تخصیص تسهیلات نوسازی ناوگان سنگین آغاز شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بهبود محیط زیست از اولویت های دولت دوازدهم بود و برای پیشبرد برنامه ها در زمینه کاهش آلودگی هوا گزینه هایی دارد که حمل و نقل عمومی یکی از آنهاست.
طرح خروج خودروهای فرسوده نخستین بار در دولت اصلاحات اجرا شد و دولت با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، به نوسازی ناوگان تاکسیرانی بویژه در کلانشهرها روی آورد.
به مدد این طرح و سیاست گذاری های دولت بویژه اعطای مجوز واردات خودرو به ازای خروج خودروهای فرسوده بسیاری از خودروهای بالای 25 سال از چهره شهرها رخت بستند و جای خود را به خودروهای جدیدتر دادند.
طرح توسعه ناوگان حمل و نقل تجاری سنگین درون و برون شهری نیز بهمن 1396 با حضور رییس جمهوری کلید خورد.
در این طرح که با تامین مالی صندوق توسعه ملی و مدیریت اجرایی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) عملیاتی می شود، قرار است 202 هزار و 500 دستگاه انواع اتوبوس، کامیون، کشنده، کامیونت و مینی بوس فرسوده در سه سال اسقاط و با جایگزینی تولیدات استاندارد داخلی، ناوگان تجاری کشور نوسازی شود.
اجرای این طرح علاوه بر توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، باعث کاهش مصرف سوخت، کمک به رفع بخشی از معضلات زیست محیطی، رونق بخش تولید و صنعت کشور و نیز ایجاد اشتغال مولد می شود.
قائم مقام بانک مرکزی هفتم مردادماه گفت: توجه به اساسنامه و موازین قانونی صندوق توسعه ملی همچون رعایت نسبت مالکانه 20درصد، آورده سرمایه 25 درصد متقاضی و توجیه فنی و اقتصادی از ضروریات این صندوق است که مورد توجه قرار می گیرند و تضمین لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه نسبت به بازپرداخت تسهیلات ارزی به صندوق توسعه ملی ارایه شده است.
رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی نیز اعلام کرده بود تصمیم های لازم برای حمایت از این طرح بزرگ ملی اتخاذ شده و قرار است از محل صرفه جویی و کاهش واردات سوخت، منابع تخصیص داده شده بازپرداخت شود.
به گزارش سه شنبه تارنمای صندوق توسعه ملی، تاکنون 616 میلیون و 300 هزار و 882 دلار طرح های مربوط به شرکت های «یاورانخودرو شرق»، «سیبا موتور»، «عقاب افشان»، «خودروسازی پیشرو دیزل آسیا» و «ماموت» به عاملیت بانک های ملت و ملی در صندوق توسعه ملی اعلام وصول و فرایند اجرایی آنها آغاز شده است.
قرار است از محل صندوق توسعه ملی سه میلیارد یورو به طرح جایگزینی خودروهای فرسوده سنگین تعلق گیرد.