اخباراخبار داخلیاسلایدشو

تحولی عظیم در زیر ساخت خودروهای برقی

براساس ابلاغیه شورای اقتصاد به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، باید سریع‌تر مقدمات احداث جایگاه شارژ خودروهای برقی در پمپ بنزین‌ها فراهم شود.

برای عاشقان دنیای خودرو دل کندن از ماشین‌های بنزینی و درون سوز، دشوار است، زیرا آن‌ها به قدرت و صدای پیشرانه‌های بنزینی عشق می‌ورزند و از گاز دادن روی آسفالت‌های داغ تابستان لذت می‌برند. جهان به اندازه کافی آلوده است و دولت‌ها به منظور کاهش آلایندگی‌ها و پاک کردن هوا از ذرات آلوده به خودروهای برقی و هیبریدی متوسل شده‌اند.هم اکنون در اروپا به خودروسازان مهلت داده شده تا تولیدات خود را به سمت برقی شدن ببرند و برای ترغیب مشتریان به خرید محصولات الکتریکی، مشوق‌های بسیاری در نظر گرفته‌اند. گرچه بازار خودرو ایران در حال حاضر زیرساخت‌های اتحادیه اروپا یا چین را ندارد، اما همت لازم برای احداث جایگاه‌های شارژ وجود دارد.

 

احداث جایگاه شارژ خودروهای برقی در پمپ بنزین‌ها

جایگاه شارژ خودروهای برقی در پمپ بنزین‌ها

شورای اقتصاد با انتشار ابلاغیه‌ای جدید، جایگاه‌های سوخت شهری و بین شهری را ملزم به تأمین فضای کافی برای احداث حداقل یک جایگاه شارژ برای خودروهای برقی کرده است. در صورتی که این تصمیم به نحو احسن اجرایی شود، مشوق خوبی برای علاقه‌مندان و همچنین تقویت زیرساخت‌های کشور خواهد بود.

در مقطع فعلی، یکی از چالش‌های مهمی که مانع استفاده از خودروهای برقی در ایران شده، کمبود جایگاه‌های شارژ است. صاحبان چنین محصولاتی با مشکل شارژ خودروهایشان مواجه هستند و این مسئله در سفرهای بین شهری تبدیل به معضلی حل نشدنی و جدی شده است. پیرو حل همین مسئله است که شورای اقتصاد به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرده باید در جایگاه‌های سوخت شهری و بین شهری، حداقل یک جایگاه برای شارژ برقی احداث گردد.از آنجایی که در فضای شهری و بین شهری جایگاه‌های متعددی در حال فعالیت هستند، در صورتی که مصوبه شورای اقتصاد به اجرا گذاشته شود، زیرساخت‌ها تقویت خواهند شد و صاحبان خودروهای الکتریکی سود می‌برند. قطع به یقین وقتی مشکلی از بابت تأمین انرژی چنین محصولاتی وجود نداشته باشد، تمایل به خرید افزایش پیدا می‌کند و از شر مشکلات خودروهای بنزینی خلاص خواهیم شد.

 

ادغام جایگاه‌های سوخت و شارژ برقی چه مزایایی دارد؟

جایگاه شارژ خودروهای برقی در پمپ بنزین‌ها

پمپ بنزین‌ها در مکان‌هایی احداث می‌شوند که از لحاظ اقتصادی و عملیاتی، مناسب هستند. حال اگر جایگاه‌های شارژ برقی با پمپ بنزین‌ها که دسترسی به برق و فضای کافی و استراتژیک دارند ادغام شوند، هزینه‌ها کاهش می‌یابد و فرآیند راه اندازی آن‌ها به حداقل کاهش خواهد یافت.علاوه بر این، جایگاه‌داران با تعبیه جایگاه شارژ برقی، طیف دیگری از مشتریان را جذب می‌کنند و درآمد عملیاتی آن‌ها افزایش می‌یابد. صاحبان چنین ماشین‌هایی می‌توانند ضمن تأمین انرژی موردنیاز خودرو خود از امکانات جایگاه نهایت استفاده را ببرند.

بهبود بازار خودروهای برقی

در صورتی که ابلاغیه شورای اقتصاد به درستی اجرا شود، سود زیادی نصیب شرکت‌های واردکننده خواهد شد. بازار خودروهای برقی از تقویت زیرساخت‌ها سود می‌برد و نگرانی مشتریان بابت کمبود جایگاه‌های شارژ کم می‌شود.رفع مشکل و ازدیاد هر چه بیشتر جایگاه‌های شهری و بین شهری، به علاقه‌مندان خودروهای الکتریکی اطمینان می‌دهد و مشوق خوبی برای آن‌ها خواهد بود. انتهای این مسیر، واردات بیشتر خودروهای برقی و تنوع سبد محصولات شرکت‌های واردکننده است.

 

چالش‌ها و موانع موجود

جایگاه شارژ خودروهای برقی در پمپ بنزین‌ها

گرچه شورای اقتصاد به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ابلاغیه داده، اما باید دانست که اجرایی شدن این تصمیم نیاز به تمهیدات خاصی دارد و با چالش‌های متعددی رو به رو است. اجرای بی‌عیب و نقص این طرح نیازمند سرمایه گذاری قابل توجه است و وزارت نیرو و بخش خصوصی باید همکاری‌های لازم با شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی داشته باشند.برای مثال در بعضی مناطق، شبکه برق محلی ظرفیت لازم و کافی برای ارائه خدمات ندارد و برای رفع این مشکل باید زیرساخت‌های برقی تقویت شود. همچنین کارکنان جایگاه‌ها باید به نحو اصولی آموزش ببینند و از ایمنی تجهیزات اطمینان حاصل گردد. دولت نباید مشوق‌های مالی به مالکان جایگاه‌ها و تأمین کنندگان تجهیزات را فراموش کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا