اخبار

زیر و بم تجارت خودروهای گذر موقت در ایران

اگرچه واردات خودروهای آمریکایی به کشور ممنوع اعلام شده، اما هنوز منفذهایی برای واردات شورلت و کادیلاک وجود دارد. تنها کافی است 15 میلیون تومان بپردازید و سال‌ها خودروی آمریکایی سوار شوید.

به گزارش ایران‌جیب به نقل از مهر، پرونده ورود و تردد خودروهای آمریکایی به کشور گویا بسته شدنی نیست. حتی علیرغم اینکه مقام معظم رهبری هم نسبت به ورود این خودروهای پرمصرف و البته لوکس آمریکایی تذکراتی را به دولت دادند، اما هنوز منفذهایی برای رخنه این خودروها به خیابان‌های ایران وجود دارد و به نظر می‌رسد که دلالان واردات خودروهای آمریکایی دست بردار نیستند و نمی‌توانند از سودهای جذابی که واردات این خودروها برایشان دارد، دست بردارند.
گذرموقت حربه جدید واردکنندگان برای دور زدن قانون

هنوز هم ارز زیادی بابت واردات خودروهای آمریکایی از کشور خارج می‌شود و به نوعی، منابع ارزی کشور را تحت‌الشعاع اشتهای برخی افراد در لوکس سواری قرار می‌دهد. در این میان حتی جلوی ثبت سفارش واردات خودروهای آمریکایی هم گرفته شده و هم اکنون، اگر واردکننده‌ای بخواهد خودروی آمریکایی ثبت سفارش کند، سامانه ثبتارش این اجازه را به او نمی‌دهد و ثبت سفارش بر روی هر نوع مدل خودروی آمریکایی با هر مبدایی که برای ورودش در نظر گرفته شود، قفل است.

درست بعد از این مصوبه دولت که ثبت سفارش خودروهای آمریکایی را متوقف می‌کرد و حتی ثبت‌سفارش های قبلی را هم باطل اعلام می‌کرد؛ واردکنندگان، مناطق آزاد کشور را برای واردات این خودروها مساعد یافتند و تلاش کردند که تا خودروهای آمریکایی را از طریق مناطق آزاد کشور بدون پرداخت تعرفه و عوارض گمرکی مشمول سرزمین اصلی، وارد کنند. آنجا هم به هرحال این خودروها مشتریان خاص خود را دارند و حتی اگر واردکنندگان همچون گذشته، به اجاره خودروها در مناطق آزاد بپردازند، باز هم سود خوبی نصیبشان می‌شود که دولت این راه را هم بسته است؛ اما این هم پایانی بر واردات خودروهای آمریکایی نبود.

اما اکنون واردات خودروهای آمریکایی به صورت گذرموقت، به حربه جدید واردکنندگان در واردات این خودروها تبدیل شده است. آنها خودروهای آمریکایی را از گمرکات جنوبی و از مرز مشترک ایران و امارات وارد کشور کرده و ترتیبی می‌دهند که با پلاک گذرموقت وارد بازار شوند. این خودروها هم به صورت زیرپوستی و با آگهی‌های اینترنتی و حتی آگهی‌های پیامکی، مشتریان خاص خود را پیدا می‌کنند.
هر مدل خودروهای آمریکایی را فقط سفارش دهید و در ایران تحویل بگیرید!

بررسی‌های میدانی خبرنگار مهر حکایت از آن دارد که خودروهای آمریکایی با گذر موقت به راحتی وارد کشور شده، ۶ ماه بر اساس قانون اجازه تردد با پلاک موقت دارند و پس از آن، به شیوه‌های شگفت‌آور و البته صوری، از مرزهای جنوبی خارج شده و مجدد بعد از چندین روز، به عنوان یک خودروی جدید گذرموقت وارد ایران می‌شوند و اجازه دارند که شش ماه دیگر را تردد کنند. این رفت و آمد صوری البته برای خریدار هزینه‌ای هم دارد که به نظر می‌رسد افرادی که به دنبال خرید خودروهایی چند صد میلیونی همچون شورلت هستند، پرداخت ده تا بیست میلیون تومان آن هم هر شش ماه یکبار، برای آنها چندان مشکل‌ساز نباشد.

خبرنگار مهر در تماس تلفنی با یکی از فروشندگان انواع خودروهای آمریکایی همچون شورلت و کادیلاک، به پشت‌پرده‌های دیگری از شگردهای ورود خودروهای آمریکایی علیرغم محدودیت و ممنوعیت‌های دولتی دست یافته است. یکی از فروشندگان خودروهای آمریکایی گذرموقت در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: هر خودروی آمریکایی با هر مدل و هر آپشنی که مشتری بخواهد را برایش تامین می‌کنیم و مشکلی هم در این زمینه وجود ندارد.

وی می‌افزاید: شما هر مدل خودروی آمریکایی را که انتخاب کنید، مراحل واردات آن از طریق امارات متحده عربی و مرزهای جنوبی کشور انجام می‌شود و بعد از چند روز هم خودرو را در جنوب کشور با پلاک موقت تحویل خواهید گرفت، هر نوع تضمینی هم که شما بخواهید شرکت در اختیار شما قرار خواهد داد و مشکلی هم از این بابت وجود ندارد.

این واردکننده خودروهای آمریکایی می‌گوید: بر اساس قوانین بین‌المللی که مرتبط با ایران هم نیست، یک خودروی گذر موقت دهها بار بلکه صدها بار اجازه ورود و خروج از یک کشور را دارد و هیچ محدودیتی هم در این زمینه وجود ندارد. ما ۳۰ درصد مبلغ خودرو را به صورت پیش‌پرداخت دریافت کرده و با تضمین‌هایی که می‌دهیم، خودرو را برای مشتری وارد می‌کنیم. وارداتش هم هیچ ربطی به مصوبات دولت برای جلوگیری از ورود خودروهای آمریکایی ندارد.
ورود و خروج صوری گذرموقت‌ها تنها در چند ساعت!

یکی دیگر از واردکنندگان خودروهای آمریکایی گذرموقت در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: یک خودروی گذر موقت تنها ۶ ماه اجازه تردد در کشور را خواهد داشت، پس از ۶ ماه باید از مرز خارج شود و اگر صاحب آن بخواهد بارها و بارها می‌تواند مجدد وارد کشور شود. پس از اتمام ۶ ماه، برای بار اول گذرموقت تمدید می‌شود و هزینه‌ای برای مشتری نخواهد داشت، اما در هر دفعه که قرار باشد گذرموقت تمدید شود، بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان باید به عنوان هزینه این کار، پرداخت شود.

او می‌افزاید: خروج خودروی گذر موقت در مرزهای جنوبی کشور به صورت صوری انجام می‌پذیرد، یعنی خودرو سوار بر کشتی می‌شود و مهر خروج می‌خورد، بلافاصله بعد از ثبت مهر خروج، مجدد می‌توان به عنوان یک خودروی جدید آن را وارد کشور کرد و مهر ورود آن را دریافت کرد، پس از آن هم که پلاک موقت برای تردد خودرو به صورت قانونی صادر می‌شود، به راحتی می‌توان در خیابان‌های کشور تردد کند.

این فروشنده خودروهای آمریکایی گذرموقت می‌گوید: شما می‌توانید هر مدل خودروی آمریکایی را که بخواهید خریداری کرده و سفارش دهید، هیچ مشکلی وجود ندارد و بعد از استفاده شش ماه که اعتبار پلاک گذرموقت آن تمام شده است، ما با کسر ۲۰ درصد از مبلغ خودرو، آن را از شما خریداری خواهیم کرد، اما اگر هم بخواهید که تمدید شود، حدود ۱۵ میلیون تومان هزینه دارد که باید بپردازید و دوباره خودروی خود را تحویل بگیرید.

به هرحال دولت اگر مصمم به جلوگیری از ورود خودروهای آمریکایی است و عزمی در این زمینه وجود دارد، باید تمام منفذهای واردات خودروهای آمریکایی را مسدود کند تا بلکه ارزهای ایران از راههای مختلفی که برای دور زدن قانون وجود دارد، از کشور خارج نشود. در این میان مطمئنا راهکارهای دیگری هم هست که بتوان واردات خودروهای لوکس و پرمصرف آمریکایی را دور زد که ضرورت هوشیاری دولت را می‌طلبد.

4 دیدگاه

  1. اره تمام راه ها رو برای وارد کردن خودروهای آمریکایی ببندید تا با تحریم ما اون ها همگی ورشکست بشن :)))) دولتشون مجبور بشه به ملتشون وام 25 میلیونی خرید خودرو بده

    چلنجر رو میشه حدود 120 گرفت سوناتا نمیدونم دقیقا چه قیمته اپتیما هم همینطور پلاک ملیشون رو میگم

    حالا من که تو منطقه آزاد هستم دوست دارم عشق میکنم با پولی که براش زحمت کشیدم یه ماشین سنگین پرمصرف بدردنخور آمریکایی بخرم آیا به کسی ربط داره؟

  2. نمیدونم این بهانه که خودروهای امریکایی پر استهلاک و سنگین هسن یعنی چی ؟ خب همه خودروهای بالا صد میلیون همینه دیگه ! کما اینکه خودرو های امریکایی خیلی هم پر استقامت و کم نیاز نسبت به قطعه هستن ! نمونش همین امریکایی هایی که بعد پنجاه سال دویدن هنوزم از همه ماشینای ایرانی کم استهلاک ترن !! اصلا ساخته شدن واسه بی نیاز بودن ! حالا یکی دوست داشته باشه ماشین لوکس و پر استهلاک سوار بشه چی ؟ کما اینکه ماشین های امریکایی بالترین استاندارد های روز دنیا رو دارن که !!!!
    مثلا پرایدی که کم اصطحلاکه !! هر روز تعمیرگاهه و هر دوسال گیربکس و موتور نیاز به تعمیر داره ، راه هم نمیره ، کشتار هم راه انداخته خوبه ؟ اصلا چه استهلاکی بالاتر از جان ؟؟؟ شما دوست داری هر صد کیلومتر دولیتر بنزین بیشتری بزنی یا با یه تصادف کوچیک جانت رو (خدایی نکرده ) از دست بدی ؟ یعنی جون آدم استهلاک حساب نمیشه ؟؟؟ به نظر من که پر استهلاک ترین خودروی جهان پراید به ظاهر کم استهلاک هست! ?
    من خودم تیبا دارم ، صفره ، هر روز یچیش خرابه ! حتی قفل درهاش ! از عید تا الان هفتا لامپ خطر فقط عوض کردم ! فامیلمون کادیلاک داره بهم گفت من اصلا یادم نمیاد ماشینم چراغ عقبش سوخته باشه ! دقت کنید که ماشینش چهل و پنج ساله و با تکنولوژی اون موقع هست !
    خب اگه ایمنی و کیفیت داشت که ملت درگیری ندارن برن خودروی خارجی به ویژه امریکایی بخرن !

  3. درد چیزه دیگریست !!! ورود ماشین هایی که استاندارد جهانی دارن و بهترین ماشین های دنیا محسوب میشن برای این دولت سمه … ایران خودرو و سایپا 2 تولید کننده آشغال جهان که فرغون شرف داره به ماشیناشون باید درآمدهای مفت و کلان داشته باشن. درد اینه که شما باید ماشین 3 میلیون تومانی ( پراید ) رو با قیمت 25 میلیون تومان بخرین. چه راه ساده تری از کسب درآمد مفت با تولید این ماشینا ؟ ایرانیا چشمارو بستن و گویا تصمیم هم ندارن کاری کنن.. 2 روز بنزین نزدن آنچنان ضربه ای به اینا میزنه که مجبور میشن حرکتی بکنن.. ولی کجان مردمی که بیان 1 روز بنزین رو تحریم کنن. کجان مردمی که ماشینای آشغال ایران خودرو و سایپا رو تحریم کنن ؟ از ماست که بر ماست..

  4. مشکل ما آمریکایی ها نیستند،مشکل قوانین نادرست و نابجا هستند.در حال حاضر بی ام و سری7 باقیمت هشتصد میلیون وارد میشه و چون حجم موتورش زیر 2500 سی سی هستش لوکس محسوب نمیشه و ماشینی مثل تویوتا هایلوکس با حجم موتور2700 سی سی وارد نمیشه چون 200 سی سی حجم موتورش زیاده وارد نمیشه و لوکس محسوب میشه !!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا