اخبار خارجیاسلایدر

جنرال موتورز در تولید باتری تسلا را پشت سر گذاشت!

جنرال موتورز با تولید انبوه باتری در کارخانه‌های عظیم خود، از تسلا پیشی گرفته و حالا به دنبال کاهش هزینه‌های تمام شده‌ی باتری به حدود ۱۰۰ دلار بر کیلووات ساعت در سال ۲۰۲۵ است.

به گزارش دنده 6 – جنرال موتورز، بزرگ‌ترین خودروساز آمریکا، حالا یکی از پیشروترین تولیدکنندگان باتری برقی در این کشور محسوب می‌شود. طبق گزارش بلومبرگ، این شرکت در تولید باطری از تسلا پیشی گرفته آن‌هم درحالی‌که کارخانه‌هایش هنوز با ظرفیت کامل فعالیت نمی‌کنند. کارخانه Ultium Cells در حومه نشویل، تنسی، با سرمایه‌گذاری ۲.۳ میلیارد دلار و مساحتی برابر با پنج زمین فوتبال، ۲۴ ساعت شبانه‌روز کار می‌کند و هر ساعت ۵ هزار سلول باتری تولید می‌کند. کارخانه دیگری با همین سرمایه‌گذاری در اوهایو که به‌طور مشترک با ال‌جی اداره می‌شود نیز به تولید باطری می‌پردازد. این دو کارخانه باتری‌های موردنیاز مدل‌های محبوبی مانند شورلت اکوئناکس EV و کادیلاک لیریک را تأمین می‌کنند که در بازار آمریکا فروش رو به رشدی دارند.

بخش مهمی از موفقیت جنرال موتورز به قیمت رقابتی مدل‌هایی مانند اکوئناکس EV برمی‌گردد. این شرکت همچنین سال گذشته هزینه تولید باتری را ۶۰ دلار به ازای هر کیلووات ‌ساعت کاهش داده است. هدف این شرکت برای ۲۰۲۵، کاهش ۳۰ دلار دیگر با افزایش تولید و بهبود راندمان تولید است. در صورت تحقق این هدف، جنرال موتورز می‌تواند هزینه باتری را به حدود ۱۰۰ دلار بر کیلووات ساعت برساند که ۵۰ درصد کمتر از سال ۲۰۲۳ است و حتی از تسلا هم پیشی خواهد گرفت. برای مقایسه، میانگین هزینه تولید باتری در چین، رقابتی‌ترین بازار خودروهای الکتریکی جهان، ۹۴ دلار بر کیلووات ساعت است. این پیشرفت، جنرال موتورز را در آستانه رقابت با خودروسازان چین قرار می‌دهد.

البته با وجود این پیشرفت‌ها، هزینه باتری مدل‌هایی مانند بلِیزِر EV و اکوئناکس EV همچنان حدود ۱۳ هزار دلار است که به‌مراتب بیشتر از هزینه تولید پیشرانه و گیربکس خودروهای بنزینی جنرال موتورز است. این شکاف قیمتی نشان می‌دهد که جنرال موتورز هنوز راه درازی برای رقابت کامل با خودروهای بنزینی در پیش دارد. برای کاهش این شکاف، جنرال موتورز در حال گذار از ماژول‌های باتری فعلی به سلول‌های پریسماتیک است. این سلول‌ها که به شکل آجرهای مستطیلی طراحی شده‌اند، بدون هدررفت فضا کنار هم قرار می‌گیرند و وزن خودروهای برقی را کاهش داده و برد را افزایش می‌دهند.

جنرال موتورز سال گذشته با سرمایه‌گذاری ۳.۵ میلیارد دلاری و همکاری با سامسونگ، ساخت کارخانه‌ای ۶۴۰ هکتاری را در ایندیانا برای تولید این سلول‌ها آغاز کرد. اگرچه این کارخانه قرار بود در سال ۲۰۲۶ تولید را شروع کند اما راه‌اندازی آن به سال ۲۰۲۷ موکول شده است. بااین‌حال، سرمایه‌گذاری عظیم جنرال موتورز در الکتریکی‌سازی نشان می‌دهد که این شرکت بازگشتی به عقب نخواهد داشت. مقیاس و سرمایه‌گذاری این شرکت در خودروهای برقی به حدی است که عقب‌نشینی از این مسیر تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسد. اگرچه موانع سیاسی ممکن است در کوتاه‌مدت سرعت پیشرفت را کاهش دهند اما تعهد بلندمدت جنرال موتورز به الکتریکی‌سازی کاملاً تثبیت شده است. این شرکت با تولید انبوه باتری و کاهش هزینه‌ها، آماده است تا در بازار جهانی خودروهای برقی نقش پررنگ‌تری ایفا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا