این خودرو روی سرعت و قدرت بیشتر تمرکز میکردند، تویوتا GR کرولا به فرمانپذیری و راندمان بهتر پرداخت و به نمونهای درخشان تبدیل شد. قدرت پیشرانه از طریق یک جعبهدنده ۶ سرعتی دستی به هر چهار چرخ منتقل میشود. تویوتا چند مدل ویژه از آن را هم وارد بازار کرد تا مشتریان سختپسند را هم راضی نگه دارد. امروزه کمتر خودرویی با قیمت پایینتر از ۵۰ هزار دلار میتواند با کوپه کرولا رقابت کند.