رکورد سرعت توسط قطار هایپرلوپ چین میشود
به گفته مهندسان چینی، آنها میخواهند سرعت قطار مغناطیسی خود را تا سهبرابر نیز افزایش دهند. بدینترتیب قطار هایپرلوپ چین میتواند دیوار صوتی را نیز شکسته و از هواپیماها پیشی بگیرد. این قطار مغناطیسی فوقالعاده سریع T-Flight نام دارد و توسط شرکت دولتی علوم و صنعت هوافضا ساخته شدهاست.
به گزارش دنده 6 : قطارهای مغناطیسی روی ریل شناور هستند و هیچ تماسی با زمین ندارند. از طرفی درون تونلهای مخصوص حرکت میکنند و با مقاومت اندک هوا مواجه میشوند. این عوامل در کنار برخی موارد دیگر باعث میشود که رکورد سرعت قطار هایپرلوپ چین بسیار فراتر از قطارهای سنتی باشد. بد نیست یادآوری کنیم که سرعت قطارهای عادی در بسیاری از نقاط جهان به تنها ۹۵ کیلومتر بر ساعت محدود شده است.
البته چینیها تنها کاربران این فناوری نیستند. پیش از این ژاپنیها توانسته بودند با قطارهای مغناطیسی سری L0 SCMaglev به سرعت ۶۰۳ کیلومتر برساعت دست یابند. اما چطور چینیها توانستند این رکورد فوقالعاده را بشکنند؟ برای رسیدن به چنین سرعتی، قطار باید با (تقریبا) هیچ اصطکاکی مواجه نشود. بههمین منظور شرکت چینی یک خط آزمایشی ۲ کیلومتری را با فشار فوقالعاده پایین ساخت.
آنها همچنین تفاوت صافی مسیر را به ۰.۳ میلیمتر رساندند که اختلاف بین بالاترین و پایینترین نقطه را نشان میدهد. تونل چینیها عرضی معادل ۶ متر دارد و از نظر مقایسه با یک شکل هندسی دقیق تنها خطای ۲ میلیمتر را ثبت کرده است. همچنین فشار داخل هایپرلوپ میتواند در تنها ۵ دقیقه به حالت نرمال بازگردد.
جالب اینجاست که قطار هایپرلوپ چین توانسته در مرحله اول آزمایشی خود رکورد سرعت را بشکند، ولی این پایان کار نیست. آنها میخواهند در مرحله دوم تست T-Flight مسیر آزمایش را به ۶۰ کیلومتر افزایش داده و سرعت عجیب ۱۰۰۰ کیلومتر بر ساعت را ثبت کنند. بد نیست بدانید که از نظر تئوری قطارهای مغناطیسی میتوانند حتی سریعتر از هواپیماهای مسافربری حرکت کنند.
ظاهرا دولت چین میخواهد از این فناوری جذاب برای اتصال بین دو شهر ووهان و بیجینگ استفاده کرده و در نهایت حتی رکورد سرعت ۲۰۰۰ کیلومتر بر ساعت را هم تجربه کند. هرچند که حتی عملیاتیکردن رکورد سرعت ۱۰۰۰ کیلومتر بر ساعت نیز توسط قطار هایپرلوپ چین یک دستاورد بزرگ محسوب میشود.
مخصوصا اینکه برای اولین بار ایلان ماسک در سال ۲۰۱۳ ایده سیستم هایپرلوپ را در آمریکا مطرح کرد، پس از گذشت یک دهه هنوز نتوانسته نتیجهای ملموس را ارائه دهد. همچنین شرکت Virgin نیز که یکی از بزرگترین تیمهای فعال در این زمینه محسوب میشد، اخیرا تمامی فعالیتهای خود را متوقف کرده است.