روی تاریک شهر آیینهای بنسلمان!
روی دیگر نئوم، شهر خطی شلوغ، پراکنده و مملو از واحدهای اداری است؛ نیمهویرانهای پساآخرالزمانی کاملا متضاد با طرح پیچیده عربستان سعودی که ماهیت واقعی آن پشت رندرهای بلندپروازانه هوش مصنوعی پنهان شده است.
به گزارش دنده6 : ابرپروژه نئوم در این تصویر نمیتواند برای بقای خود از سوختهای فسیلی، ترافیک و آلودگی چشمپوشی کند.
هوش مصنوعی DA، اولین ربات هنرمند جهان، با استفاده از دوربینی که در چشمانش گنجانده شده است، طراحی و نقاشی میکند. DA نقطه مقابل نئوم را به تصویر کشیده است؛ کلانشهری که هیچ یک از برنامههای شهر خطی مورد انتظار بنسلمان در آن بهخوبی پیش نرفته است.
با تمرکز بر دادههایی که از شهر خطی نئوم منتشر شده است، این شهر میزبان حدود ۳۰۰هزار نفر در مسافت ۲٫۴ کیلومتر خواهد بود؛ ۳۰۰ هزار نفر از افرادی که ارزش داراییهای آنها فوقالعاده بالا توصیف شده است. داراییهای قابل سرمایهگذاری این افراد باید بالاتر از ۱۰ میلیون دلار باشد، این افراد ۵٫۵٪ از ثروت جهان را در اختیار خواهند داشت.
تضمین حق شهروندی در این شهر که توسط شناختهشدهترین معماران بینالمللی طراحی شده است، امتیازی برای قشر خاصی از مردم جهان است؛ اما جالبتر از آن استنباطی است که از مشاهده طرحهای این شهر میشود. تمام عناصر زیربنایی شهرسازی برای پاسخگویی به نیازهای مسکن، توسعه کارآمد و دموکراتیک در این شهر آیندهنگرانه اشرافی واژگون شده است.
حداکثر استفاده (فشردهسازی) از زمین که قرار بود حداکثرسازی فضای جمعی و تفریحی را تضمین کند، در عوض به خصوصیسازی و کنترل شدید در آن منجر میشود. نئوم با ۲ دیوار غولپیکر، رفتوآمد را محدود کرده است، در خارج از آن نیز تنها کویر باقی مانده است تا ضامن دست نیافتنی بودن این واحه مدرنیته و خوشبختی برای بسیاری از کسانی باشد که از داشتن آن طرد شدهاند.