جت میتسوبیشی F-X جنگنده نسل ششم ژاپن
به گزارش دنده 6 – میتسوبیشی F-X یک پروژه جنگنده نسل ششم برای نیروی هوایی ژاپن خواهد بود و صنایع سنگین میتسوبیشی پیمانکار اصلی این پروژه است.
در اوایل سال ۲۰۱۹ میلادی، دولت ژاپن رسماً اعلام کرد که قصد ساخت یک جنگنده بومی با تواناییهای نسل ششم را دارد تا با از بین بردن وابستگی، هزینههای پشتیبانی و تأمین قطعات را کاهش دهد.
پس از این تصمیم، نیروی هوایی ژاپن کار بر روی میتسوبیشی F-X، یک جت جنگنده نسل ششم را آغاز کرد که اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، یکی از پیشرفتهترین هواپیماها از نظر فناوری در هوا خواهد بود.
این برنامه از پشتیبانی ایالات متحده برخوردار است و بخشی از برنامه جهانی رزم هوایی خواهد بود که سه کشور ایتالیا، بریتانیا و ژاپن در آن باهم همکاری میکنند تا یک جت جنگنده آیندهنگر متناسب با نیازهای دفاع هوایی هر کشور را توسعه دهند.
در حال حاضر، هواپیمای جنگنده اصلی نیروی هوایی ژاپن F-15J، یک عقاب آمریکایی است که توسط صنایع سنگین میتسوبیشی بازسازی شده است. F-15J میتواند به سرعت 2.5 ماخ (بیشاز 1800 مایل در ساعت) برسد و به یک توپ 20 میلیمتری و حداکثر 8 موشک هوا به هوا مجهز است.
علاوهبر F-15J، ژاپن همچنین 147 جنگنده ضربتی مشترک لاکهید مارتین F-35 Lightning II را سفارش داد. این دو جنگنده توسط F-2، جت مبتنی بر F-16 آمریکایی پشتیبانی میشوند. با ورود جنگنده جدید نسل ششم ژاپن به خدمت، میتسوبیشی اف ۲ از نیروی هوایی بازنشسته خواهد شد.
ویژگیهای جنگنده نسل ششم ژاپن جت میتسوبیشی F-X
برای ساخت هواپیما از روش اجزاء محدود استفاده خواهد شد و طراحی به کمک رایانه انجام خواهد گرفت. جت میتسوبیشی F-X همچنین دارای کلاهخود خلبان دوربین، دامنهی دید عریض و صدای سهبعدی خواهد بود.
گفته میشود این جنگنده از اف ۲۲ رپتور بزرگتر است. این اندازهی بزرگ آن را قادر میسازد برد و ظرفیت بیشتری داشته باشد و بتواند در مقایسه با اف ۳۵ سلاحهای بیشتری حمل کند.
به منظور جلوگیری از شناسایی شدن و افزایش رادارگیزی این جنگنده، یک دستگاه رادار آرایه اسکن الکترونیکی فعال و سنسور فرکانس رادیویی پسیو برای آن درنظر گرفته شده است که یک دوربین فروسرخ بهعنوان مکمل دارد.
از آنجایی که قطعات اویونیک حرارت ایجاد میکنند، به وسیله یک سامانه آبخنک و بهکارگیری روش تبرید تراکم-بخار از حرارت تولید شده جلوگیری میشود تا رادارگریزی افزایش یابد.
طبق برآوردهای شرکت میتسوبیشی، در سال ۲۰۲۰ اعلام شد که اولین پیشنمونه از این جت جنگنده در سال ۲۰۲۴ ارائه خواهد شد. اولین پرواز آن نیز در سال ۲۰۲۸ خواهد بود و در سال ۲۰۳۱ جنگنده در آستانه پیوستن به نیروی هوایی قرار خواهد گرفت و در سال ۲۰۳۵ آماده پرواز خواهد بود.
این اولین بار در چندین دهه است که JASDF از یک هواپیمای غیر آمریکایی برای دفاع از آسمان خود استفاده میکند. در حالی که کشورهایی مانند چین، روسیه و کره شمالی در جایگاه برتری در عرصه ساخت جت جنگی قرار دارند، به نظر میرسد JASDF توسعه جت جنگنده خود را بهطور جدی آغاز کند.
در حال حاضر، نحوه عملکرد و جزئیات این هواپیما هنوز مشخص نیست؛ زیرا هنوز ساخته نشده است. اما اگر این برنامه در نهایت منجر به ساخت یک جت جنگنده نسل ششم شود، مجموعه گستردهای از پیامدها را به همراه خواهد داشت.
F-22 Raptor فعلی، یکی از پیشرفتهترین جتهای جنگنده روی کره زمین، یک جنگنده نسل پنجم است. با در اختیار داشتن یک جت واقعی نسل ششم، JASDF قادر خواهد بود به راحتی با اکثر تهدیدات موجود در هوا مقابله کند.
امروزه بیشاز ۹۰ درصد جنگندههای موجود در جهان ساخت کشورهای آمریکا، روسیه، فرانسه، بریتانیا و سوئد هستند، بنابراین ساخت و توسعه این جنگنده ژاپنی و صادرات آن میتواند قدرت را از غرب به آسیا-اقیانوسیه تغییر دهد.