اخبار خارجیاسلایدر

سریع‌ترین خودروهای آمریکایی در پیست نوربرگ‌رینگ

هرچند موستانگ GTD تازگی رکورد زیر ۷ دقیقه در پیست نوربرگ‌رینگ ثبت کرده اما پیش‌ازاین خودروهای آمریکایی سریع دیگری هم در این پیست تایم زده‌اند. 

به گزارش دنده 6 – فورد به‌تازگی به اولین خودروساز آمریکایی تبدیل شده که توانسته در پیست نوربرگ‌رینگ رکورد زیر ۷ دقیقه ثبت کند. این کار توسط موستانگ GTD انجام شده، یک ماسل کار ۳۰۰ هزار دلاری که فورد آن را یک سوپراسپرت می‌داند. به بهانهٔ ثبت این رکورد، قصد داریم در ادامه به دیگر خودروهای آمریکایی سریع در پیست نوربرگ‌رینگ نگاهی داشته باشیم.

۱۰-شورلت کوروت استینگری

لپ تایم: ۷ دقیقه و ۲۹.۹ ثانیه

پیشرانه ۶.۲ لیتری V8
قدرت ۴۹۵ اسب بخار
گشتاور ۶۳۷ نیوتن متر

استینگری نسخهٔ پایهٔ کوروت C8 محسوب می‌شود ولی از لحاظ پرفورمنس چیزی کم و کسر ندارد. نمونه‌ای که در نوربرگ‌رینگ تایم زد به پکیج Z51 مجهز بود که قدرت موتور ۶.۲ لیتری V8 را از ۴۹۰ به ۴۹۵ اسب بخار افزایش می‌دهد. این پکیج همچنین دیفرانسیل لغزش محدود الکترونیکی، ترمزهای ارتقاءیافته و لاستیک‌های بهتر را هم به همراه دارد. این تایم زنی به‌طور رسمی توسط شورلت انجام شد و برای این کار از رانندهٔ مسابقه‌ای باتجربهٔ بریتانیایی «الیور گاوین» استفاده کرد.

۹-تسلا مدل S پلد

لپ تایم: ۷ دقیقه و ۲۵.۲ ثانیه

پیشرانه الکتریکی سه موتوره
قدرت ۱۰۲۰ اسب بخار
گشتاور ۱۴۲۵ نیوتن متر

تسلا که در سال ۲۰۲۱ رکورد سریع‌ترین خودروی الکتریکی نوربرگ‌رینگ را بنام خود ثبت کرد، پس از واگذاری این رکورد به پورشه، در سال با پکیج ترک پک به جهنم سبز بازگشت و با ثبت تایم ۷ دقیقه و ۲۵.۲ ثانیه رکورد را از پورشه پس گرفت. این پکیج لاستیک‌های گودیر ایگل 3R، ترمزهای کربن سرامیکی و رینگ‌های آلومینیومی فورج‌کاری شده را به همراه دارد و حداکثر سرعت را به ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت افزایش می‌دهد. بااین‌حال، مدل S پلد ترک پک نتوانست برای مدت طولانی در صدر جدول باقی بماند زیرا در ژانویهٔ ۲۰۲۴ پورشه تایکان توربو GT با ثبت زمان ۷ دقیقه و ۷.۵ ثانیه، رکورد تسلا را با اختلاف زیادی شکست.

۸-شورلت کوروت C6 Z06

لپ تایم: ۷ دقیقه و ۲۲.۶ ثانیه

پیشرانه ۷.۰ لیتری V8
قدرت ۵۰۵ اسب بخار
گشتاور ۶۳۷ نیوتن متر

کوروت Z06 در سال ۲۰۱۱ با پکیج Z07 راهی نوربرگ‌رینگ شد و توانست تایم قابل‌توجهی را ثبت کند. این پکیج ترمزهای کربن سرامیکی بزرگ‌تر، کمک‌فنرهای مغناطیسی دو حالته و عناصر آیرودینامیکی فیبر کربنی را اضافه می‌کرد. زیر کاپوت Z06 نسل C6 هم پیشرانهٔ جذاب ۷ لیتری LS7 قرار داشت که ۵۰۵ اسب بخار قدرت تولید می‌کرد. این تایم با رانندگی «جیم مرو» و با لاستیک‌های سفرشی میشلین پایلوت اسپرت کاپ ۲ ثبت شد.

۷-شورلت کوروت C6 ZR1

لپ تایم: ۷ دقیقه و ۱۹.۶ ثانیه

پیشرانه ۶.۲ لیتری V8 سوپرشارژ
قدرت ۶۳۸ اسب بخار
گشتاور ۸۲۰ نیوتن متر

کوروت C6 ZR1 با Z06 تفاوت‌های زیادی داشت. این نسخه از قدرت بسیار بیشتری بهره می‌برد که توسط یک پیشرانهٔ ۶.۲ لیتری V8 سوپرشارژ تولید می‌شد. ZR1 به لطف قدرت ۶۳۸ اسب بخاری موتور LS9، پرفورمنس بسیار چشمگیری داشت و حداکثر سرعت آن به ۳۳۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسید درحالی‌که این رقم در Z06 کمتر از ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت بود. رکورد ZR1 به‌طور رسمی توسط جنرال موتورز زده شد و یک بار دیگر، مهندس کوروت «جیم مرو» پشت فرمان نشست. در این رکورد زنی، خودرو کاملاً استاندارد بود و صرفاً از لاستیک‌های سفارشی میشلین استفاده می‌کرد.

۶-شورلت کامارو ZL1

لپ تایم: ۷ دقیقه و ۱۶.۰ ثانیه

پیشرانه ۶.۲ لیتری V8 سوپرشارژ
قدرت ۶۵۰ اسب بخار
گشتاور ۸۸۰ نیوتن متر

کامارو ZL1 با پکیج 1LE توانست یک دور پیست نوربرگ‌رینگ را ۱۳.۵ ثانیه سریع‌تر از ZL1 معمولی طی کند. جالب اینکه ZL1 1LE فقط با گیربکس دستی تولید می‌شد و بااین‌وجود توانست بسیار سریع‌تر از ZL1 معمولی با گیربکس اتوماتیک باشد. این تایم چشمگیر به لطف مجموعه‌ای از قطعات حاصل شد که ZL1 1LE را به پیست محورترین کاماروی تاریخ تبدیل کردند. پکیج 1LE عناصر آیرودینامیکی مختلفی را به همراه داشت و تغییراتی را در سیستم تعلیق با کمک‌فنرهای مالتی‌متیک ایجاد می‌کرد.

۵-شورلت کوروت C7 Z06

لپ تایم: ۷ دقیقه و ۱۳.۹ ثانیه

پیشرانه ۶.۲ لیتری V8 سوپرشارژ
قدرت ۶۵۰ اسب بخار
گشتاور ۸۸۰ نیوتن متر

در سال ۲۰۱۷، نشریهٔ آلمانی اسپرت اتو یک کوروت Z06 از نسل C7 را با گیربکس دستی و لاستیک‌های میشلین پایلوت اسپرت کاپ ۲ ZP به نوربرگ‌رینگ برد و با رانندگی «کریستین گبهارت» تایم ۷ دقیقه و ۱۳.۹ ثانیه را ثبت کرد. به گفتهٔ گبهارت، فرمان سنگین و تعویض دنده‌های نه‌چندان خوب گیربکس دستی ویژگی‌هایی هستند که باید به آن‌ها عادت کرد ولی در پیچ‌ها خودرو توانمند بود. کوروت Z06 با قیمتی بسیار کمتر، در نوربرگ‌رینگ تنها یک ثانیه با تایم پورشه ۹۱۸ که توسط گبهارت ثبت شده بود فاصله داشت.

۴-دوج وایپر SRT10 ACR

لپ تایم: ۷ دقیقه و ۱۲.۱ ثانیه

پیشرانه ۸.۴ لیتری V10
قدرت ۶۴۰ اسب بخار
گشتاور ۸۲۰ نیوتن متر

ACR پیست محورترین نسخهٔ وایپر محسوب می‌شود. این نسخه که در نسل چهارم دوباره به خانوادهٔ وایپر بازگشت، هیچ‌گاه توسط دوج برای تایم زنی به نوربرگ‌رینگ برده نشد ولی Viper Club of America بودجهٔ این کار را تأمین کرد و یک ACR مدل ۲۰۰۹ را به آلمان برد که توانست تایم ۷ دقیقه و ۲۲.۱ ثانیه را ثبت کند. این کلوب بار دیگر یک وایپر ACR مدل ۲۰۱۰ را به جهنم سبز فرستاد و این بار با رانندگی «دومینیک فارنباخر»، رانندهٔ مسابقه‌ای آلمانی توانست تایم ۷ دقیقه و ۱۲.۱ ثانیه را ثبت کند.

۳-شورلت کوروت C8 Z06

لپ تایم: ۷ دقیقه و ۱۰.۵ ثانیه

پیشرانه ۵.۵ لیتری V8
قدرت ۶۷۰ اسب بخار
گشتاور ۶۲۵ نیوتن متر

درحالی‌که خیلی‌ها منتظر تایم زنی کوروت Z06 جدید در نوربرگ‌رینگ بودند، این کار به‌طور رسمی توسط شورلت انجام نشد ولی مجلهٔ اسپرت اتو این خودرو را به جهنم سبز برد و «کریستین گبهارت» پشت فرمان آن نشست. هرچند تایم ۷ دقیقه و ۱۰.۵ ثانیهٔ Z06 چشمگیر است ولی با تایم ایده‌آلی که این خودرو می‌تواند ثبت کند فاصله دارد. به گفتهٔ گبهارت، تایم Z06 در نوربرگ‌رینگ به دلیل ضریب طولانی دنده پنج و شتاب گیری کند در سرعت‌های بالا لطمه خورد. علاوه بر این، به دلیل شرایط آب و هوایی، لاستیک‌های میشلین کاپ ۲ هم نتوانستند به دمای عملیاتی مناسب برسند.

۲-دوج وایپر ACR

لپ تایم: ۷ دقیقه و ۱.۳ ثانیه

پیشرانه ۸.۴ لیتری V10
قدرت ۶۴۵ اسب بخار
گشتاور ۸۱۵ نیوتن متر

در سال ۲۰۱۷، یک تیم خصوصی با آخرین وایپر ACR به نوربرگ‌رینگ رفتند و «لنس دیوید آرنولد» رکورد سریع‌ترین خودروی آمریکایی در این پیست را به ثبت رساند. ACR در این تلاش تایم فوق‌العاده‌ای را به ثبت رساند هرچند که نتوانست به هدف نهایی یعنی ثبت رکورد زیر ۷ دقیقه دست پیدا کند. بااین‌حال، وایپر حدود سه سال رکورد سریع‌ترین خودروی موتور جلوی نوربرگ‌رینگ را در اختیار داشت تا اینکه نهایتاً در سال ۲۰۲۲ مغلوب مرسدس AMG GT بلک سریز شد.

۱-فورد موستانگ GTD

لپ تایم: ۶ دقیقه و ۵۷.۶ ثانیه

پیشرانه ۵.۲ لیتری V8 سوپرشارژ
قدرت ۸۱۵ اسب بخار
گشتاور ۹۰۰ نیوتن متر

رکورد سریع‌ترین خودروی آمریکایی در پیست نوربرگ‌رینگ همین چند روز پیش اعلام شد هرچند که این رکورد د ماه آگوست ثبت شده است. موستانگ GTD توانست به اولین خودروی آمریکایی با تایم زیر ۷ دقیقه در جهنم سبز تبدیل شود. این تایم به لطف تغییرات گسترده‌ای حاصل شد که در GTD در قیاس با موستانگ معمولی صورت گرفته است. البته مدیرعامل فورد می‌گوید از این تایم راضی نیست و سال آینده موستانگ GTD دوباره به نوربرگ‌رینگ بازخواهد گشت تا رکورد خود را بهتر کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا