بررسی مرسدس بنز A200 ؛گران ترین هاچ بک بازار
تجربه رانندگی با یک هاچبک منحصربهفرد از مرسدسبنز
میلاد میرعابدینی – با توجه به رشد روزافزون جمعیت و افزایش مشکلاتی نظیر ترافیک و نبود جای پارک، خودروهایهاچبک و جمعوجور جایگاه ویژهای در جهان بهدست آوردهاند و اکثر خودروسازان بزرگ تلاش میکنند تا از این بخش پررونق بازار نیز سهمی داشته باشند. مرسدسبنز نخستین بار در سال ۱۹۹۷ با معرفی کلاس A رسما به کلاسهاچبکهای خانوادگی یا C سگمنت وارد شد. اولین نسل کلاس A با کد اتاق 168W به بازار آمد و فروش ۱.۱ میلیون دستگاه از آن، نشان از محبوبیت قابل توجه این بنز کوچک داشت. با تکیه بر موفقیتهای نسل اول، دومین نسل A کلاس با کد اتاق 169W در سال ۲۰۰۴ متولد شد و تولید آن تا سال ۲۰۱۲ ادامه پیدا کرد. اما داستان نسل سوم و جدیدترین مدل اینهاچبک دوستداشتنی کاملا متفاوت است و زمین تا آسمان با 2 مدل قبلی تفاوت دارد. مرسدسبنز میرود تا به دینامیکترین خودروساز جهان تبدیل شود و بخشی از این توسعه متعلق به A کلاس جدید است. که در زمینه آیرودینامیک، استاندارد جدیدی را برای کلاس خود تعریف کرده و میتوان گفت با معرفی این ماشین، فصلی نو در تولید اتومبیلهای کوچک آغاز شده است. نوشتار پیش رو تجربهای است از ملاقات با مرسدسبنز A200 جدید در ایران. در ادامه با ما همراه باشید تا سر از رمز و راز این بنز چموش دربیاورید.
A200
با معرفی کانسپت کلاس A در سال ۲۰۱۱، مرسدسبنز پرده از استراتژی خود در طراحی محصول جدیدش برداشت و عملا برای رقبا خط و نشان کشید. در سال ۲۰۱۲ نسل جدید کلاس A رنگ واقعیت به خود گرفت و در موتورشو ژنو از آن رونمایی کرد.
A کلاس جدید از نظر ابعاد بدنه از 2 مدل قبلی بزرگتر است و رقبایی نظیر آئودی 3A و بامو سری یک را در مقابل خود میبیند. خطوط بدنه A200 کاملا حساب شده طراحی شده و همگی دست به دست هم دادهاند تا یکی از آیرودینامیکترینهاچبکهای جهان را خلق کنند. طراحی چراغهای جلو از سبک جدید مرسدسبنز پیروی میکند و این چراغهای تشکیل شده از لامپهای LED، بیشباهت به چشمان عقاب نیستند. جلوپنجره بزرگ مزین شده به ستاره سه پر نیز کاملا مطابق با معیارهای مرسدسبنز طراحی شده و خطوط روی کاپوت به آن ختم میشوند. مدل مورد آزمایش از پکیج اسپرت بدنه بهره میبرد و سپر جلو از خروجیهای هوای بزرگتر نسبت به نمونه عادی برخوردار هستند. فرم پنجرههای جانبی و خصوصا پنجره جانبی عقب، به هیچ عنوان شبیه به سایر خودروهایهاچبک نیست و با ارتفاعی کوتاه و شیب زیاد در عقب، بیشتر به فرم پنجرههای جانبی سدان اسپرت CLS شباهت دارد. اما طراحی قسمت عقب A کلاس جایی است که نظر منتقدان طراحی را به خود جلب کرده است. مرسدسبنز در این قسمت فاکتور اصالت را فدای مدرنیته کرده و میتوان گفت A کلاس در طراحی قسمت عقب بیشتر بههاچبکهای آسیایی شباهت دارد. چراغهای عقب از لامپهای LED تشکیل شدهاند و اندازه بزرگ آنها هماهنگی مناسبی با سپر ورم کرده دارد، اما اندازه کوچک و فرم ساده خروجیهای اگزوز با سپر حجیم و دیفیوز عقب همخوانی ندارد و به خوبی حق مطلب را ادا نمیکند. A کلاسهاچبکی لوکس و سرشار از جذابیت است، اما وقتی در کاپوت آن را بالا میزنیم، متعجب میشویم که چرا مرسدسبنز با وجود این همه توجهی که به جزییات داشته، از مورد سادهای همچون جک پنوماتیکی کاپوت چشم پوشی کرده. ایرادی که در لکسوس 200CT نیز دیده میشود و برای نگهداشتن کاپوت، باید به دنبال میله نگه دارنده گشت و یا مدتی با دست کاپوت را نگه داشت!
ارتفاع A کلاس نسبت به قبل ۱۶۰ میلیمتر کوتاهتر شده و ضریب مقاومت آن در برابر هوا با کاهش چشمگیری نسبت به قبل، به ۰.۲۷ رسیده است. در کل میتوان گفت هیچ ماشین دیگری در این کلاس به اندازه A کلاس پیشرفت نکرده و اینهاچبک زیبا میتواند در آیرودینامیک، الگویی برای همکلاسان خود باشد.
با تصویر خوبی که از ظاهر A200 در ذهنمان نقش بسته است، وارد کابین پر زرق و برق آن میشویم. با وجود اینکه کلاس A یک محصول اکونومیک و کوچک مرسدسبنز به شمار میرود، اما از نظر کیفیت و مرغوبیت متریال کابین تفاوتی با مدلهای بزرگتر و گرانتر بنز ندارد. رد پای سبک جدید دکوراتیو کابین محصولات مرسدسبنز، در A کلاس به وضوح مشخص است و حتی اگر آرم بنز از روی فرمان حذف شود، باز هم میتوان تشخیص داد که این کابین متعلق به یک مرسدسبنز اصیل است. نخستین نکتهای که در کابین کلاس A جلب توجه میکند، فرم کنسول جلو و دریچههای سیستم تهویه است. فرم دریچههای سیستم تهویه از بنز SLS, SL و SLK جدید الهام گرفته شده و جریان هوای خروجی از آنها به سبک توربینهای هواپیما قابل تغییر است. طرح فیبرکربنی کنسول جلو در کنار روکش استیل پدالها، قطعات فلزی براق و دوخت قرمز صندلیها و فرمان، جلوه اسپرت کابین کلاس A را دوچندان کرده است. پوشش صندلیها ترکیبی از چرم بسیار مرغوب و جیر است و رنگ دوخت صندلیها با دوخت قرمز فرمان و کمربندهای قرمز رنگ کاملا همخوانی دارد. صندلی راننده به صورت برقی تنظیم میشود و تنظیمات آن به لطف سیستم حافظه یکپارچه، در سه حالت قابل ذخیره است. نمایشگر ۶ اینچی روی کنسول جلو، علاوه بر نمایش اطلاعات سیستم صوتی و رهیاب ماهوارهای، کیبورد لمسی تلفن را نیز شامل میشود. سیستم صوتی A200 کیفیت مناسبی دارد و از ۶ بلندگو تشکیل شده است. سقف پانوراما در این کلاس خودرویی یک آپشن ویژه به شمار میرود که در هر هاچبکی دیده نمیشود. صندلیهای جلو کاملا راحت و دربرگیرنده هستند و فرم پشت سری آنها مشابه خودروهای اسپرت است، اما از صندلیهای ردیف عقب کلاس A نمیتوان انتظار راحتی قابل توجهی داشت. فضای ردیف عقب برای 2 نفر انسان بالغ با قد و هیکل متوسط مناسب به نظر میرسد. اما با توجه به ارتفاع کوتاه سقف، سایش سر افراد قد بلند با سقف اجتناب ناپذیر است.
وقت آن رسیده تا پشت فرمان A200 قرار بگیریم و قابلیتهای فنیاش را بسنجیم. صفحه کیلومترشمار شباهت زیادی با صفحه کیلومتر بنز SL دارد و فوقالعاده جذاب و هیجانانگیز است. غربیلک فرمان نیز بیشباهت به بنز کلاس C نیست و روکش چرمی و دوخت قرمز رنگ آن حس خوبی را منتقل میکند. با چرخاندن سوییچ، پیشرانه به آرامی و بدون تکان روشن میشود. برای A کلاس جدید 2 نوع جعبه دنده ۶ سرعته دستی و ۷ سرعته اتوماتیک دوبلکلاچ قابل سفارش است. مدل مورد آزمایش به گیرباکس ۷ سرعته G.DCT7 مجهز است و خبری از دسته دنده روی کنسول میانی نیست. همچون محصولات لوکس مرسدسبنز، وضعیت دنده توسط اهرم کنار فرمان تغییر میکند. محل قرار گیری اهرم دنده در هنگام دور زدن و پارک کردن که چندین تعویض دنده لازم است، رفاه اعتیادآوری را به راننده هدیه میدهد. با فشردن اهرم دنده به سمت پایین، گیرباکس از حالت پارک به حالت حرکت در میآید. 200 A یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱۵۹۵ سی سی با کد 270M را در دل خود جای داده است. این پیشرانه توربو قادر است ۱۵۴ اسب بخار در دور ۵۰۰۰ و ۲۵۰ نیوتنمتر گشتاور در دور ۱۲۰۰ تا ۴۰۰۰ تولید کند. A200 ماشین پرشتابی نیست و شتاب اولیه آن با توجه به وضعیت سوخت کشور و موارد دیگر چنگی به دل نمیزند. اما با دور گرفتن پیشرانه و روی دور افتادن توربو، هیجان چاشنی رانندگی میشود و A200 به سرعت ماهیت اسپرت خود را به نمایش میگذارد. تعویض دنده توسط شیفترهای پشت فرمان نیز لذت رانندگی با A200 را دوچندان میکند. به لطف عایقبندی مناسب کابین و کیفیت مونتاژ بالا، در طول حرک هیچگونه صدای اضافی داخل کابین شنیده نمیشود. خبری از صدای هیجانانگیز پیشرانه و سیستم اگزوز هم نیست و تنها صدای زوزه توربو گوش سرنشینان را نوازش میدهد.
سواری A200 نسبت به یک هاچبک کوچک شهری بسیار مناسب است و نمیتوان از آن انتظار راحتی سدانهای لوکس بنز را داشت. اکسل عقب از چهار نقطه اتصال تشکیل شده است. نیروی وارد شده به هر چرخ توسط سه بازوی کنترلی و یک بازوی عمودی جذب میشود تا تکانهای منتقل شده به کابین به حداقل برسند. مرکز ثقل A200 نسبت به قبل ۴۰ میلیمتر کاهش پیدا کرده و به همین دلیل جایگاه سرنشینان به زمین نزدیکتر شده است. همین مرکز ثقل پایین باعث شده تا هندلینگ کلاس A بهبود چشمگیری داشته باشد. هنگام حرکت انگار A200 با جاده یک جسم یکپارچه است و در پیچهای تند و تعویض خطوط ناگهانی به راننده اعتماد به نفس میدهد. فرمان A200 از نوع الکترومکانیکال است و با ESP در ارتباط است. فرمان بسیار دقیق عمل میکند و بهخوبی فرامین راننده را منتقل میکند. در سرعتهای بالا نیز به منظور ایمنی بیشتر فرمان سفت میشود. در حین رانندگی و هنگام بالا رفتن از سربالاییها، سامانه ASSIST START HILL به کمکمان میآمد و از عقب رفتن خودرو در سربالاییها جلوگیری میکرد.
پیشرانه A200 به سامانه KAMTRONIC مجهز شده است. این سامانه با کنترل میزان باز شدن سوپاپهای ورودی هوا، مصرف سوخت را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. همچنین سامانه اکو استارت استاپ نیز در کاهش مصرف سوخت نقش مهمی دارد و در توقفهای کوتاه پیشرانه را خاموش میکند. همه این عوامل دستبهدست هم دادهاند تا مصرف سوخت 200A به ۵.۵ لیتر در سیکل ترکیبی برسد و از این نظر بسیار اقتصادی باشد.
گرافیک صفحه نمایش TFT میان صفحه کیلومتر شمار در نوع خود جالب است. در این مانیتور کوچک اطلاعات سامانههای اسپید لیمیت، سیستم کمکی پارک و اتنشن اسیست نمایش داده میشود. سامانه ATTENTION ASSIST با آنالیز رفتار راننده، خوابآلودگی و عدم هشیاری را تشخیص میدهد و در این صورت با نشان دادن تصویر لیوان قهوه و یا لرزش فرمان به راننده آلارم میدهد. سامانه پارک در A200 علاوه بر کمک برای پیدا کردن جای پارک، به ورود و خروج از پارک نیز کمک میکند.
در کلاس A جدید بیش از ۱۱ سامانه ایمنی و کمکی به کار گرفته شده است. یکی از مهمترین این سامانهها، PRE SAFE است که برای نخستین بار در کلاس A دیده میشود. همچنین برای راننده و سرنشین جلو از ایربگهای THORAX.PELVIS استفاده شده است که در تصادفات تمامی قسمتهای بالای بدن سرنشینان را حفاظت میکنند. کلاس A از تستهای تصادف نیز سربلند بیرون آمده و توانسته لقب یکی از ایمنترین هاچبکهای دنیا را به خود اختصاص دهد.
در مجموع باید A200 را هاچبکی کممصرف و راحت برشمرد که ابعاد جمعوجور آن، رفتوآمد در شهرهای شلوغ را لذتبخش کرده است. هندلینگ و چسبندگی A200 نیز جای هیچ گلهای را باقی نمیگذارد و عملکرد گیرباکس آن فوقالعاده است. اما به هنگام شتابگیری، دنبال چسبیدن به صندلی، صدای جذاب اگزوزها و تخت گاز کردن با این خودرو کوچک نباشید.هرچند با توجه به قیمت حدود 300 میلیون تومانی این خودرو، باید واقعا عاشق مرسدس بنز باشید تا با صرف نظر از انبوهی مدل های SUV و سدان های اسپرت و بازار پسند به سراغ A200 هاچ بک بروید که مشخصات فی چندان قابل توجهی نیز ندارد.
جوان خودرو
300 !!!. قيمت واقعي قطعن كمتر از 150 هست.
قطعا a class یکی از بهترین هاست در این سگمنت اگر بهترین نباشه
اما هاچبک باید در این محدوده ی قیمتی یه موتوره خوب یا متوسط و غرنده داشته باشه تا متناسب باشه چهرش باشه
من خودم عاشق A45 amg و گلف R هستم اما a200 اونم 300 میلیون تومن و 154 اسب و بدون صدای موتور
واقعا عشق میخواد خریدنش
هاچ بک اصیل و زیبایی هست، شاید قیمت غیر منطقی اش در ایران باعث عدم استقبال از این خودرو شده است.
از اونجایی که توی منطقه ازاد زندگی میکنم فرصتی پیش اومد که پشت این ماشین بشینمو از نظر من مزدا 3 2015 کاملا توان رقابت با a200 رو داره. توی کابین مزدا 3 شاید در حد a200 اسپرت نباشه اما حس راحتی بیشتری رو داره و نکته بعد اینه که تو بعضی از قسمت ها ی کابین احساس میشه مزدا 3 از a200 کیفیت و و متریال بهتری داره
توان 154 اسب ناامیدکننده است. خیلی خوشحالم محصولات اوپل داره دوباره به ایران وارد میشه. الان هاچبک اوپل آسترا با توان 170 اسب قیمت 160 تومن داره که در مقابل جولیتا با همین وضعیت قیمتی و فنی قرار میگیره. اما اوپل بسیار زیباتر و از طرف دیگر برند آلمانی بیشک در دنیا در صدره.