اخباراخبار داخلی

شورای رقابت و تایید افزایش قیمت ها از 0.4 تا 1.8 درصد

امروز در جلسه شورای رقابت با افزایش 0.4درصدی قیمت محصولات سایپا و 1.8 درصدی محصولات ایران خودرو موافقت شد.

رضا شیوا رئیس شورای رقابت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران اظهار داشت:امروز محور اصلی جلسه شورا ، بررسی بازار خودرو بود.
وی ادامه داد:شورای رقابت بیشتر نگران بازار خودرهایی است که انحصاری هستند و کاری با قیمت گذاری خودروهای رقابتی ندارد چراکه بازار نرخ آنها را تعیین می کند.
رئیس شورای رقابت افزود:بر این اساس مرکز ملی رقابت طبق دستور العمل قبلی شورا برای تعیین قیمت خودروهای انحصاری ، با توجه به اطلاعات بانک مرکزی در خصوص تورم بخشی و همچنین میزان رشد کیفیت خودروها، وضعیت قیمتی و میزان افزایش و یا کاهش نرخ محصولات را بررسی کرد.
وی افزود:در گروه محصولات سایپا اگرچه تورم بخشی  4.4 درصدی گزارش شده اما به دلیل کیفیت پایین شامل جریمه منفی 1.86 درصدی کم کیفیتی شده و میزان افزایش قیمت مورد قبول 0.4درصد است.
شیوا تصریح کرد:در گروه ایران خودرو وضعیت کیفیت بهتر بوده و با وجود اینکه تورم بخشی کمتری نسبت به سایپا داشته اما شامل جریمه کم کیفیتی نشده و سقف افزایش قیمت مورد قبول در این گروه 1.8درصد اعلام شده است.
وی افزود:نرخ تورم بخشی محصولات ایران‌خودرو 3.72 درصد بوده و این شرکت جایزه کیفیت 0.1 درصدی دریافت کرده است.
با توجه به وضعیت رکودی بازار ،افزایش قیمت خیلی منطقی نیست اما شورا بر حسب وظیفه سقف افزایش را محاسبه و اعلام کرده و خودروسازان می توانند برای جذب مشتری ،میزان کمتری نرخ محصولات خود را بالا ببرند.
وی در خصوص برنامه شورا در جلسه آینده گفت:ممکن است پس از بررسی کامل ،برخی خودروها به ویژه در گروه ایران خودرو که رقیب وارداتی دارند از دستورالعمل تعیین قیمت خارج شوند.

دیدگاه مخالفان ازادسازی قیمت خودرو

ایسنا: در شرایطی که وزیر صنعت خواستار آزادسازی قیمت‌گذاری خودرو شده است، کارشناسان نسبت به هرگونه برنامه‌ای برای آزادسازی قیمت‌ها و تبعات منفی آن برای مصرف‌کنندگان، هشدار می‌دهند. اخیرا اعلام شد که وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای خواستار آزادسازی قیمت‌گذاری خودروهای داخلی و خروج شورای رقابت از این حوزه شده است. این موضوع واکنش تعدادی از کارشناسان را به دنبال داشته است.

این کارشناسان می‌گویند که با توجه به انحصاری بودن بازار خودرو، هرگونه آزادسازی قیمت‌گذاری خودرو باعث افزایش قیمت‌ها و تضییع حقوق مصرف‌کننندگان خواهد شد. به گفته کارشناسان، در حال حاضر تناسبی بین قیمت و کیفیت خودروهای داخلی وجود ندارد؛ به‌گونه‌ای که قیمت این محصولات در مقایسه با کیفیت آنها، بالا است. کارشناسان می‌گویند به جای آزادسازی قیمت‌گذاری خودرو، شورای رقابت باید وارد عمل شده و نسبت به کاهش قیمت خودروهای داخلی که کیفیت پایینی دارند، اقدام کند. در این زمینه عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی می‌گوید: سیستم قیمت‌گذاری خودرو باید همچنان باقی بماند؛ زیرا به‌دلیل انحصاری بودن بازار نمی‌توان قیمت‌گذاری را به خودروسازان سپرد. امرالله امینی خاطرنشان می‌کند: صنعت خودروی ایران انحصاری است و دو شرکت ایران خودرو و سایپا به‌دلیل داشتن بیشترین سهم بازار کنترل این صنعت را در دست دارند.

خودروسازان به منفعت خود فکر می‌کنند؛ بنابراین در صورت واگذاری قیمت‌گذاری خودرو به این شرکت‌ها شاهد افزایش قیمتها خواهیم بود. رئیس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان نیز در این زمینه می‌گوید: خودروسازان سابقه بدی در رعایت حقوق مصرف‌کنندگان دارند. آزادسازی قیمت‌گذاری خودرو باعث افزایش قیمت‌ها شده و برخلاف منافع مصرف‌کنندگان است. محمد جعفری خاطرنشان می‌کند: در حال حاضر نیز تناسبی بین قیمت و کیفیت خودروهای داخلی وجود ندارد، خودروهای داخلی در مقایسه با قیمت‌ها، کیفیت پایینی دارند…
به جای آزادسازی قیمت خودرو باید شورای رقابت وارد عمل شده و قیمت خودروهایی که کیفیت پایینی دارند را کاهش دهد. یک کارشناس صنعت خودرو نیز معتقد است که در صورت آزادسازی قیمت خودرو، تعرفه واردات خودرو نیز باید به صفر برسد. علی خاکساری می‌گوید: اگر تعرفه واردات خودرو به صفر رسیده و تمام حمایت‌های دولتی صنعت خودرو نیز برداشته شود، آن‌گاه می‌شود قیمت‌گذاری خودرو را آزاد کرد. وی تصریح می‌کند: تا زمانی‌که تعرفه واردات خودرو وجود داشته باشد قیمت‌گذاری خودرو نباید آزاد شود. در حال حاضر تولید خودرو در کشور انحصاری است و مصرف‌کنندگان انتخابی جز خرید خودروهای بی‌کیفیت داخلی ندارند.
PRICE CAR-1

10 دیدگاه

  1. شورای رقابت هیچ وقت به فکر مردم نبوده و نیست
    قیمت گذاری خودرو ها نیز باید آزاد گردد تا هر قیمتی که می خوان بفروشن در این صورت دیگر نمی توانند سر مردم منت بزارن
    اگر قیمت ها افزایش یابد باید مردم خوشحال شوند چون خودرو سازان ایرانی زودتر به درک واصل میشن
    لعنت بر لگن سازان ، قوطی سازات ، حلبی سازان

  2. من همین امروز یکی از خودروهای ایران خودرو رو نقدی خریدم و تحویل حداکثر سی روزه ست، این افزایش قیمت شامل حال من هم میشه؟

  3. اینا همش فیلم و سیانس های خودشونه. همشون دستشون توی یک کاسه اس.. بین هم زد و بند دارن. ببین کی تقش این دربیاد.

    زمانی که شورای بی عرضه رقابت داشت زور میزد به ایران فرقون و سایپای قاتل میگفت قیمت ماشیناتونو باید بیارین پایین،قیمتاتون واقعی نیست، اصلا این دوتا شرکته به درد نخور حسابش نمیکردن این شورا رو.. حالا که همین شورا میگه عاقا قیمته ماشین رو ببریم بالا، هنوز هیچی نشده فورا قیمت رو میبرن بالا، میپرسی چرا؟ میگن شورای عزیزه رقابت گفته.ما که نمیتونیم سرپیچی کنیم که.

    جدیدا هم یک نفر نیست که ماشین صفری که تحویل گرفته راضی باشه. یکی از دوستام بعد از چند وقت استفاده از ماشینه صفر ایران فرقون، رادیاتور بخاریش خراب شده آب میریزه ازش توی ماشین.. رفت واسش عوض کردن.بماند که چقدر داشبوردش به صدا در اومد بعده تعمیر رادیاتور.. بعد من دوو ماتیز مدل ۸۱ دارم. هنوز که هنوزه رادیاتور بخاریم تکون نخورده از جاش.

    اصلا کیفیتش ماشیناشون به درد نمیخوره. همش از کشورای مختلف قطعات به درد نخور جمع میکنن سره هم میکنن میگن تولید ملی

    اون روز کیلومتر پراید رو باز کردم.پشتش نوشته MADE IN INDIA.. ینی شماها با ابن همه دبدبه و کبکبه بعد ۲۰سال تولید پراید، هنوز نمیتونین کیلومتر بسازین؟ فقط بلدین چراغ عوض کنین؟ سپر عوض کنین؟

    تنها راه حله درست شدنه این ۲تا شرکت، فقطه فقط صفر کردنه تعرفه ی وارداته. بعد ببین چطوری این دوتا شرکت بدو بدو میکنن واسه رقابتی کردنه محصولاتشون. ولی چون الان اینا میدونن که اگه پراید بشه ۲۵ میلیون بازم اگه ماشین ارزون بخوای باااااید بری پراید بخری، اصلا واسشون مهم نیست که چی میسازن.سره هم میکنن میدن بیرون.گرانتی و حقوق مشتری هم که کلا تعریف نشده واسه اینا.

    به امید فروپاشی این دوتا شرکته مونتاژکار..

    1. دوست گلم چینی بودن یا اینجایی اونجایی بودن قطعات اصلا دلیل بر این نمیشه که بگیم ایران نمی تونه اونا رو بسازه، چرا می تونه بسازه اما بحث چیز دیگه ای به اسم قیمت تموم شده قطعات هست.
      همین کیلومتر رو اگه بخواد ایران بیاره قیمتش سه برابر هند در میاد و از طرفی چون شرکت هم بیشتر از قیمت مصوب نمی تونه ماشینش رو بفروشه پس هر چی قیمت تموم شده ماشینش پایین تر باشه سود بیشتری به جیبش می ره.
      علت افزایش قیمت تموم شده تو ایران هم عوامل مختلفی مثل نبود کارگاه های به روز، ماشین آلات قدیمی، کارگر گرون قیمت، نبود مواد اولیه در داخل کشور و هزارتا عامل دیگه هست.

  4. قانون عمل و عکس العمل چی بکاری همون رو درو میکنی اینا دارن با این کاراشون که قیمت بالا و کیفیت پایین هست کمر مردم رو میشکن با این قیمت ها مال مردم رو غارت میکنن همشون دزدن و با این کیفیت های پایین مردم رو به کام مرگ میکشن اینها احمقن خبر ندارن که دارن چه طوفانی درست میکنن خشم میکارن و غضب درو میکنن غضب مردم غضب و خشمی رو که مردم از اونها دارن یه روزی آن چنان روی سرشون آوار میشه که حتی اسمی ازشون هم باقی نميمونه چه برسه به خودشون

  5. توی این بازار بی رقابت اصلا چه نیازی به این شورای مفت خوره.؟؟؟؟؟
    بر فرض (محال) اگر میگفت باید ارزان بشه که کسی گوش نمیداد……
    ام حالا که میگن شورای بی رقابت گفته گران کنید همه سریع گوش به فرمان میشن…

  6. همگی ببخشید اینو میگم اما به نظر من همین انحصار ظالمانه خودرو در ایران، دلیل کافی و قانع کننده ای واسه یه جوون برای مهاجرت از کشوره. چون با این درآمد ها یا باید آرزوی سوار شدن یه خودروی خوبو به گور ببره و با حسرت بیاد و فقط عکسها و گزارشها رو ببینه یا وقتی به آرزوش برسه که دیگه خیلی واسه لذت بردن دیر شده…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا