خودروهای مناسب بازار ایران پس از رفع تحریم ها
این روزها رسانه ها درابعادی وسیع به تحلیل تفاهم هسته ای ایران و چشم انداز آن پرداخته و فعالان اقتصادی بیش از دیگران در انتظار رفع شدن هر چه سریع تر موانع هستند.
به نقل از مجله ماشین – در همین رابطه، مسیح فرزانه، کارشناس صنعت و بازار خودرو در پاسخ به سوال عنوان شده از سوی خبرنگاران دراین باره که پس از رفع تحریم ها ورود چه خودروهایی برای مردم مناسب است، می گوید: بازار خودروهای وارداتی کشور پس از تعیین محدودیت یا به نوعی ممنوعیت موقت واردات خودروهای بالای 2500 سی سی که به اشتباه از سوی برخی دست اندرکاران به خودروی لوکس معروف شد، دچار افزایش شدید قیمت این نوع خودروها و از دست دادن تنظیم عرضه و تقاضا گردید. این جابجایی در طی 3 سال گذشته حتی سبد خریداران و مصرف کنندگان را نیز دستخوش تغییر کرد تا اینکه خودروهایی که باید در طبقه بندی اقتصادی قرارمی گرفتند، به خودروی نیمه لوکس و لوکس تبدیل شدند. خصوصا خودروهای کره ای و ژاپنی این تغییر را بیشتر تجربه کردند.
فرزانه گفت: این امر در بلند مدت مصرف کنندگانی با بودجه های 40 تا 120 میلیون تومانی را از خرید خودروهای کره ای و آلمانی که در سال های گذشته طیف وسیعی از بازار را شامل می شدند، به ناچار به سمت یک رده گران تر یا پایین تر ( محصولات چینی ) سوق داد و بازار به سمت خودروهای اقتصادی در رده قیمتی 60 تا 200 میلیون تومان کشیده شد. با نگاهی اجمالی به آمار واردات خودرو در سال گذشته متوجه محبوبیت خودروهایی مثل هیوندای النترا و اکسنت، سانتافه و یا تویوتا RAV4 و برخی محصولات چینی در این بازه قیمت می شویم.
وی اشاره کرد: از بررسی شرایط بازار و وضعیت اقتصادی خریداران متوجه می شویم که درصورت رفع تحریم ها در بخش صنعت خودرو، اگر هدفمان افزایش کیفیت و ایمنی باشد، توجه وارد کنندگان و فعالان بازار باید روی واردات خودروهای کوچک شهری، هاچ بک ها ، سدانهای اقتصادی، کراس اوورهای جمع وجور به ویژه در برندهای ژاپنی و آلمانی باشد. زیرا پس از خودروهای تولید داخل که بیشترین نیاز بازاررا تامین می کنند، رده قیمتی 60 تا 200 میلیون تومان را می توان دومین گروه پرطرفدار بازار دانست.همچنین واردات خودروی هیبریدی نیز دراین رنج قیمتی و به ویژه در برندهای ژاپنی درصورت فراهم سازی خدمات مناسب پس از فروش می تواند از دیگر گزینه های ایده آل بازار باشد.
ایشان در پایان اشاره کرد: البته بهتر است دولت با سازوکارهایی حتی به صورت موقت واردات خودروهای بالای 2500 سی سی را با ارز آزاد و تعرفه منطقی و کارشناسی شده مهیا کند، تا قیمت های کاذب و غیر منطقی ایجاد شده در گروه خودروهای پرطرفداری چون لندکروزر، لکسس RX و … را کاهش داده وشرایط قانون مند و طبیعی را برآن حاکم کند.
امیدواریم در ماههای آینده بازارسالم رقابتی که مدتها چشم انتظارش بودیم به وجود بیاید،البته با اعمال سیاستهای درست که به نفع مردم تمام شود،چون در بازار رقابتی سالم خود مردم بهترین قاضی برای سنجش کیفیت خودروهای موجود که انشاا.. از برندهای معتبر خواهد بود هستند و البته خودروسازان داخلی باید خانه تکانی مفصلی داشته باشند
اگه 5 ساله ديگه هم مذاكرات ادامه داشته به سرانجام هم برسه هيچ وقت قيمت ماشين پايين نمياد دست دلالال كه با دولت در يه كاسه هست حاضر به ضرر نيستند.
بعید میدونم اجازه بدن قیمتها بیاد پایین متاسفانه از همین الان دارن اعلام میکنند قیمت دلار پایین نمیاد.
امیدوارم قیمتها بیاد پایین اونموقع اختلاف قیمتها هم کم میشه و ما میتونیم ماشینامون را بهتر ارتقا دهیم.
من هم فکر می کنم که قیمت ماشین پایین نمیاد چون متاثر از قیمت دلار هست.
اما موضوع پرسش و پاسخ مطرح شده، خودروهای مناسب واردات هست نه قیمت. فکر می کنم ایشون درست پاسخ داده و جای خالی ماشین های شهری با کیفیت و متوسط القیمت خالیه. چقدر 206 ؟
هرچند به خاطر رانت بالای ایران خودرو و سایپا بعید می دونم که مانند گذشته در واردات همچین محصولاتی توسط سایر شرکت ها سنگ اندازی نکنن. به خصوص که واردات یا مشارکت در تولیدش برای خودشون هم که کلی هزینه سربار دارن به صرفه نیست
ازما که گذشت شاید واسه چند نسل بعدی..
فکر نکنم توافقی درکار باشه امروز مطمئن شدم باید با همین وضعیت و گرانی بی حد و مرز سوخت و ساخت پزاید 20 ملیونی و کیا سراتوی 125 ملیونی (قیمت واقعی در سایر کشورها 36 ملیون د مدل فول) یه خودروی بنجل چینی که فقط مردم ایران و آنگولا و نیجر اسمش بلدن 80 ملیون این اوضاع ادامه داره..
کی بشه چین کره و ژاپن رو بذاره جیبش؟
فقط تا سه سال دیگه
سلام
آقایان بیایید واقع بین باشیم
من نمی دونم این مطلبی که الان توی سایت قرار دادید چه موقع نوشته شده است ؛ چون الان که ماه سوم سال نود و چهار هستیم اصلا خودروی ژاپنی و یا کره ایی یا آلمانی در بازار ایران زیر 100 میلیون پیدا نمی شه نه که الان از یکسال گذشته هم وجود نداشته ؟
با درود به دوستان عزیز
بنظر من از 5000 بریتیش پوند برای اتوموبیل های مدرن حماقت محض است در بریتانیا می گوییند به اندازه یک پنی عاقل ولی به اندازه یک پوند احمق که کاملا در مورد کسانی که بیشتر از 5000 پوند برای خرید اتوموبیل های مدرن هزینه می کنند شامل این گفته میشوند مثلا سیلور کلود 3 کنیتیناتال فلالینک اسپر پدرم که مدل 1964 است هم از نظر راحتی کیفت وکم دردسر بودن از اتوموبیل های جدید خیلی بهتر است وهزینه استهلاک بسیار پایین دارد وهمه قطعات ان برای دوام بیش از یک قرن ساخته شده است
اما کیت رویس