خودروهای کرهای کارکرده با قیمت زیر یک میلیارد تومان
اگر با کمتر از یک میلیارد تومان به دنبال خودروی دستدوم کرهای هستید، این مطلب پدال را از دست ندهید. با این بودجه از کیا پیکانتو گرفته تا هیوندای سوناتا قابل خریداری خواهد بود.
به گزارش دنده 6 – در حال حاضر در بین کسانی که به دنبال خرید خودرو در کشورمان هستند، دو رویکرد متفاوت در جریان است. برخی خودروی صفرکیلومتر را ترجیح میدهند و درنتیجه انتخابی جز خودروهای ایرانی و چینی نخواهند داشت. از سوی دیگر، برخی معتقدند خودروهای کارکرده از برندهای معتبر کرهای و ژاپنی انتخاب بهتری است. هرکدام از این گزینهها معایب و مزایای خود را دارد و خریدار ایرانی بهناچار باید سراغ یکی از آنها برود. ازاینرو، در ادامه قصد داریم با خودروهای کرهای کارکردهای که با زیر یک میلیارد تومان میتوان خرید آشنا شویم. با این مبلغ هماکنون میتوان خودروهای ایرانی نسبتاً زیادی مثل دنا پلاس، تارا، پژو ۲۰۷ اتوماتیک و چند گزینهٔ معدود چینی مثل امویام X22 و جک J4 خرید ولی خودروهای کرهای کارکرده با کمتر از یک میلیارد بسیار اندک بوده و صرفاً در پنج شش مدل از خودروهای قدیمی متعلق به ۱۵ تا ۲۰ سال پیش خلاصه میشود.
هیوندای ورنا اتوماتیک مدل ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۹
حدود قیمت: بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان
کرمان موتور که با عرضهٔ مدلهای دوو به فروش مناسبی دست پیدا کرده بود، در اوایل دههٔ ۸۰ پس از خاتمهٔ تولید سیلو، هیوندای ورنا را بهعنوان جایگزین آن روی خط تولید برد. ورنایی که به ایران آمد از نسل دوم و نسخهٔ فیسلیفت بود که در سال ۲۰۰۶ معرفی شده بود. این سدان کرهای علیرغم هماهنگی ضعیف بین موتور و گیربکس، به لطف استهلاک پایین و کیفیت مناسب، با استقبال خریداران ایرانی مواجه شد و توانست به فروش مناسبی دست پیدا کرد. ورنا ابتدا با پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری و گیربکس دستی به بازار عرضه شد اما از سال ۱۳۸۶ کرمان موتور نسخه اتوماتیک آن را هم با موتور ۱.۶ لیتری به بازار فرستاد. این نسخه که ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور دارد، از چند آپشن بیشتر مثل ترمز ABS، ترمز دیسکی عقب و تنظیم برقی آینههای جانبی هم بهره میبرد. نسخهٔ دستی ورنا را حتی در نمونههای تمیز و مدل بالاتر میتوان با قیمت زیر ۵۰۰ میلیون تومان خرید اما نسخه اتوماتیک عمدتاً بالای ۶۰۰ میلیون تومان قیمت دارد.
هیوندای آوانته مدل ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۹
حدود قیمت: بین ۷۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان
یکی دیگر از سدانهای کرهای محبوبی که کرمان موتور به ایران آورد، هیوندای آوانته بود. این خودرو نسل سوم النترا بود که در برخی بازارها مثل کشورمان با نام آوانته عرضه شد. این نسل در سال ۲۰۰۰ معرفی و در سال ۲۰۰۴ فیسلیفت شد. آوانته که در سال ۱۳۸۵ به ایران آمد، در نسخههای دستی و اتوماتیک با گیربکس چهار سرعته توسط کرمان موتور تولید و عرضه شد. این خودرو هم مثل برادر کوچکتر خود به لطف استهلاک پایین با اقبال مواجه شد و حتی هنوز هم بازار دستدوم پررونقی دارد و با قیمتهای بالایی خریدوفروش میشود تا جایی که قیمت آخرین مدلهای آن یعنی ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ حتی از یک میلیارد تومان هم فراتر رفته است اما مدلهای پایینتر را میتوان با قیمت زیر یک میلیارد تومان پیدا کرد. آوانته به یک پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر مجهز است که ۱۴۳ اسب بخار قدرت و ۱۸۲ نیوتن متر گشتاور تولید میکند.
هیوندای سوناتا مدل ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷
حدود قیمت: بین ۹۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان
هرچند نسلهای قبلی هیوندای سوناتا در تعداد محدودی وارد کشورمان شده بودند و هماکنون نمونههای دههٔ ۹۰ میلادی آن تکوتوک با قیمتهای پایینی پیدا میشوند اما اولین حضور جدی این سدان میان سایز کرهای در بازار ایران با نسل پنجم رقم خورد. این نسل به لطف طراحی متحول شده نسبت به قبل، در ایران و کل جهان موردتوجه قرار گرفت و در حال حاضر با زیر یک میلیارد تومان سخت میتوان نمونههای کارکردهٔ آن را پیدا کرد. بااینوجود، اولین نمونههای وارداتی سوناتا از مدلهای ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ هماکنون روی مرز یک میلیارد تومان خریدوفروش میشوند. این نمونهها به پیشرانهٔ ۲.۴ لیتری چهار سیلندر مجهز هستند که ۱۷۴ اسب بخار قدرت و ۲۲۸ نیوتن متر گشتاور دارد و به یک گیربکس پنج سرعتهٔ اتوماتیک متصل میشود. نسل پنجم سوناتا در سال ۲۰۰۸ فیسلیفت شد که این نمونهها در ایران بالای یک میلیارد تومان قیمت دارند.
کیا سراتو مدل ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹
حدود قیمت: بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان
کیا سراتو سابقهٔ زیادی در بازار کشورمان دارد و همهٔ نسلهای آن را در ایران دیدهایم. این خودرو زمانی که نسل دومش توسط سایپا مونتاژ شد به شهرت بیشتری در ایران دست یافت و نسل سوم آنهم بعداً بهصورت وارداتی به کشورمان آمد درحالیکه در دور جدید واردات نیز کوشا خودرو جدیدترین نسل سراتو را به ایران آورده است. بااینحال، با زیر یک میلیارد تومان حتی نمونههای مونتاژی سایپا را هم نمیتوان خرید و باید سراغ نسل اول سراتو بروید که بهصورت محدود در مدلهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ توسط اطلس خودرو بهصورت وارداتی در کشورمان عرضه شدند و خیلی شناختهشده نیستند. این نسل اولین بار در سال ۲۰۰۳ معرفی و در سال ۲۰۰۶ فیسلیفت شد. سراتو ظاهری ساده و محافظهکارانه داشت و در دههٔ ۸۰ شمسی در بازار ایران در برابر رقبایی مثل رنو مگان نتوانست خیلی عرضاندام کند. این سدان کرهای به یک پیشرانهٔ ۲ لیتری چهار سیلندر با ۱۴۳ اسب بخار قدرت و ۱۸۶ نیوتن متر گشتاور در کنار یک گیربکس چهار سرعته اتوماتیک مجهز است.
کیا پیکانتو مدل ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳
حدود قیمت: بین ۹۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان
پیکانتو کوچکترین محصول کیا محسوب میشود که در نسل دوم خود بهصورت وارداتی در کشورمان عرضه شد. این نسل در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۱ رونمایی شده بود و تقریباً از همان سالهای ابتدایی عرضه به ایران آمد. پیکانتو تا مدل ۲۰۱۶ در کشورمان عرضه شد اما هماکنون نمونههای کارکردهٔ آن با قیمت زیر یک میلیارد تومان خیلی سخت و کم پیدا میشوند و باید سراغ اولین نمونههای وارداتی یعنی مدل ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ بروید که روی مرز یک میلیارد تومان قیمت دارند. پیکانتو جدیدترین خودروی کرهای است که میتوان با این قیمت خرید ولی از سوی دیگر، این یک هاچبک کوچک شهری است که برای استفادههای خانوادگی چندان مناسب نخواهد بود. پیکانتو همچنین از یک پیشرانهٔ ۱.۲ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی استفاده میکند که تنها ۸۵ اسب بخار قدرت و ۱۲۱ نیوتن متر گشتاور دارد. انتقال نیروی این موتور هم توسط یک گیربکس چهار سرعتهٔ اتوماتیک صورت میگیرد.
سانگیانگ موسو مدل ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۵
حدود قیمت: بین ۸۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان
در حال حاضر با زیر یک میلیارد تومان هیچ شاسیبلند کارکردهای از برندهای کیا و هیوندای نمیتوان خرید و اگر خواهان چنین خودرویی هستید باید سراغ سانگیانگ بروید یعنی برند کرهای نهچندان موفقی که سالها محصولات مختلف آن بهصورت مونتاژی و وارداتی در کشورمان عرضه شدند. ارزانترین خودروی سانگیانگ هماکنون موسو است که بین سالهای ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۶ توسط مرتب خودرو مونتاژ میشد. موسو بازار دستدوم خیلی ضعیفی دارد و سخت خریدار برای آن پیدا میشود اما در عوض میتوان نمونههای کارکردهٔ آن را با قیمت مناسب زیر یک میلیارد تومان پیدا کرد. موسوم که شاسیبلند میان سایزی با شاسی نردبانی و همردهٔ تویوتا پرادو و میتسوبیشی پاجرو است، با دو پیشرانهٔ ۲.۳ لیتری چهار سیلندر و ۳.۲ لیتری شش سیلندر خطی در ایران عرضه شد که هردو ساخت مرسدس بنز هستند. نسخهٔ قویتر موسو ۲۲۰ اسب بخار قدرت و ۳۰۷ نیوتن متر گشتاور دارد.