برچسب هوش مصنوعی در توصیف محصولات، باعث کاهش جذابیت آنها میشود
تحقیقات دانشگاه ایالتی واشنگتن نشان میدهد که افزودن اصطلاح «هوش مصنوعی» به توصیف محصولات، باعث کاهش جذابیت آنها برای مصرفکنندگان میشود.
به گزارش دنده6 : تحقیقات دانشگاه ایالتی واشنگتن نشان میدهد که افزودن اصطلاح «هوش مصنوعی» به توصیف محصولات، باعث کاهش جذابیت آنها برای مصرفکنندگان میشود. این مطالعه نشان میدهد که مردم بیشتر به محصولات بدون برچسب هوش مصنوعی تمایل دارند.
شرکتها تمایل دارند که اصطلاح هوش مصنوعی (AI) را به توصیف محصولات خود اضافه کنند، حتی اگر این کار غیرمنطقی یا گاهی احمقانه به نظر برسد. آنها معتقدند که افزودن این اصطلاح به جذب مصرفکنندگانی که به دنبال جدیدترین تکنولوژی هستند، کمک میکند. اما واقعیت این است که بسیاری از مردم از محصولات هوش مصنوعی زده میشوند.
برچسب هوش مصنوعی در محصولات؛ از جذابیت تا دافعه
مطالعهای که توسط دانشگاه ایالتی واشنگتن و در مجله بازاریابی و مدیریت منتشر شد، از 1000 بزرگسال برای ارزیابی ارتباط بین افشای هوش مصنوعی و رفتار مصرفکننده نظرسنجی کرد.
در این مطالعه، محصولات و خدمات متنوعی به شرکتکنندگان ارائه شد که برخی از آنها شامل اصطلاح «هوش مصنوعی» در توصیف خود بودند تا ببینند آیا این اصطلاح بر تصمیم خرید آنها تأثیر میگذارد یا خیر.
نتایج نشان داد که یک گروه از شرکتکنندگان کمتر احتمال داشت که یک تلویزیون هوشمند را که در توصیف آن «هوش مصنوعی» ذکر شده بود، خریداری کنند. در حالی که گروه دیگری که همان توصیف را بدون ذکر هوش مصنوعی دیدند، احتمال بیشتری داشت که تلویزیون را بخرند.
اثر منفی استفاده از اصطلاح هوش مصنوعی در خریدهای با ریسک بالا مانند تلویزیونهای گرانقیمت، دستگاههای پزشکی یا خدمات مالی بیشتر مشهود بود. «مسوت چیچک» نویسنده اصلی این مطالعه و استاد بالینی بازاریابی در دانشگاه ایالتی واشنگتن میگوید که این امر به دلیل نگرانی مصرفکنندگان از از دست دادن پول یا به خطر انداختن ایمنی جسمیشان است.
محصولات با ریسک پایینتر مانند جاروبرقیها و رباتهای خدماتی که به هوش مصنوعی اشاره داشتند، کمتر مورد توجه قرار گرفتند، اما مردم هنوز ترجیح میدادند نسخههای غیر هوش مصنوعی آنها را بخرند.
چیچک میگوید: «وقتی هوش مصنوعی ذکر میشود، اعتماد عاطفی کاهش مییابد که به نوبه خود قصد خرید را کاهش میدهد.» وی افزود: «ما دریافتیم که اعتماد عاطفی نقش مهمی در نحوه درک مصرفکنندگان از محصولات مجهز به هوش مصنوعی دارد.»
همین تنفر از استفاده از هوش مصنوعی در توصیف هشت دسته مختلف محصولات و خدمات مشاهده شد. چیچک نتیجهگیری کرد که بازاریابان باید در نحوه معرفی هوش مصنوعی در توصیف محصولات خود دقت کنند و تأکید بر این اصطلاح ممکن است بهترین رویکرد نباشد.
اوایل این ماه، یک نظرسنجی نشان داد که آیا طرفداران رایانه حاضرند پول بیشتری برای سختافزارهای دارای قابلیتها و ویژگیهای هوش مصنوعی بپردازند یا نه. بیش از 22 هزار نفر، یعنی 84 درصد از کل آرا گفتند که حاضر نیستند بیشتر بپردازند. بیش از 2200 نفر گفتند که نمیدانند، در حالی که کمتر از 2000 نفر پاسخ مثبت دادند.