اخباراخبار داخلیاسلایدشو

بررسی و مشخصات فنی کامیونت JMC

به گزارش دنده 6 ، خودروهای تجاری نیمه سنگین، دسته‌ای از خودروهای باربری برای مسافت‌های کوتاه هستند که در کشور ما بخش اعظمی از حمل و نقل‌های باری شهری و بین شهری را جابجا می‌کنند. در دورانی که کامیونت‌های ایسوزو تسخیر بازار بودند و رقبای چندانی نداشتند، شرکت‌های مختلف بر آن شدند تا با عرضه محصولات جدید، به رقابت با کامیونت‌های ایسوزو پرداخته و سهمی را در این بازار کسب کنند.

با این هدف، در سال ۱۳۹۱ تولید کامیونت JMC در مجموعه رایان دیزل در استان کرمان با حضور نمایندگانی از چین آغاز گردید. از آن زمان تاکنون کامیونت های JMC به عنوان بخشی از ستون فقرات حمل و نقل کشور، به فعالیت پرداخته‌اند. در این مقاله از فرهان دیزل می‌خواهیم شما را مشخصات فنی و قابلیت‌های کامیونت  JMC آشنا کرده و شرایط فروش اقساطی این کامیونت را برای شما بازگو کنیم.

 

درباره شرکت JMC چه می‌دانیم؟

شرکت JMC که مخفف جیانگلینگ موتورز کورپوریشن است، یک شرکت خودروسازی قدیمی در کشور چین بوده که در سال ۱۹۴۷ تاسیس شد. این شرکت خودروسازی، محصولات مختلفی را در حوزه‌های سواری و تجاری تولید می‌کند. از این نظر می‌توان گفت که به عنوان یکی از باسابقه‌ترین تولیدکنندگان خودرویی در کشور چین به شمار می‌آید. این شرکت تنها گروه خودروسازی در کشور چین است که با شرکت‌هایی همچون فورد و ایسوزو، سرمایه‌گذاری مشترک دارد.
گروه JMC محصولات خود را در یکی از ۵ کارخانه خود، تولید و به بازار جهانی عرضه می‌کند. محصولات این شرکت نیز به کشورهای مختلفی در آفریقا، جنوب شرق آسیا، خاورمیانه و آمریکای لاتین صادر می‌شود. در ادامه با مشخصات کامیونت JMC به طور کامل آشنا می‌شوید.

 

طراحی JMC

کامیونت JMC از نظر طراحی شباهت زیادی به سایر کامیونت‌های تولید شده در آن دوره دارد. به خصوص که گروه ایسوزو سهام شرکت JMC را خریداری کرده و از این لحاظ آزادی بیشتری برای استفاده از قالب طراحی کامیونت‌های ایسوزو در این کامیونت وجود داشته است. اگر از بخش جلویی به کامیونت نگاه کنید، مشاهده خواهید کرد که فرم چراغ‌ها تقریباً شبیه فرم چراغ‌های ایسوزو NKR است. همچنین شباهت‌هایی را در جلو پنجره کامیونت JMC و ایسوزو مشاهده خواهید کرد. قضیه جالب‌تر می‌شود که بدانید هر دو کامیونت دارای ظرفیت 5.2 تن هستند و اشتراکات زیادی با یکدیگر دارند. بر روی سپر JMC دو عدد مه‌شکن قرار گرفته که وظیفه روشنایی مسیر جلوی این خودرو را دارند.

طراحی کامیونت جی ام سی

 

در نمای جانبی هم اگر به کامیونت JMC نگاه کنیم، همان فرم ایسوزو با اندکی تغییرات اعمال شده است. باک کامیونتی در سمت چپ شاسی قرار گرفته و با ظرفیت ۸۰ لیتری، گزینه ای عالی برای رانندگی‌ در مسیرهای کوتاه به شمار می‌آید.

 

موتور استفاده شده در کامیونت JMC

در بحث نیرو محرکه نیز کامیونت JMC از یک موتور چهار سیلندر خطی استفاده کرده است. این موتور که نام دقیق آن Jiangling JX493  است، ساخت شرکت JMC بوده و محصول پربازده ای است. در ضمن بنا به اعلام شرکت سازنده این کامیونت، این موتور در اصل تحت لیسانس ایسوزوی ژاپن بوده و شباهت زیادی به موتور کامیونت‌های ایسوزو دارد. حجم دقیق موتور ۲۷۷۱ سی سی بوده و توانایی تولید ۱۱۵ اسب بخار قدرت گشتاور ۲۰۰ نیوتن متری را دارد. در ضمن موتور مذکور از استاندارد آلایندگی یورو ۴ پشتیبانی کرده و از نظر میزان آلایندگی و مصرف سوخت، در جایگاه بهتری نسبت به رقبا قرار می‌گیرد.

مشخصات فنی کامیونت جی ام سی

 

گیربکس استفاده شده در کامیونت JMC

انتقال قدرت از موتور کامیونت JMC به چرخ‌های محور عقب، از طریق گیربکس ۵ سرعت دستی صورت می‌گیرد. گیربکس استفاده شده در این کامیونت، از تولیدات خود شرکت JMC به شمار می‌آید. با این حال، با توجه به استفاده از این گیربکس در چند سال گذشته می‌توان فهمید که محصول قابل اطمینانی بوده و انتقال قدرت از موتور به دیفرانسیل عقب را به راحتی انجام می‌دهد. ارتباط بین موتور و گیربکس در کامیونتJMC ، توسط سیستم کلاچ تک صفحه‌ای خشک از نوع هیدرولیکی، صورت می‌پذیرد.

 

سیستم تعلیق، ترمز و فرمان کامیونت JMC

مقوله ایمنی در کامیونت JMC از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده است. البته باید هم اینگونه باشد، زیرا خودروهای سنگین در بحث ترمزگیری باید بسیار قوی عمل کنند. نگه داشتن یک کامیونت با بار کامل آن هم در سراشیبی، از عهده یک سیستم ترمز ضعیف بر نخواهد آمد. با علم به این موضوع، مهندسان شرکت JMC در کامیونت خود از یک سیستم ترمز پرقدرت، استفاده کرده‌اند.

ترمزهای استفاده شده در این کامیونت از نوع دیسکی بوده و ساختار سیستم ترمز نیز از نوع هیدرولیکی است. به این مجموعه باید ترمز ضد قفل ABS و سیستم خفه کن اگزوز را نیز باید اضافه کنیم که نقش ریتاردر را برای این کامیونت ایفا می‌کند.

از نظر سیستم تعلیق نیز باید بگوییم که در کامیونتJMC ، از سیستم تعلیق صفحه‌ای به همراه کمک فنرها استفاده شده است. سیستم فرمان کامیونت JMC نیز از نوع هیدرولیکی بوده و زاویه گردش مناسبی دارد.

کامیونت جی ام سی

 

ابعاد و اوزان JMC

JMC همانند کامیونت ایسوزو، دارای ظرفیت ناخالص ۵۲۰۰ کیلوگرمی است. با توجه به این ظرفیت، امکان حمل بار تا حدود ۳ تن برای این کامیونت وجود دارد. این کامیونت در نمونه‌های تولید شده در کشور ما به صورت تک کابین و بدون تخت خواب عرضه شده است. به این ترتیب این کامیونت، گزینه عالی برای حمل و نقل در مسیرهای کوتاه مدت خواهد بود.

از نظر ابعاد و اندازه نیز باید بگویم که کامیونت JMC دارای طول ۵۸۶۵ میلیمتری، عرض ۱۸۸۰ میلیمتری و ارتفاع ۲۱۴۰ میلیمتری است. فاصله محوری در کامیونت جی ام سی نیز در حدود ۳۳۰۰ میلی‌متر است. این فاصله محوری برای باربری‌های مختلف از جمله باری سقف چادری، سقف فلزی و همچنین کمپرسی مناسب خواهد بود.

البته نمونه‌هایی از این کامیونت در نقش خودرو آمبولانس در کشور موجود است که تعداد محدودی از آن وجود دارد. با این حال امر نشان دهنده این موضوع است که کامیونت  JMCنقش‌های مختلفی را فراهم می‌سازد. در جدول زیر با مشخصات کامیونت JMC از نظر ابعاد و اوزان آشنا می‌شوید.

 

مشخصات فنی کامیونت JMC
۲۷۷۱ سی سی. حجم موتور.
4 سیلندر خطی. تعداد سیلندر.
115 اسب بخار. قدرت.
200 نیوتون متر. گشتاور.
یورو 4 استاندارد آلایندگی.
5  سرعته دستی گیربکس.
80 لیتر. ظرفیت باک سوخت.
5200 کیلوگرم. وزن ناخالص.
5865 میلی متر. طول.
1880 میلی متر. عرض.
2140 میلی متر. ارتفاع.
3300 میلی متر. فاصله بین دو محور.

خرید اقساطی کامیونت JMC

 

خرید اقساطی کامیونت JMC در فرهان دیزل

در این مقاله  شما را با کامیونت JMC و مشخصات آن آشنا کردیم. این کامیونت از سال ۱۳۹۱ که در کشور ما تولید می‌شد، به عنوان یکی از گزینه‌های خرید مقرون به صرفه در بازار کامیونت‌ها به شمار می رفت. البته دیگر این کامیونت در کشور ما تولید نمی‌شود و نسخه‌های جدیدتر آن نیز وارد بازار نشده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا