زمان تحویل سایپا شاهین پلاس اعلام شد
به گزارش دنده 6 ، سایپا با رونمایی از شاهین پلاس، گام بلندی در مسیر ارتقاء کیفیت محصولات خود برداشته است. این خودرو که به عنوان نسل جدید و بهبود یافته شاهین شناخته میشود، با بهرهگیری از پیشرانهای قدرتمندتر و گیربکس اتوماتیک، تجربه رانندگی لذتبخشتری را برای مشتریان به ارمغان میآورد. در حالی که طراحی بیرونی شاهین پلاس شباهت زیادی به نسخه قبلی دارد، اما قلب تپندهی این خودرو به طور کامل متحول شده است.
شاهین G، در رقابت تنگاتنگ با محصولات ایران خودرو، نتوانست عملکرد قابل قبولی از خود نشان دهد. یکی از مهمترین دلایل این عدم موفقیت، ضعف فنی این خودرو بود. سایپا با معرفی شاهین پلاس، تلاش دارد تا با بهبود عملکرد و رفع نواقص گذشته، جایگاه خود را در بازار خودرو تقویت کند و به رقیب سرسختی برای ایران خودرو تبدیل شود.
بررسی مشخصات فنی شاهین پلاس
زیر کاپوت شاهین پلاس، پیشرانه ME16 شرکت مگاموتور قرار گرفته است. این پیشرانه در واقع همان TU5P ایران خودرو است که با اندکی تغییرات در خط تولید مگاموتور تولید میشود. هرچند طراحی کلی و تکنولوژیهای بکار رفته در این دو پیشرانه شباهت زیادی دارد، اما تفاوتهایی جزئی در آلیاژهای مورد استفاده و احتمالا برخی تنظیمات، میتواند عملکرد آنها را کمی متفاوت کند.
قلب تپندهی شاهین پلاس، یک موتور ۱.۶ لیتری است که با سیستم تنفس طبیعی، ۱۱۱ اسب بخار قدرت و ۱۵۰ نیوتنمتر گشتاور را در اختیار راننده قرار میدهد. این موتور چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ، همراه با گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک، عملکردی روان و بدون تاخیر را ارائه میدهد. در میان خودروهای داخلی همرده، شاهین پلاس با این ترکیب موتور و گیربکس، یکی از بهترین انتخابها برای کسانی است که به دنبال خودرویی با گیربکس اتوماتیک هستند.
شاهین پلاس با وزن ۱۳۳۰ کیلوگرمی، به ازای هر صد کیلومتر ۷.۲ لیتر سوخت مصرف میکند که نشان از تعادل مناسب بین عملکرد و مصرف سوخت در این خودرو است. ابعاد شاهین پلاس به ترتیب طول، عرض و ارتفاع ۴۴۴۶، ۱۷۷۱ و ۱۴۹۰ میلیمتر است. این ابعاد شاهین پلاس را در سگمنت سدانهای جمعوجور بازار قرار میدهد.
بررسی طراحی نسل جدید شاهین
همانگونه که پیشتر گفتیم، از نظر طراحی ظاهری، شاهین پلاس تغییری را در مقایسه با نسل قبلی . چراغهای گرد و هماهنگی آنها با جلوپنجره، همچنان جلوهای جذاب به قسمت جلوی خودرو بخشیده است. خطوط روان روی کاپوت و سپر نیز به زیبایی طراحی خودرو افزودهاند. اگرچه استفاده از رینگهای آلیاژی ۱۵ اینچی در این خودرو کمی محافظهکارانه به نظر میرسد، اما هماهنگی خوبی با طراحی کلی خودرو دارد.
در نمای عقب خودرو، علاوه بر تغییر نام به شاهین+، میتوان آنتن کوسهای را نیز مشاهده کرد که به عنوان یکی از المانهای طراحی مجدد در نظر گرفته شده و به خودرو ظاهری اسپرتتر بخشیده است.
یکی از تفاوتهای اصلی بین شاهین پلاس و شاهین G در طراحی داخلی آنهاست. ترکیب رنگ مشکی و کرم به همراه تزئینات چوبی، فضایی دلنشین و مدرن را برای سرنشینان فراهم کرده است. علاوه بر این، نمایشگر ۱۰ اینچی مالتیمدیا، جایگزین نمایشگر ۷ اینچی مدل قبلی شده و امکانات بیشتری را در اختیار کاربر قرار میدهد.
یکی از نکات قابل توجه در طراحی داخلی شاهین پلاس، صندلی راننده با تنظیم برقی ۶ حالته و گرمکن است. با این حال، عدم وجود تنظیم برقی برای صندلی شاگرد، به عنوان یک نقطه ضعف در این خودرو محسوب میشود. اگرچه فاصله محوری ۲۶۵۰ میلیمتری شاهین پلاس اتوماتیک در مقایسه با برخی از رقبا همرده مناسب ارزیابی میشود، اما در سفرهای طولانی و با حضور سه سرنشین در ردیف عقب، ممکن است فضای پا محدود باشد.
بررسی امکانات رفاهی نسل جدید شاهین
شاهین پلاس، خودرویی کاملتر از مدلهای قبلی شاهین است. این خودرو علاوه بر امکانات استاندارد نظیر کنترل کشش و پایداری، کنترل لغزش، سنسور پارک عقب و دوربین دنده عقب با آپشنهای لوکستری همچون آنتن کوسهای، کروزکنترل و گرمکن صندلیها همراه شده است. شیشههای دودی عقب و سانروف نیز بر جذابیت ظاهری و راحتی سرنشینان افزودهاند.
اگرچه شاهین پلاس پیشرفت قابل توجهی داشته است، اما هنوز در برخی زمینههای ایمنی و رفاهی با استانداردهای جهانی فاصله دارد. سایپا باید برای جلب رضایت مشتریان و رقابت در بازار، به صورت جدی به بهبود این موارد بپردازد.
محصول جدید سایپا با چه قیمت روانه بازار میشود؟
علیرغم تعیین قیمت کارخانهای ۷۵۷ میلیون و ۸۲۸ هزار تومان برای شاهین پلاس، این خودرو هنوز در اختیار متقاضیان قرار داده نشده و در نتیجه نمیتوان گفت خرید این خودرو از بازار آزاد نیازمند چه مقدار هزینه است. سایپا وعده داده است که اولین سری شاهین پلاس را تا پایان سال جاری به دست مشتریان برساند.