اخبار خارجیاسلایدر

خودروهای کوچک هیوندای با برند دوج

حدود سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ تعدادی از محصولات ارزان‌قیمت و کوچک هیوندای، با برند دوج در کشورهای مختلف عرضه شدند.

به گزارش دنده 6 – براساس گزارش‌هایی منتشر شده، ممکن است پیکاپ‌های جنرال موتورز با برند هیوندای در برخی بازارها عرضه شوند. همین اتفاق می‌تواند به‌صورت برعکس هم رخ دهد و بر پیشانی پیکاپ‌های گروه هیوندای مثل سانتا کروز برند آمریکایی نقش ببند. این اما اولین باری نیست که لوگوی یک شرکت آمریکایی روی خودروهای هیوندای می‌خورد زیرا سال‌ها قبل، دوج دو مدل از محصولات این شرکت کره‌ای را با برند خودش در آمریکای لاتین عرضه می‌کرد.

هیوندای گتز یا دوج بریسا

از طریق اتحادی که بین دایملر کرایسلر و گروه هیوندای شکل گرفته بود، در سال ۲۰۰۲ عرضهٔ نسل اول هیوندای اکسنت با نام دوج بریسا در بازار ونزوئلا آغاز شد. این خودرو توسط شرکت ونزوئلایی MMC Automotriz در کاراکاس تولید می‌شد. این شرکت هرچند امروز به تولید خودروهای میتسوبیشی مشغول است اما قبلاً سازندهٔ اصلی خودروهای هیوندای در منطقه محسوب می‌شد. اکسنتی که با نام دوج بریسا به بازار عرضه شد اما فروش خوبی نداشت و به همین دلیل، برای نسل دوم آن یکی دیگر از خودروهای هیوندای یعنی هاچ‌بک کوچک گتز (Getz) انتخاب شد. نسل دوم بریسا که در سال ۲۰۰۶ راهی بازار و تا سال ۲۰۰۹ تولید شد، از یک پیشرانهٔ ۱.۳ لیتری چهار سیلندر با ۸۱ اسب بخار قدرت استفاده می‌کرد.

هیوندای اکسنت یا دوج اتیتیود

نسل دوم هیوندای اکسنت که در سال ۱۹۹۹ معرفی شد، در مکزیک با نام دوج ورنا عرضه شد. این همان خودرویی است که در کشورمان هم توسط کرمان موتور با نام هیوندای ورنا وجود داشت. پس از پایان تولید این سدان کره‌ای، دوج سراغ نسل سوم اکسنت رفت و آن را با نام اتیتیود در مکزیک عرضه کرد. این کار در سال ۲۰۱۱ نیز با نسل چهارم اکسنت ادامه پیدا کرد. چند سال بعد اما دوج از هیوندای فاصله گرفت و در سال ۲۰۱۵، میتسوبیشی میراژ را به‌عنوان نسل سوم اتیتیود راهی بازار مکزیک کرد. به‌تازگی هم از شرکت آمریکایی برای نسل چهارم اتیتیود سراغ سدان چینی گک امپو رفته است تا هرکدام از نسل‌های این خودرو متعلق به یک شرکت باشد!

ری‌بج چرا انجام می‌شود؟
دلایل زیادی برای ری‌بج کردن خودروها وجود دارد. این کار یک راه مقرون‌به‌صرفه برای گسترش حضور یک شرکت در منطقه‌ای خاص محسوب می‌شود. به‌عنوان‌مثال، خودروسازی مثل دوج برای حضور در بازار مکزیک می‌تواند بجای سرمایه‌گذاری برای توسعهٔ خودرویی کاملاً جدید، مدلی را از یکی از شرکای خود قرض بگیرد و برند خود را بدون صرف هزینه در این منطقه مطرح کند. گاهی اوقات هم این کار به خاطر بازاریابی انجام می‌شود. به‌عنوان‌مثال، رم ۱۰۰۰ نسخهٔ ری‌بج شدهٔ پیکاپ ساختار یکپارچهٔ فیات تورو است که در مکزیک عرضه می‌شود اما وقتی نام رم روی این پیکاپ می‌خورد، بسیار سرسخت‌تر و توانمندتر به نظر می‌رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا