اخباراسلایدرنگاه

سه خلاء قیمتی در بازار خودرو ایران

بازار خودروی ایران در حالی این روزها با رکودی سنگین دست و پنجه نرم می‌کند که یکی از عوامل اصلی این اتفاق، قدرت خرید پایین بخش بزرگی از مشتریان است؛ این در شرایطی است که به اعتقاد کارشناسان، با پر کردن دو خلأ بزرگ در بازار، می‌توان خرید و فروش خودرو را تا حد قابل توجهی رونق داد. این دو خلأ عبارتند از بازه قیمتی زیر 20 میلیون و بین 25 تا 30 میلیون تومان، خلأ‌هایی که متقاضیان زیادی دارند و پر شدن آنها در آینده، تحرک بازار را در پی خواهد داشت. هرچند خودروسازان بزرگ کشور به تازگی اقداماتی در راستای پر کردن خلأ قیمتی 25‌تا‌30 میلیون تومان انجام داده‌اند، اما در بازه قیمتی زیر 20 میلیون اتفاقی رخ نداده و نه شرکت‌های داخلی و نه چینی‌ها هیچ‌کدام فعلا محصولی برای تصاحب این محدوده استراتژیک عرضه نکرده‌اند. کم توجهی و بی‌توجهی به خلأ‌های موردنظر در شرایطی است که بخش بزرگی از مشتریان به دلیل کمبود نقدینگی قادر به خرید خودروی موردنظر خود نیستند. با این حساب، خودروسازان داخلی اگر می‌خواهند این دسته از مشتریان را به بازار برگردانده و فروش خود را رونق ببخشند، بهتر است به دنبال عرضه محصولاتی جدید در محدوده قیمتی زیر 20 میلیون و 25 تا 30 میلیون تومان باشند.

برخی کارشناسان متعقدند در سطح جهان (حتی با در نظر گرفتن خودروهای چینی و هندی) امکان عرضه خودرویی با قیمت کمتر از 20 میلیون تومان وجود ندارد.

به نقل از دنیای اقتصاد – بدون شک پر کردن این سه خلأ، هم نفع مشتریان کم درآمد را در پی دارد و هم به سود خودروسازان خواهد بود، زیرا از یکسو امکان خرید خودرو برای بخش بزرگی از آنها (مشتریان) را فراهم می‌آورد و از یک‌سو فروش شرکت‌های خودروساز را بالا می‌برد. در این بین البته نباید از خودروسازان چینی غافل ماند، زیرا آنها طی سال‌های اخیر نشان داده‌اند در شناسایی و پرکردن خلأ‌های بازار خودرو ایران تبحر داشته و بسیار بعید است که برای بازار زیر 20 میلیون و 25 تا 30 میلیون، برنامه‌ای نداشته باشند. حربه‌ای که چینی‌ها به خوبی از آن استفاده می‌کنند، قیمت پایین و امکانات زیاد است، به‌نحوی‌که یا خودروهایی مشابه محصولات داخلی اما ارزان‌تر را به بازار می‌دهند یا محصولاتی مجهز به امکانات و آپشن‌های روز دنیا را در اختیار مشتریان می‌گذارند. با این حساب، خودروسازان داخلی اگر می‌خواهند در مقابل این حربه چشم بادامی‌ها کم نیاورند، بهتر است از همین حالا به فکر قیمت و امکانات محصولات آینده خود در بازار، به خصوص در خلأ‌های موردنظر باشند.

لیفان 820 در آینده نزدیک در بازه قیمتی 80 میلیون به بازار عرضه می شود

دنده 6 – علاوه بر دو بازه فوق در بازه قیمتی 60 الی 75 میلیون تومان نیز عملا خلا عمیقی وجود دارد و تعداد معدودی خودرو در این بازه قیمتی عرضه می شوند، هرچند در واقع فاصله قیمتی 50 تا 100 میلیون تومان که حد فاصل قیمت خودروهای ایرانی و کره ای و ژاپنی است، عملا در اختیار خودروسازان چینی قرار گرفته و به جز چند مورد استثنائ (پیکانتو، ام جی 3، تیوولی و لنسر 1.6) اکثر مشتریان میان انتخاب خودروهای چینی ناشناخته و دست دوم های نه چندان جذاب مردد هستند.

کانال خبری دنده 6 بر روی تلگرام

  کانال خبری ، صرفاً بر روی نسخه بروز شده تلگرام کار می کند،می توانید با استفاده از لینک های زیر تلگرام خود را آپدیت کنید.

 لینک آپدیت تلگرام برای اندروید:

‏«Telegram» را در بازار:
http://cafebazaar.ir/app/?id=org.telegram.messenger

برای آی‌او‌اس (آیفون و آیپد):
https://itunes.apple.com/en/app/telegram-messenger/id686449807?mt=8

تلگرام نسخه دسکتاپ (ویندوز):
https://tdesktop.com/win

محتوای مجله دنده 6 با مطالب درج شده در وب سایت متفاوت بوده و برخی اخبار کوتاه و جالب از چهار گوشه صنعت خودروسازی را شامل می شود.

از این که با شما هستیم، خوشحالیم.

14 دیدگاه

  1. کسی می‌دونه قضیه چیه؟
    هایما اس۷ ارزون‌تر از مشابه‌اش که در چین عرضه میشه ، تو ایران هست تو کارخونه!
    ام‌وی‌ام ۱۱۰ جدید که ۲۰ میلیونه میرسه ایران میشه ۳۰ میلیون!!!
    و رنو سمبل که با هزینه جابجایی گمرک۱۰هزار ددلار ارزش روش گذاشته ، میشه ۷۵ میلیون تومن!
    چه جوری هس؟

    1. بر مبنای بررسی بازار. اصلا با قیمت جهانیش توجه نکن. سیمبل باید 70تومن باشه، چون ساندروی اتومات 50 یا برلیانس 55 است. سیمبل یه لول بالاتر از اینهاست. حال چون جیلی 70 قیمت داره ولی قدرتش130 اسبه، با توجه به امکانات برابر سیمبل با جیلی، اما قدرت کمتر سیمبل که 110 است، باید قیمت کمتر از 70 باشه، اما چون به اصطلاح فرانسویه، این ضعف را در ذهن خود پوشش میدن و میگن 70تومن. کلا با مقایسه خودروهای موجود تصمیم گرفته میشه. در مورد خودروی هایما هم کاملا واضحه. ایرانی اتومبیل چینی دوس نداره، پس ایران خودرو میاد تصمیم عاقلانه میگیره و قیمت را پایین میاره. ام وی ام110 که آشغاله و اصلا فروشی نداره. شما اونو به عنوان گاری در نظر بگیر نه خودرو.

  2. رنو سیمبل الان قیمت 69 میلیون خورده، با توجه به طراحی بروزترش نسبت به ال نود و گیربکس اتوماتش واقعا میارزه بنظرم خصوصا اینکه وارداتی هست و دست مایه ایرانیزه شدن نشده!

    1. رنو سمبل ۵۰ میلیون هم نمی‌ارزه!
      تولید مراکش هست!
      اما وقتی ال۹۰ اتومات ۵۰ میلیون هست ، اینم باید ۶۰ میلیون باشه!

      1. ی حساب کتاب منطقی بکنید می بینید قیمتش با توجه به قوانین فعلی درسته
        حدود 10 هزار دلار ارزش گمرکش هست ی 50 درصد گمرکی میخوره و 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده
        ی حساب کتاب ساده اگر دلار رو 3700 بگیریم میشه
        60495000 تومن!
        با احتساب هزینه بیمه و شماره گذاری و سود نمایندگی قیمتش به 69 میلیون رسیده که منطقی بنظر میرسه

        در ضمن اختلاف ی خودروی وارداتی بالای 1500 با نمونه مونتاژی حدود 25 درصد هست و فرض که ال نود هم 10 هزار دلار ارزشش باشه در عمل هم میبینیم ال90 اتوماتیک هم چنین اختلافی رو داره

        1. قیمت تک فروشی رو در نظر میگیرد یا قیمت پخش عمده رنو ؟
          نگین خودرو نمایندگی رسمی رنو محسوب میشه

          1. حدودی در نظر گرفتم اعداد و ارقام دقیق نیستن چون هیچ شرکتی نمیاد سود دقیق خودشو بگه!
            اگه شما اطلاع دارید خب بگید

        2. من رنو سیمبل که تو آلمان اسمش داچیا لوگانه خریدم 6750 یورو چه جوری الان سیمبل شده 10 هزار دلار؟؟؟ ده هزار دلار قیمت فلوئنسه

    2. چنان میگید سیمبل که آدم فکر میکنه چه خبره!!!
      سیمبل همون ال نود فیس لیفت شده خودمونه که بیست و پنج میلیون کشیدن روش!!!!
      از نظر مشخصات فنی، موتور و حتی بدنه تفاوتی با ال نود نداره!!!!!!

  3. پراید که هیچی نداره 20 میلیون هست ، حالا ماشینی که بخواد قیمتش کمتر از 20 میلیون باشه دیگه چی میشه؟؟؟!!!!

  4. رنو سیمبل یا همان ال نوت مسبوق تفاوت چندانی جز چند آپشن و باز طراحی بدنه با لوگان نداره پس قیمتش اصلا منطقی نیست

    1. پلت فرم این دو خودرو باهم متفاوت است
      یکیB0 و دیگری M0 میباشد

      متاسفانه در اینجا عدد صفر فارسی نوشته میشود ولی حرف o انگلیسی نمیباشد

      1. خب این تغییر پلت فرم چه تغییری برای مشتری ایجاد کرده
        از لحاظ موتوری که هیچ تغییری نکرده
        از لحاظ ایمنی هم با دریافت سه ستاره و 57 درصد ایمنی سرنشین متوسط هست
        و از لحاظ جاداری هم هیچ تغییری نکرده
        تنها تفاوتی که برای مشتری وجود داره همون آپشن و ظاهر هست (که از نظر بنده با برچسب قیمت 70-80 میلیون تومانی ظاهر چندان دلچسبی هم نداره) حالا شرکت میتونه اسم پلتفرم رو ام 100 بزاره
        از نظر من هم خرید این خودرو با این قیمت با وجود تولید همزمان ال 90 با کیفیت قابل قبول و موتور وارداتی خیلی منطقی نیست و میشه با قیمت بسیار کمتر اکثر این آپشن ها را روی تندر نصب کرد.

  5. با نظر مهمان بسیار موافق هستم دقیقا جز اون چند مورد آپشن دیگه چیز زیادی نداره البته پلت فرم همونه منتهی یک باز طراحی شده و بقول معروف تغییر مینور صورت گرفته اگه دقت کنید از زیر لایه های سیمبل میشه به ال نوت رسید حتی نمای کنسول و حالت اوریب کنترلرها هر بیننده ای ناخودآگاه بیاد ال نوت میندازه بخاطر دارم در زمان معرفی ساندرو یا همان B90 در هنگام بررسی و نشستن بروی صندلی های جلو دقیقا نوستالجی ال نوت تداعی شد و باخودم گفتم این که همون لوگان هست البته با قیمتی بمراتب بیشتر اساس ساخت لوگان ای گردآوران خودروی کشور و ای بازاریابان ایران خودرو و پارس خودرو بواقع خودروی ارزان جهت اقشار کم درآمد و آسیب پذیر بلحاظ مالی بوده یعنی سرشت طراحی و ماتریال و هزینه ساخت حول محور قشر کم درآمد میچرخد حال آنکه شما با این قیمتگذاری آنرا دست نیافتنی برای قشر متوسط کرده اید چه برسد به قشر ضعیف حتی اگر کوئید هندی هم در کارخانجات داخلی تولید شود بدلیل هزینه های سرریز و استفاده نکردن از سیستم رباتیک قطعا آنهم قیمتی بالاتر از پراید خواهد داشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا