درگ هیوندای آیونیک 5 N با لامبورگینی، فراری، پورشه و مرسدس برابوس!
در رقابتی جذاب و دیدنی، آیونیک ۵ N به مصاف پورشه ۹۱۱ GT3، لامبورگینی هوراکان STO، فراری ۸۱۲ کامپتیزیونه و مرسدس G63 برابوس رفته است.
به گزارش دنده 6 – سه دهه پیش وقتی با هیوندای اکسل رانندگی کردیم، دریافتیم که فقط وسیلهای برای رفتن از نقطهٔ A به B است نه یک خودروی مطلوب. سی سال بعد اما ویدئویی را خواهید دید که رقابت یک هیوندای را با فراری و لامبورگینی نشان میدهد. ما میخواستیم ببینیم آیونیک ۵ N چقدر سریع است و به همین دلیل، آن را در برابر تعدادی از سریعترین و گرانترین خودروهای جهان قرار دادیم.
در این رقابت، هیوندای در برابر یک خودروی شش سیلندر، یک هشت سیلندر، یک ۱۰ سیلندر و نهایتاً یک ۱۲ سیلندر قرار میگیرد. نمایندهٔ شش سیلندرها پورشه ۹۱۱ GT3 با گیربکس دستی است که قیمت آن از ۱۸۴,۵۵۰ دلار آغاز میشود. در سینهٔ این خودرو یک موتور ۴ لیتری تنفس طبیعی قرار دارد که ۵۱۰ اسب بخار قدرت و ۴۷۰ نیوتن متر گشتاور تولید میکند. خودروی V8 این جمع یک مرسدس G63 است که قیمت آن از ۱۸۴,۱۵۰ دلار آغاز میشود اما نمونهٔ حاضر در این رقابت استاندارد نیست و از کیت برابوس با تیونینگ موتور سطح یک بهره میبرد.
مرسدس در حالت استاندارد ۵۸۵ اسب بخار قدرت و ۸۵۰ نیوتن متر گشتاور دارد اما تیونینگ سطح یک برابوس سیستم اگزوز جدید با سه سر اگزوز در هر طرف و قدرت و گشتاور بیشتری را به دنبال دارد. زیر کاپوت این ماشین یک موتور ۴ لیتری توئین توربو قرار دارد که به یک گیربکس ۹ سرعته اتوماتیک متصل میشود. خودروی ۱۰ سیلندر گروه همانطور که انتظار میرود لامبورگینی هوراکان در نسخهٔ STO است. موتور ۵.۲ لیتری این ماشین ۶۴۰ اسب بخار قدرت و ۵۶۵ نیوتن متر گشتاور را از طریق یک گیربکس هفت سرعتهٔ دوکلاچه به چرخهای عقب تحویل میدهد. STO با قیمت پایهٔ ۳۴۸,۷۷۳ دلار، خودروی بسیار گرانقیمتی است.
در آخر هم به خودروی V12 یعنی فراری ۸۱۲ کامپتیزیونه میرسیم که نسخهای سریعتر و قویتر از سوپرکار دوازده سیلندر موتور جلوی مارانلو محسوب میشود. زیر کاپوت این اسب ایتالیایی یک نیروگاه ۶.۵ لیتری V12 تنفس طبیعی پنهان شده است که ۸۳۰ اسب بخار قدرت و ۶۹۲ نیوتن متر گشتاور تولید میکند. کامپتیزیونه اما بسیار گرانقیمت است و بیش از ۶۰۰ هزار دلار قیمت دارد. این در حالی است که آیونیک ۵ N تنها ۶۷,۴۷۵ دلار قیمت دارد و با دو موتور الکتریکی، حداکثر ۶۵۰ اسب بخار قدرت و ۷۷۰ نیوتن متر را ارائه میکند.
هرچند آیونیک ۵ N نتوانست همهٔ این خودروها را مغلوب کند اما چیزی که جالب بود، ثبات عملکرد کراساوور الکتریکی هیوندای در چندین درگ پشت سر هم بود. در طول فیلمبرداری این ویدئو طی چهار روز، هیوندای هرروز حدود ۳۰ لانچ انجام داد و هر بار عملکرد خودرو دقیقاً مشابه قبل بود که این تکرارپذیری مداوم برای یک خودروی الکتریکی باورنکردنی به نظر میرسد. این در حالی است که تمام خودروهای بنزینی و خصوصاً نمونههای محرک عقب، برای لانچ به گرم کردن تایر نیاز داشتند و چند بار تلاش کردند تا به لانچ ایدهآلی دست پیدا کنند. درهرحال، پس از آزمایش تمام خودروها، نتایج زیر حاصل شد.